Valeriu Stoica: Basescu poate reveni, dupa 2014, ca sef de partid. Vicepresedintele PDL sustine ca decuplarea partidului de presedinte ar fi o eroare si estimeaza ca "s-ar putea sa mai avem surprize" din partea lui Basescu. In interiorul PDL nu sunt excluse miscari-surpriza din partea presedintelui Basescu. Unul dintre cei care cred ca "resursele sale nu sunt epuizate" si "s-ar putea sa mai avem surprize" este vicepresedintele Valeriu Stoica, parte a grupului apropiatilor Palatului Cotroceni, din interiorul PDL. Invitat ieri la "Evenimentele Zilei", la postul B1, Stoica a preconizat ca, mai ales in contextul unei noi tentative de suspendare din partea opozitiei, "viata politica a lui Traian Basescu s-ar putea prelungi dincolo de 2014". Ipostaza: "nu neaparat ca premier", ci "ca sef de partid, ca om politic care are un cuvant foarte important". Mai mult, vicepresedintele PDL considera ca "ideea decuplarii partidului de presedinte", desi pe placul unor lideri democrat-liberali, cat si al unor consilieri de la Cotroceni, "e eronata", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ponta: "Guvernul Boc s-a constituit prin santaj si prin frauda". Victor Ponta a vorbit in direct la Realitatea despre problemele iscate astazi in urma actiunilor PDL care incearca sa isi creeze majoritate in punctele nevralgice ale Parlamentului prin plasarea in functii a independentilor. Prima etapa a bataliei s-a desfasurat, ieri, in Camera Deputatilor, unde sefa institutiei, Roberta Anstase (PDL), a introdus pe ordinea de zi un proiect prin care a incercat sa-l plaseze pe independentul Eugen Nicolicea in Comisia de Regulament a Camerei. PSD va depune sesizari la Comisia juridica si la Parchet impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, acuzand-o de abuz in serviciu, pe motiv ca aceasta blocheaza actiunile democratice ale opozitiei, dupa ce aceasta a schimbat ordinea de zi a sedintei Camerei Deputatilor, ceea ce a facut ca motiunea pe Agricultura depusa de PSD sa nu poata fi dezbatuta. Anastase, pe de alta parte, afirma ca motiunea este considerata retrasa deoarece nu a citit-o nimeni dintre semnatari. Totodata, membri PSD au cerut si suspendarea Presedintelui Camerei Deputatilor, anunta Adevarul.

Elena Udrea, infranta de Silviu Prigoana. PDL a dat mana libera la afaceri cu statul. PDL a renuntat pentru moment la rezolutia care le interzicea demnitarilor partidului sa faca afaceri cu statul. De dragul lui Silviu Prigoana, democrat-liberalii vor modifica documentul si ii vor exclude din preverile ei pe cei care aveau deja afaceri de amploare cu statul inainte sa devina membri de partid. In sedinta de saptamana trecuta a Colegiului Director ar fi trebuit sa se stabileasca data-limita pana la care demnitarii partidului pot sa opteze intre afaceri cu statul si functie si sa se aprobe rezolutia in totalitate. Documentul a fost insa dat deoparte, iar Biroul Permanent National a fost imputernict sa faca pe ici, pe colo citeva modificari. Mai exact, prin punctele esentiale. Cea mai importanta modificare va fi aceea ca cei care aveau afaceri cu statul inainte de a deveni membri de partid nu vor mai fi obligati sa aleaga intre afaceri si functie. Aceasta modificare se refera in primul rand la deputatul Silviu Prigoana care, in urma cu trei luni, atunci cand a fost adoptata rezolutia, si-a dat demisia din partid anuntand ca nu are de gand sa renunte la afacerile cu statul pentru ca nu poate sa-si lase copiii nemancati. El a revenit insa in urma cu doua zile in PDL, anuntand victorios ca rezolutia cu pricina a fost anulata pentru ca era discriminatorie, informeaza Puterea.

Senatorul Gaina, derutat de motiuni. Un senator PSD, pe numele sau Mihaita Gaina, a semnat motiunea simpla pe agricultura depusa de social-democrati la Camera Deputatilor. Acest fapt este contrar regulamentului care prevede ca motiunile simple sunt initiate fie de senatori, fie de deputati. Senatorul Gaina reprezinta PSD in judetul Ialomita si este la primul mandat. El si-a recunoscut semnatura si o justifica prin necunoasterea prevederilor regulamentului Camerei Deputatilor. Intrebat de ce a semnat motiunea simpla senatorul Gaina a raspuns sigur pe el: "Am semnat pentru ce semneaza orice membru PSD nemultumit de activitatea guvernului si in speta de activitatea ministrului agriculturii. Dar acum, ca ministru nu mai...". Senatorul Gaina a explicat ca el a semnat pentru demiterea fostului ministru al agriculturii, Mihai Dumitru, motiunea fiind initiata inainte de remanierea guvernului, relateaza EVZ.

In editorialul "Ponta ar trebui sa ia notite de la Nastase", Cristian Ghinea scrie: "Liderul PSD si al opozitiei, prezumtiv prim-ministru, spune ca un nou imprumut de la FMI ar fi o crima impotriva poporului roman. Transanta declaratie. Parca ii si vezi pe birocratii de la FMI salutand zvastica si punand la cale solutia finala de exterminare a saracului popor roman. Nu e prima data cand Ponta se arunca in declaratii prea radicale pentru subiectul dat. Doar la inceputul lunii august tot el a spus ca "nu trebuie sa ne gandim la un nou imprumut" si ca "va fi o iarna cumplita din punct de vedere financiar si social". Solutia? Sa plece Traian Basescu si Guvernul Boc. Doar daca nu gasim o tara dornica sa ne dea bani multi pe Basescu & Co., astfel incat sa acoperim deficitul, nu vad cum va rezolva o schimbare de oameni problema economica acuta. Incep sa cred ca Ion Iliescu a fost prea bland cand l-a facut pe Ponta carlan naravas". Integral in Romania Libera.