PSD si PNL vor sa ingroape TVA-ul lui Boc. PNL si PSD au decis, astazi, ca senatorii celor doua partide sa voteze, in sesiunea extraordinara, impotriva ordonantelor de urgenta prin care guvernul a majorat TVA de la 19% la 24% si a modificat Legea finantelor publice locale. Anuntul a fost facut de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, si vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu. "Am convenit impreuna sa votam impotriva majorarii TVA si impotriva ordonantei care modifica Legea finantelor publice locale, care transforma primarii din opozitie in oameni fara putere", a explicat Dragnea, citat de Mediafax. Integral in .

Politic ShowFoto: Colaj foto

Udrea il indeamna pe Boc sa sanctioneze pedelistii cu gura mare: "Un partid nu se tine fara disciplina". Pedelistii discuta posibilitatea introducerii a doua sau trei functii de coordonare in interiorul partidului responsabile cu comunicarea, atragerea resursei umane si rezolvarea problemelor din teritoriu. Confruntat cu din ce in ce mai multe critici din interiorul partidului, Emil Boc se repliaza prin acceptarea discutarii unei solutii de compromis ce ar urma sa calmeze apele in PDL si sa-i reduca la tacere pe cei care il contesta. Conform unui plan luat in calcul de conducerea democrat-liberala, pedelistii vor stabili doua sau trei persoane din randul vicepresedintilor, care sa se ocupe de comunicarea partidului, resursa umana si de centralizarea problemelor din teritoriu. Integral in Gandul.

In editorialul "Cele sase luni de intelepciune ale lui Mircea Geoana", Calin Hera scrie: "Ion Iliescu a spus despre Mircea Geoana ca ar fi "prostanac". Victor Ponta a spus de spre Mircea Geoana ca reprezinta "imaginea esecului". Nu stiu daca cei doi colegi ai lui au sau nu dreptate. Probabil ca ei il stiu mai bine. Ajutat de manevrele lui Viorel Hrebenciuc si de marile sau micile tradari de pe holurile Salii Palatului si avand meritul unui discurs de mare inspiratie, Mircea Geoana a preluat sefia PSD, desi aceasta ii fusese rezervata fostului sef de stat. A fost momentul lui de varf. Cred ca pentru Ion Iliescu socul mai mare a fost sa-l invinga Geoana, nu sa fie invins." Integral in EVZ.

ANI si-a recastigat puterile: deputatii au votat pentru cercetarea averilor. In absenta reprezentantilor PSD, deputatii au votat ieri Legea ANI in forma sustinuta de Guvern, forma ce permite un control al averilor nu doar formal. Legea ar putea fi insa amputata din nou de senatori. Cu 204 voturi "pentru", doua voturi "impotriva" (ale liberalilor Tudor Chiuariu si Mihaita Calimente) si doua abtineri (ale independentilor Tudor Ciuhodaru si Daniel Oajdea), deputatii au acceptat sa confere mai multe atributii Agentiei Nationale de Integritate, sa transparentizeze declaratiile de avere si de interese si sa reinfiinteze comisiile de cercetare a averilor de pe langa curtile de apel. Cu alte cuvinte, Camera Deputatilor a revazut si readus la forma initiala, cea guvernamentala, toate acele prevederi eliminate de Senat din lege sau modificate astfel incat ANI sa fie mai mult o institutie de decor. Fapt sanctionat, de altfel, in Raportul CE pe justitie. Integral in Romania Libera.

In editorialul "Salvarea de Boc". Rodica Ciobanu scrie: "A venit vremea huiduielilor la adresa Puterii si nu se stie cat va dura. Presedintele Traian Basescu si PDL spera sa se incheie la anul, cand anticipeaza iesirea din recesiune si, odata cu aceasta, stabilizarea electorala a partidului si revenirea lui pe un curs ascendent. Isi doresc sa le poata spune, atunci, cetatenilor: "Gata! Ce a fost greu a trecut, mergem spre bine", sa lipeasca la loc o parte din halca rupta din salarii, cum prim-ministrul Emil Boc a si promis, de altfel, si sa puna ceva deoparte pentru reparatii electorale in 2012, anul alegerilor parlamentare. Presedintele ar castiga astfel pariul cu criza, iar "liderul de sacrificiu", omul "masurilor aspre", Boc, ar dovedi ca nu s-a jertfit in zadar. Urmeaza insa cele mai dificile luni, din ultimii douazeci de ani, cand milioane de romani trebuie sa se descurce, pe timp de iarna, cu salarii si pensii de mizerie, fara ajutoare sociale, fara subventii de la stat, dar cu preturi mai mari decat anul trecut." Integral in Gandul.

Nastase: retinerea lui Grecu este legata de referendumul din Moldova. Fostul premier Adrian Nastase a declarat ca retinerea diplomatului Gabriel Grecu de catre autoritatile ruse pentru spionaj poate fi interpretata ca un mesaj pentru referendumul din Republica Moldova din luna septembrie, scrie Newsin. "Eu incerc intotdeauna sa privesc dincolo de eveniment. In opinia mea, ceea ce este important in spatiul de la rasarit de la noi este referendumul care va avea loc in 5 septembrie in Republica Moldova. S-ar putea ca ceea ce s-a intamplat acum la Moscova sa fie mai curand un element care sa premearga intr-un anumit fel, sa dea un mesaj intr-un anumit sens pentru acest referendum", a spus Nastase la TVR. Integral in Romania Libera