PDL a abandonat ANI la usa lui Traian Basescu. Legea ANI, facuta praf de Senat, a fost trimisa la promulgare, desi democrat-liberalii aveau elemente sa o conteste la Curtea Constitutionala. Decizia este acum la mana presedintelui. Democrat-liberalii au descoperit in al 12-lea ceas ca ar putea sa repare o parte din distrugerile facute de Senat in noua lege a Agentiei Nationale de Integritate (ANI), insa au pasat decizia presedintelui Traian Basescu. Desi avea la indemana sesizarea Curtii Constitutionale pentru nerespectarea procedurilor de adoptare a legilor, conducerea PDL a Camerei Deputatilor a trimis actul normativ la promulgare, pasand presedintelui decizia contestarii. Integral pe EvZ.ro.

Politic ShowFoto: Hotnews

Ponta: "Mai multi politisti comunitari din Cluj m-au intrebat cand ii scap de Boc". Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi, la conferinta judeteana a PSD Cluj, ca doi politisti comunitari din Cluj Napoca l-au rugat sa ii scape de Emil Boc, iar el le-a promis ca va face acest lucru. "De cand am fost ales presedinte al PSD, am fost de cinci-sase ori la Cluj. Se schimba niste lucruri la Cluj, parca eram intr-o tara straina, nu se uita nimeni la mine, nu stiam ce le facusem clujenilor, nu vroia sa ma salute nimeni. Dar lucrurile se schimba incet-incet, iar ultima data, foarte multi oameni, intre care si politisti comunitari - sper sa nu ii dea afara primarul Apostu - au venit si m-au intrebat: "Cand ne scapati de Boc?". Nu eu l-am pus pe Boc, dar voi incerca sa va scap de el, daca se poate", a spus presedintele PSD, citat de Mediadax, care a luat cuvantul in deschiderea manifestarii. Integral in Gandul.

In editorialul "Basescu trebuie sa forteze demisia Guvernului", Cristian Campeanu scrie: "Singura sansa de reforma vine din partea PDL. Dar nu din partea acestui PDL, condus de aripa fesenista, care domina Guvernul. Traian Basescu trebuie sa forteze demisia Guvernului si sa termine ceea ce a inceput. Legile economiei functioneaza, asadar, pana la urma, si nu pot fi suspendate prin hotarare judecatoreasca sau de catre Guvern. Marirea TVA cu 5% aproape peste noapte este pe cale sa ne arunce intr-o spirala inflatie/saracie/somaj din care sa nu ne revenim multa vreme de-acum inainte, cu mult mai costisitoare decat reducerile de salarii si pensii pe termen relativ scurt. Din acest punct de vedere, Traian Basescu a avut dreptate: mai bine impozitezi toate veniturile decat sa cresti TVA." Integral in Romania Libera.

Cristian Preda: "Discursurile lui Ponta au ritmul unei injuraturi de pe stadion". Europarlamentarul PDL Cristian Preda critica intr-o postare pe blog discursurile liderului PSD, Victor Ponta, despre care spune ca "au ritmul unei injuraturi rostite pe stadion" si contin "dezacorduri gramaticale". "Sarace in fapte, discursurile liderului PSD sunt presarate, in schimb, cu dezacorduri gramaticale si au ritmul unei injuraturi rostite pe stadion. Combinatia de iletrism si tafna da fiori tribunei. Nu conteaza. Social-democratia a ajuns un aparat de produs insulte. Cel mai fericit e dl Adrian Nastase, cel care l-a inventat pe Victor Ponta. Ferma de la Cornu e un succes si iata! nici la partid lucrurile nu stau prea rau. PSD ne ofera oua si insulte. Visul socialist e pe drumul cel bun", scrie Preda. Integral pe EvZ.ro.

120 de parlamentari PDL vor ramane someri din 2012. Doua treimi din parlamentarii PDL vor trebui sa-si caute de lucru din 2012, daca vor vota pentru revizuirea Constitutiei. Trecerea de la Parlamentul bicameral la cel unicameral poate reduce numarul alesilor PDL de la 178, cati sunt in prezent, la 60. Speriati de scaderea dramatica din sondaje, democrat-liberalii au incetinit procesul de revizuire a legii fundamentale. Noua strategie presupune impingerea discutiilor in Comisia de revizuire pana spre data viitoarelor alegeri, cand subiectul poate fi speculat in campania electorala. Integral in Puterea.

"Premierul" Johannis despre premierul Emil Boc: "Este pur si simplu depasit de situatie". Primarul Sibiului, Klaus Johannis, acuza actualul Guvern de lipsa de concept in ceea ce priveste disponibilizarile din administratia publica, si spune despre premierul Emil Boc ca este "pur si simplu depasit de situatie". Johannis a declarat, intr-o conferinta de presa, ca "se pot face reduceri in administratie" si implicit economii la bugetul public daca se impun alte modele de administratie, dar nu "prin a taia posturi". Acesta a oferit cateva solutii pe care le considera "mai bune" decat cele propuse de Guvern. Integral in Puterea.