Nastase: Ponta trebuie sa se pregateasca sa devina premier. Adrian Nastase a declarat, luni, ca, in opinia sa, Victor Ponta trebuie sa se pregateasca pentru un eventual post de premier, fara sa rosteasca insa numele posibilului viitor presedinte al Romaniei. "Opinia mea este - si probabil ca nu este impartasita de multe persoane din partid, nici chiar de Ion Iliescu - ca atunci cand un partid castiga alegerile, liderul partidului trebuie sa fie prim-ministru", a declarat Adrian Nastase, luni, la Realitatea TV, monitorizata de ziare.com, fiind intrebat daca il va sustine pe Victor Ponta pentru postul de premier. Intrebat daca Victor Ponta va ajunge sa ocupe postul de prim-ministru, Adrian Nastase a raspuns: "Cred ca trebuie sa se pregateasca pentru acest lucru". Integral in Romania Libera.

Politic ShowFoto: Hotnews

In ediorialul "Ce castiga PDL printr-un guvern apolitic", Elena Vijulie scrie: "De cel putin trei saptamani, marunta lume politica romaneasca se invarte in jurul numelor de ministri ce urmeaza sa fie schimbati dupa 1 septembrie, data "evaluarii" anuntate de presedintele Basescu. Opinia publica a avut in repetate randuri ocazia sa afle ca ministrul Muncii Mihai Seitan a cazut in dizgratie, la fel si capul Finantelor Sebastian Vladescu, ca o remaniere serioasa ar presupune inlocuirea Elenei Udrea, a lui Adriean Videanu sau Radu Berceanu, ca Gabriel Sandu de la Comunicatii si Mihai Dumitru de la Agricultura nu sunt activi asa ca ar trebui sa plece, etc. Necazul cu toate aceste scenarii este ca sunt cu totul si cu totul lipsite de relevanta practica." Integral in Romania Libera.

PDL flutura cinci remaniabili sa ramana cu trei. Remaniere, nu restructurare guvernamentala, si o lista de cinci ministri care risca sa fie schimbati in aceasta luna la presiunea partidului. Asa arata revendicarile pe care parlamentarii PDL cu functii la varful partidului i le-au pus aseara pe masa lui Emil Boc, presat sa vina pana maine cu un raspuns. Desi din tabara ministrilor PDL si UDMR, semnalul initial a fost pentru amanarea unei schimbari la nivelul guvernului, dupa o discutie neoficiala cu presedintele Traian Basescu, in weekend, mai-marii PDL inclinau ieri catre varianta remanierii inevitabile, cel putin pentru calmarea spiritelor in randul parlamentarilor. Varianta de compromis: o remaniere de trei, dar care sa includa macar unul dintre numele grele. Integral pe EvZ.ro.

Raluca Turcan: Trebuie facuta remaniere, e nevoie de un suflu nou. Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, azi, inainte de sedinta BPN al Partidului Democrat Liberal, ca trebuie facuta o remaniere guvernamentala deoarece este nevoie de un suflu nou al Guvernului condus de Emil Boc. "E nevoie de evaluare, dar in acelasi timp dincolo de performantele obtinute de ministrii cred ca este nevoie si de o suflu nou in Guvernul condus de presedintele PDL, premierul Emil Boc", a spus Turcan, citata de Mediafax. Ea a mai spus si ca este necesara intalnirea parlamentarilor cu presedintele partidului pentru a afla exact "ce a functionat si ce nu a functionat" in Guvern. Integral pe EvZ.ro.

In editorialul "O mica manipulare: remanierea Guvernului", Privind la Traian Basescu din perspectiva pedelista, asteptand un raspuns la intrebarea "ce ministru pica?" este echivalent cu incercarea de a intelege toate schemele posibile ale unui joc de noroc si a o intui pe cea castigatoare. Intreaga problema a schimbarii guvernului are la baza vointa unilaterala statornicita la Cotroceni, iar scopul discutarii pana la epuizare a temei remanierii a fost deja atins. Pentru PDL, inlocuirea unui Seitan, incapabil sa-si explice siesi propriile idei, unui Vladescu, ale carui calcule dau totul pe minus, sau ale unui Dumitru, care asteapta inca sa se faca prezentat, nu inseamna nimic. Nici schimbarea intregului Cabinet Boc nu va duce la stoparea caderii in haul sondajelor. Integral in Gandul.

Posibila intalnire Boc-Basescu marti seara. Remanierea - tinuta la secret pana miercuri. Ceruta insistent de pedelistii din parlament, remanierea guvernului a fost driblata, luni seara, de premierul Boc in ultima sedinta oficiala la varf a democrat liberalilor dinaintea expirarii termenului de 1 septembrie. Subiectul schimbarii ministrilor a fost adus in discutie doar de deputatul Raluca Turcan, care i-a solicitat lui Emil Boc sa ia o decizie clara. Surse participante la discutia Biroului Permanent au precizat pentru Gandul ca tema remanierii a fost incheiata la fel de brusc precum a inceput. Integral in Gandul.