Emil Boc anunta supraimpozitarea bogatilor. Premierul a declarat ieri ca Ministerul de Finante elaboreaza un proiect legislativ potrivit caruia persoanele cu averi mari vor trebui sa cedeze un procent la bugetul de stat. Dupa cresterea TVA, reducerea salariilor bugetarilor, dar si esuata taiere a pensiilor, premierul Emil Boc a mai anuntat "o masura anticriza". Seful guvernului vrea ca si bogatii sa suporte masuri de austeritate si sa dea la bugetul statului un procent din averea lor. In consecinta, a anuntat ieri intentia guvernului de a supraimpozita marile averi. Premierul a precizat ca un proiect pe aceasta tema se afla in pregatire la Ministerul Finantelor si ca efectul prognozat este asigurarea unor venituri importante la buget. Integral pe EvZ.ro.

Politic ShowFoto: Hotnews

Ponta: "PSD va cere dezbaterea majorarii TVA in sesiunea extraordinara". Social-democratii nu se opun convocarii sesiunii extraordinare a Parlamentului de catre presedintele Traian Basescu, insa propun spre dezbatere si alte acte normative pe langa cele din domeniul justitiei. "Am luat act de propunerea presedintelui Basescu privind sesiunea extraordinara, pentru temele sale - ANI, CC si o lege cu niste parti din Codul de procedura pe care abia l-am adoptat. PSD nu se va opune in niciun fel, ne vom manifesta insa scepticismul si lispa de incredere fata de profesionalismul premierului Boc si al ministrului de Justitie", a spus liderul PSD Victor Ponta, care a tinut sa precizeze ca toate actele normative care au fost specificate de catre presedintele Basescu pentru a face parte din ordinea de zi a sesiunii extraordinare sunt "acte facute prost, initial, de catre Guvern". Integral pe EvZ.ro.

PDL vrea in vacanta, ANI mai asteapta. Parlamentul s-ar putea reuni in sesiune extraordinara cel mai devreme pe 16 august, cu numai doua saptamani inaintea sesiunii ordinare. ANI mai are deci de asteptat. "Au fost consultari cu parlamentarii, care in momentul de fata se afla in vacanta, si grupurile parlamentare ale PDL au venit cu aceasta propunere", a explicat ieri vicepresedintele Gheorghe Flutur refuzul colegilor sai de a veni la munca in prima parte a lunii august, asa cum a cerut presedintele Traian Basescu. Cu alte cuvinte, alesii PDL nu dau vacanta pe dezbaterea unor subiecte spinoase precum Legea Agentiei Nationale de Integritate, aspect aspru sanctionat in ultimul raport al Comisiei Europene." Integral in Romania Libera.

Basescu, pazit in Secuime cu o valiza anti-glont. Seful statului a avut, sambata, in Secuime, pe langa obisnuitii sepepisti, unul dotat cu un instrument de protectie special. O geanta anti-glont. Sepepistul, imbracat civil, i-a deschis calea lui Traian Basescu, s-a asezat in fata podiumului la care acesta a stat, iar la final s-a suit rapid pe scena, pe urmele presedintelui, relateaza Realitatea.TV. Potrivit informatiilor prezentate de cotidianul Libertatea in urma cu doi ani, geanta anti-glont face parte din arsenalul defensiv al dispozitivului de protectie prezidential. Servieta, ceva mai mare decat una normala de laptop, cantareste zece kilograme, este captusita cu materiale de protectie balistica (kevlar, ca in cazul vestelor performante antiglont). Scutul rezista proiectilelor de calibrul 9 mm, Magnum 48, celor trase cu TT-ul sau chiar cu arma automata Uzi. Integral in Romania Libera.

Theodor Stolojan, despre retragerea sprijinului lui Tokes in PE: Acolo nu e joaca - azi ii dai, maine retragi. Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, ca Laszlo Tokes este in prezent vicepresedinte al Parlamentului European, iar in acest for nu este o joaca, in sensul ca "azi ii dai, maine il retragi". Stolojan a fost intrebat de ziaristi daca exista posibilitarea retragerii sprijinului politic vicepresedintelui PE Laszlo Tokes pentru declaratiile facute de acesta referitoare la autonomia Tinutului Secuiesc. Integral in Gandul.

In editorialul "Premierul Bocanila a intrat in perioada de reproducere", Val Valcu scrie: "Daca e pusa in practica strategia de aparare a statului, in acceptiunea L'etat c'est moi, Basescu, va trebui sa scriem fabule, ca pe vremea absolutismului. Cine ar fi Boc? Cred ca iepurasul Bocanila i s-ar potrivi de minune. Prinde o tema, boc, boc, boc, toaca marunt subiectul, apoi sare pe alta "iepuroaica" si o rezolva rapid, intr-un ritm de masina de cusut: tac, tac, tac... si tot asa, neobosit, fuge bezmetic, din colt in colt, singura lui grija fiind sa nu-l vada vanatorul ca sta locului. Are vreun rost, in aceste conditii, sa analizam implicatiile noilor sale tacaneli, privind bonurile sau taxa pe averea afisata?" Integral in Puterea.