Boc nu le da concediu ministrilor si prefectilor, din cauza inundatiilor. Premierul Emil Boc le-a cerut colegilor din Guvern, dar si prefectilor sa renunte la concedii si sa se implice in combaterea inundatiilor. "Toti cei care au atributii in domeniu lasa concediile deoparte, vacante sau week-end-uri si toate autoritatile statului sunt concentrate pana trecem peste aceasta perioada a inundatiilor, la locul de munca zi si noapte, in rezolvarea problemelor cu care oamenii se confrunta", a spus Boc, la sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU). Integral pe EvZ.ro.

Politic ShowFoto: Hotnews

Rudele demnitarilor, excluse de la licitatii publice. Contractele cu statul nu vor mai putea ajunge la firme conduse tocmai de rudele celor care organizeaza licitatiile. Noile prevederi legale pot fi insa ocolite daca firmele sunt conduse prin interpusi. Guvernul a modificat sistemul achizitiilor publice prin ordonanta de urgenta, invocand "riscul diminuarii gradului de cheltuire a fondurilor publice alocate, inclusiv a fondurilor comunitare". Cea mai vizibila modificare spune ca de contractele publice nu pot beneficia firme conduse de sot/sotie, ruda sau ruda prin alianta pana la gradul al IV-lea cu persoanele cu functii de decizie din autoritatile care organizeaza licitatii, negocieri sau cereri de oferta. Prevederea a aparut in urma implicarii unor demnitari sau lideri politici in contracte cu statul prin intermediul unor rude. Integral in Romania Libera.

In editorialul "De ce e Traian Basescu presedinte", Marius Nitu scrie: "Inundatiile au aratat, inca o data, de ce e Traian Basescu presedintele Romaniei. In tara asta cu adevaruri amestecate, seful statului apasa perfect pe jumatatea sa de adevar, rostind-o atat de tare si rastit incat il lasa pe interlocutor fara replica. Ca bonus, adversarului de dialog i se reamintesc diverse pacate trecute sau prezente, indiferent ca adversarul asta e Geoana, Tatulici, un deputat indisciplinat din PDL sau vreun sinistrat mai gras. Pacatele n-au legatura cu disputa, dar se pleaca de la premisa ca un pacatos din asta nu poate rosti adevarul." Integral in Gandul.

Ponta: "Geoana este singurul om din PSD care vrea alianta cu PNL". Presedintele social-democratilor se opune realizarii unei aliante cu liberalii pentru alegerile din 2012, ignorand mesajele venite din partea fostilor lideri ai partidului, Ion Iliescu si Mircea Geoana. PSD si-a modificat in ultimele saptamani declaratiile privind colaborarea cu PNL, mesajele venite dinspre Kiseleff osciland in functie de prezenta in tara a lui Victor Ponta. In timp ce acesta era plecat cu sotia la New York, la o reuniune a Internationalei Socialiste, Adrian Nastase a declarat ca PSD este pregatit sa mearga la Palatul Victoria intr-un "guvern de avarie". Dupa ce a revenit la Bucuresti, presedintele pesedistilor a negat vehement o astfel de posibilitate, sustinand ca a fost doar o parere personala a fostului premier. Integral in Puterea.

In editorialul "Campionatul national de mila", Elena Vijulie scrie: "Nimeni nu este indreptatit sa-i bruftuluiasca pe oamenii loviti de inundatii. Presedintele, cu atat mai putin. Dar compasiunea si ajutoarele de urgenta nu tin loc de solutii durabile. Inundatiile din Moldova au omorat 23 de oameni. Imaginile caselor acoperite de ape si ale chipurilor de sateni in stare de soc, repetate si iar repetate de posturile de televiune, starnesc mila. In toate colturile tarii se strang ajutoare pentru sinistrati. In biserici se aduna bani, haine si alimente, televiziunile strang fonduri in vaste campanii umanitare, politicienii de toate culorile insotesc convoaiele de ajutoare; donatii fac si minerii din Gorj, si cei mai vocali magistrati din tara, cei inscrisi in Asociatia Magistratilor." Integral in Romania Libera.

Traian Ungureanu a ratat calificarea la inundatii. Traian Radu Ungureanu are o importanta preocupare de politician european: fotbalul. Febra Campionatului Mondial l-a cuprins pe europarlamentarul PDL, iar ploaia abundenta si inundatiile din ultimele zile nu l-au putut racori deloc. In timp ce colegii sai de partid sunt ocupati la noi in tara cu inundatiile, Ungureanu scrie pe blogul personal despre meciurile din sferturile si seminfinalele competitiei fotbalistice. Singurul moment cand TRU este interesat de amploarea pagubelor e intr-un text din 3 iulie. Ungureanu foloseste cuvinte precum "dezastru" sau "catastrofa", dar nu se refera la pagubele viiturilor, ci, la infrangerea usturatoare pe care a primit-o Argentina in fata Germaniei. Integral in Puterea.