Sulfina Barbu: "Basescu e consecvent in criticile la adresa Guvernului". Deputatul PDL Sulfina Barbu nu s-a aratat surprinsa de criticile presedintelui Traian Basescu aduse Guvernului. Democrat-liberala sustine ca seful statului este consecvent in declaratii. "Nu este o surpriza ca domnul presedinte este adversarul cresterii taxelor in Romania. Din primul moment in care a iesit cu masurile de austeritate a spus ca intai trebuie reduse cheltuielile bugetare si apoi introduse masuri de fiscalitate. Traian Basescu este consecvent in declaratii", a spus Sulfina Barbu, referindu-se la declaratiile facute, aseara, la TVR, de presedintele Traian Basescu, informeaza EVZ.ro

Care partid a vrut sa plece de la guvernare pentru ca nu era de acord cu reducerea pensiilor. Vezi aici ce spun liderii UNPR si UDMR. UNPR este partidul la care se referea presedintele Traian Basescu cand a declarat ca a existat o formatiune politita din Coalitie care a spus iese de la guvernare daca se reduce pensia minim garantata. Declaratia a fost facuta de seful departamentului de strategie al UNPR, Mircea Cosea, care a mai declarat ca, partidul nu este de acord nici cu impozitarea pensiei minim garantate. "Prima conditie a fost sa nu se reduca pensia minim garantata, iar cea de-a doua viza ca, daca pensiile ar fi fost reduse, sa se revina la valoarea lor initiala pana la sfarsitul anului 2010", a explicat reprezentantul UNPR, citat de Gandul.

Remus Lapusan, noul presedinte al PSD Cluj. Fostul lider al PSD Cluj-Napoca, Remus Lapusan, a fost ales in aceasta seara presedinte al PSD Cluj. El a obtinut 421 de voturi la Conferinta Judeteana de alegeri a filialei, desfasurata in prezenta liderului partidului, Victor Ponta. In cadrul Conferintei Judetene a PSD Cluj, contracandidatul lui Remus Lapusan, senatorul Alexandru Cordos, a obtinut 121 voturi din partea celor 574 de delegati prezenti. Un numar de 32 de voturi au fost declarate nule. Noul presedinte, Remus Lapusan, ales cu 421 de voturi, a spus ca isi propune ca obiectiv castigarea alegerilor locale din 2012, atat la nivelul Primariei Cluj-Napoca, cat si la cel al Consiliului Judetean Cluj, noteaza EvZ.ro

Oprescu a atacat hotararea care-l obliga sa puna pe site toate contractele incheiate cu bani publici.Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a formulat plangere prealabila impotriva hotararii consilierilor municipali care il obliga sa faca publice toate contractele incheiate de municipalitate. In motivarea plangerii se arata ca proiectul de hotarare a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara a sedintei extraordinare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din data de 31 mai, cu incalcarea articolului 43, din din Legea 215/2001 privind administratia publica locala. In articolul mentionat se precizeaza ca "suplimentarea ordinii de zi se poate face numai pentru probleme urgente, care nu pot fi amanate pana la sedinta urmatoare". Oprescu cere CGMB revocarea hotararii, in caz contrar urmand sa o atace in instanta. Hotararea privind cresterea transparentei cheltuirii banilor publici a fost initiata de consilierul municipal PNG, Gaf-Deac. Acesta i-a cerut primarului general sa publice pe site-ul municipalitatii toate contracteile incheiate de Primaria Capitalei si institutiile subordinate cum ar fi cele incheiate de Administratia Lacuri Parcuri si Agrement (ALPAB), de Regia Autonoma de Transport Bucuresti(RATB) sau de Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) cu exceptia celor de furnizare a apei calde si caldurii pentru consumatori, noteaza Gandul.

Boc nu a platit nici pana azi panglica taiata la autostrada Bechtel. Daca in ultimii doi ani Ministerul Transporturilor a ￯ingropat￯ aproximativ 2 miliarde de euro in autostrada Transilvania, pentru taierea panglicii a 42 km de sosea cu patru benzi, in acest an, Guvernul nu are bani sa plateasca lucrarile de anul trecut sau finalizarea unui ￯flintic￯ de 10 km dintre Campia Turzii si Turda. ￯Daca cei 2 miliarde de euro alocati pentru autostrada Transilvania, in 2008 si 2009, ar fi fost destinati proiectelor de pe Coridorul IV rutier, de la vama cu Ungaria pana la Sibiu erau santiere de autostrazi. Anul trecut au existat si facturi de 50 milioane de euro pe luna, in acest an, pe primele cinci luni exista facturi de maximum 4-5 milioane de euro pe luna￯, au declarat pentru Puterea surse avizate din Ministerul Transporturilor.

In editorialul "Basescu trebuie sa forteze demisia Guvernului", Cristian Campeanu noteaza: "Singura sansa de reforma vine din partea PDL. Dar nu din partea acestui PDL, condus de aripa fesenista, care domina Guvernul. Traian Basescu trebuie sa forteze demisia Guvernului si sa termine ceea ce a inceput. Legile economiei functioneaza, asadar, pana la urma, si nu pot fi suspendate prin hotarare judecatoreasca sau de catre Guvern. Marirea TVA cu 5% aproape peste noapte este pe cale sa ne arunce intr-o spirala inflatie/saracie/somaj din care sa nu ne revenim multa vreme de-acum inainte, cu mult mai costisitoare decat reducerile de salarii si pensii pe termen relativ scurt. Din acest punct de vedere, Traian Basescu a avut dreptate: mai bine impozitezi toate veniturile decat sa cresti TVA". Integral in Romania Libera.