Geoana: Masurile de criza anuntate ca temporare de Guvern se vor permanentiza. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, este de parere ca masurile temporare anticriza anuntat de Guvern nu se vor ridica la 31 decembrie, ci se vor permanentiza. Geoana a spus ca aceasta concluzie reiese din declaratiile ministrilor, precum si ale guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. "Din punctul meu de vedere, masurile asa-zis temporare vor deveni semi-permanente. (...) Este clar ca 31 decembrie nu va fi data la care aceste masuri vor fi eliminate", a adaugat el, citat de Mediafax. Intrebat cum resimte reducerea cu 25% a salariului, Geoana a raspuns: "Este aceeasi imensa bucurie pe care o resimte tot bugetarul din Romania, care primeste salariul amputat. Acest lucru arata nevoia ca in perioada urmatoare sa avem o privire mai critica si diferita fata de ce a facut Guvernul pana acum", scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ponta ar renegocia acordul cu FMI, daca ar fi premier. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, aseara, la Antena 3, ca social-democratii vor renegocia acordul cu Fondul Monetar International (FMI) daca vor ajunge la guvernare. Intrebat de moderator daca ar renegocia acordul cu FMI, in cazul in care PSD ar ajunge la guvernare, Ponta a spus: "Categoric". "Este o declaratia a mea si opinia PSD a fost foarte clara: un acord cu FMI poti sa-l ai in conditiile in care cei de la FMI iti imprumuta niste bani si tu, singur, il respecti, le dai siguranta ca le dai banii inapoi. Acordul actual este - Guvernul nu stie ce face, cei de la FMI habar n-au ce sa faca in Romania. Stati linistiti ca la anul va mai dam inca 20 de miliarde. Or asta este o catastrofa pentru Romania", a sustinut Ponta, anunta EVZ.

Nastase declanseaza operatiunea "Cautam 22 de tradatori". Fostul premier avertizeaza ca Opozitia are nevoie de 22 de voturi pentru a dobori Guvernul Emil Boc si nu doar de cele opt care i-au lipsit la precedenta motiune de cenzura, potrivit Realitatea.net. "Stiu ca august e luna in care toata lumea face strategii pentru toamna. Inainte de a face insa scenarii, inainte de a analiza ce va face opozitia la toamna, trebuie sa plecam de la o cifra - 22. Atatia parlamentari separa puterea de opozitie. Nu sunt multi la scara Parlamentului, dar nici putini. La inceputul verii, la motiunea anterioara, am reusit sa atragem de partea noastra 14 parlamentari. Nu a fost suficient, fiindca am mai fi avut nevoie de 8. Acum, desi ne-ar placea sa credem ca mai avem de convins doar 8 oameni, discutia se reia, din pacate, de la capat. Asa ca avem din nou nevoie de 22 de oameni, care sa vina fie de la PDL, fie de la UNPR, fie de la UDMR", scrie Nastase pe blog, informeaza Romania Libera.

Consilier PDL contrabandist. SRI a filat doua luni traficantii de tigari, coordonati de un ales local din Timis, prinsi cu focuri de arma. Sapte membri ai unei retele de trafic de tigari, intre care si un consilier local din localitatea timiseana Deta, banuit ca ar fi liderul filierei, au fost retinuti dupa ce au fost prinsi de politistii de frontiera din Timis in timp ce transportau tigari de contrabanda. Pentru prinderea celor sapte, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga rafale de focuri de arma automata in aer. Filajul gruparii a durat aproape doua luni si a fost realizat cu sprijinul ofiterilor SRI. Luni seara, pe zona de competenta a SPF Moravita, politistii de frontiera timiseni au organizat, sub coordonarea procurorilor DIICOT, o actiune la granita cu Serbia, scopul acesteia fiind de depistare a unei grupari despre care se stia ca urma sa aduca, in Romania, tigari de contrabanda, scrie Puterea.

Udrea a sterpelit identitatea unora dintre consilierii de brand. Scandalul frunzei ce trebuia sa ne acopere goliciunea ofertei turistice nu s-a terminat, asa cum credeau oamenii de la ministerul de resort, odata cu publicarea unei liste conform careia 33 de oameni ar fi votat lunea trecuta pentru pastrarea plagiatului in logo-ul de tara. Caci pe lista, pe langa afaceristi plini de datorii, o condamnata penal pentru deturnarea fondurilor europene, fosti securisti de la Hotel Bucuresti si alti specialisti de talie mondiala in branding, nunti, botezuri si cununii, se aflau si oameni care chiar aveau habar despre ce s-ar fi putut vorbi acolo. Unul dintre ei, Andi Moisescu, a fost extrem de surprins sa se vada printre cei care au votat luni in favoarea brand-ului propus de spanioli. Integral in Academia Catavencu.

In editorialul "Patriciu si Ciutacu, in spirala violentei", Silviu Sergiu scrie: "In timpul petrecerii ocazionate de implinirea varstei de 60 de ani, omului de afaceri Dinu Patriciu i s-a facut rau, a fost transportat de urgenta la spital, iar medicii i-au pus un diagnostic destul de serios: hemoragie digestiva. Intr-un mall din Bucuresti, jurnalistul Victor Ciutacu a fost la un pas, potrivit propriilor relatari, sa fie agresat fizic de niste cetateni infierbantati de canicula si de convingerile politice diferite de cele ale ziaristului. Incidentul a fost cu atat mai regretabil cu cat Victor Ciutacu era insotit de fiul sau minor, nevoit sa asiste la intreaga scena si, probabil, terifiat de aceasta". Integral in EVZ.