Cristian Preda, catre Adrian Nastase: "Basescu ne manuieste ca pe papusi". Dupa ce social-democratul Adrian Nastase a spus despre Cristian Preda ca "unul din actorii jocului regizat de Traian Basescu", europarlamentarul PDL i-a raspuns, astazi, ironic ca presedintele "ii manuieste pe toti ca pe niste papusi". "Este adevarat ca sunt un instrument in mana lui Traian Basescu, dar nu numai eu, si Adrian Nastase, si Crin Antonescu si Mircea Geoana si Victor Ponta, cu totii, prin intermediul flacarii violet. Traian Basescu ne manuieste ca pe niste papusi. Flacara violet explica totul", a declarat, astazi, Cristian Preda. Integral pe EVZ.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Videanu nu se simte vizat de afirmatiile lui Basescu despre ministrii care il mint pe premier. Ministrul Economiei, liderul PDL Adriean Videanu, a declarat joi, la Realitatea TV, ca nu se simte vizat de declaratiile presedintelui Traian Basescu despre ministrii care il mint pe premier in legatura cu restructurarile din ministere, potrivit Mediafax. "Nici nu am avut intentia de a-l minti pe premier", a spus Videanu. El a precizat ca Ministerul Economiei si-a facut restructurarea, atat la nivel public cat si la nivel de societati, asa cum s-a stabilit in Guvern, cu premierul. Intrebat daca se simte vizat de declaratiile presedintelui despre ministrii care il mint pe premier, Videanu a raspuns: "Absolut deloc". Integral in Romania Libera.

In editorialul "Deshumatu si Reincarnatu", Cristian Tudor Popescu scrie: "Daca e frig, puneti o haina mai groasa. Cand spunea asta romanilor, N. Ceausescu, actualmente Deshumatu, era puternic? Era, e de parere Reincarnatu, care este si el un conducator puternic, cand zice: "Hai, sa nu mai facem o drama din faptul ca pleaca medicii. Dreptul nostru este de a pleca unde ne e mai bine". Corect - cand are o problema de sanatate ceva mai grava decat un bat in ureche, dl. presedinte Basescu se duce la Viena, are dreptul. La fel si familia d-sale. Dar si romanul de rand, cand e bolnav, are dreptul sa se duca in pamant, unde pentru multi nu poate fi mult mai rau decat pe aici. Pleaca medicii din Romania, se inmultesc mortii, ceea ce inseamna disponibilizari si taieri de pensii pe cale naturala. O judecata economica sanatoasa a d-lui presedinte." Integral in Gandul.

Udrea, preocupata de imaginea sa. Elena Udrea este foarte atenta la felul cum se imbraca pentru "a da bine la televizor". A confirmat-o ieri, inainte de inceperea conferintei de presa pe care a avut-o la sediul PDL din Aleea Modrogan in calitate de presedinte interimar al organizatiei de Bucuresti. Ea a facut un scurt comentariu cu privire la peretele in fata caruia trebuia sa se aseze pentru a vorbi ziaristilor, perete care este tapetat cu afise ale partidului, colorate in portocaliu. Cum Elena Udrea era imbracata intr-o rochie neagra, ea s-a aratat multumita de alegerea facuta, pentru ca "trebuie sa fii atent cum te imbraci, nu se stie cum da culoarea asta (portocaliu) pe sticla". In ce priveste conferinta de presa, aceasta a fost una extrem de scurta, iar de frica sa nu fie intrebata cumva de brandul de tara, Udrea a raspuns doar la doua intrebari, scrie Puterea.

In editorialul "Boc e vinovat, nu bancherii "obraznici"!", Mircea Marian scrie: "Traian Basescu a mai identificat, miercuri, un responsabil pentru criza in care se afla Romania: bancile care au stimulat "cresterea bolnava" din 2007 si 2008. "Ei dadeau cu buletinul credite, ei erau avertizati de guvernator si acum dau lectii la televizor, ceea ce e tipul de obraznicie a celor care au dezechilibrat bugetul Romaniei si acum dau lectii", a spus Basescu. Nu-mi dau seama de ce sunt bancile vinovate de criza prelungita (!) din Romania. Ce ar fi facut, in 2007, Traian Basescu, daca ar fi fost in locul bancherilor: ar fi tinut banii la beci, sa-i manance sobolanii, sau ar fi cautat sa-i dea mai departe? I-a fortat cineva pe romani sa ia credite cu buletinul?" Integral pe EVZ.ro.

Guvernul s-a incurcat in cifrele concedierilor. Disponibilizarile de pana acum nu au dus inca la scaderea cheltuielilor de personal, ci la sporirea lor

in bugetul de stat. In plus, nu se stie exact cate concedieri vor urma. In interventia de la televiziunea publica, presedintele Basescu a spus ca in acest an trebuie concediati 74.000 de bugetari: "Acum sunt acte normative emise pentru disponibilizarea a 74.000 de oameni din sectorul bugetar, din cei 1,35 milioane. Este de urmarit punerea in aplicare a acestor acte normative si vreau sa va spun public: nu este suficient, in opinia mea". Integral in Romania Libera.