Blaga: In locul lui Udrea, eu n-as fi ramas ministru. In PDL apar doua divergente majore: atitudinea lui Udrea care l-a contestat pe Boc, dar a ramas in guvern si data alegerilor interne - noiembrie sau martie. Cu toata acalmia afisata, in PDL se ascut deja sabiile pentru alegerile interne. In disputa pentru putere au inceput sa se contureze cel putin doua centre de influenta: unul in jurul lui Vasile Blaga- Adriean Videanu-Emil Boc, altul in jurul Elenei Udrea alaturi de care s-au grupat "cotrocenistii". Prima disputa fatisa a aparut la momentul remanierii, cand Udrea a cerut, fara succes, caderea lui Boc, obtinand insa sacrificarea din cabinet a lui Adriean Videanu si a lui Radu Berceanu. A doua apare in privinta atitudinii postremaniere a lui Udrea, o serie de ministri, printre care si Blaga, avansand ideea ca in locul acesteia si-ar fi dat imediat demisia din guvern, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Victor Ponta: "Decat domnul Basescu, ar fi cel putin 22 de milioane de presedinti mai buni". Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca se simte mandru ca este "ticalos" fiindca a votat marirea pensiei minime, facand astfel aluzie la apelativul cu care i-a numit Traian Basescu pe cei care ar fi cumparat voturi cu promisiuni imposibil de sustinut. In opinia lui Ponta, orice alt roman ar putea conduce Romania mai bine decat o face, in acest moment, seful statului: "Decat domnul Basescu ar fi cel putin 22 de milioane de presedinti mai buni. Suntem bucurosi ca suntem "ticalosii" care am marit pensiile minime si o pensie minima din acest moment acopera consumatia dintr-o seara de la restaurantul Ciresica a domnului Traian Basescu. 350 de lei - atata probabil costa nota de plata - daca nu o plateste cumva SPP-ul - a domnului Basescu, ca sa danseze, sa manance si sa bea la Ciresica", a declarat liderul pesedist, citat de agentia Mediafax. Acesta a adaugat, nuantand afirmatia anterioara, ca, in orice caz, restul romanilor nu ar fi nocivi propriei tari, anunta Gandul.

Turismul electoral ar putea intra in faliment din 2012. Sectiile speciale ar putea fi eliminate la urmatorul scrutin prin implementarea sistemului electronic integrat. Un proiect de lege in acest sens este intocmit de deputatii din comisia de comunicatii, care vizeaza stoparea votului multiplu. Deputatii din comisia de tehnologia informatiilor si de comunicatii lucreaza la elaborarea unui proiect de lege cu privire la introducerea unui sistem electronic centralizat de verificare a votului. Presedintele comisiei, Relu Fenechiu sustine ca proiectul prevede infiintarea unui registru electoral care sa contina datele personale ale tuturor alegatorilor. "Aceste date vor fi centralizate si administrate la nivelul Autoritatii Electorale Centrale. Informatiile vor fi furnizate de Ministerul Administratiei si Internelor, de la Serviciile de Evidenta a Populatiei", a afirmat deputatul PNL. Fenechiu a precizat ca acest registru al alegatorilor va fi introdus intr-un sistem electronic integrat. "Fiecare sectie de votare va fi dotata cu un calculator conectat la acest sistem integrat si un scanner, informeaza Romania Libera.

Duelul Negoita vs Oprescu se da pe bani publici. Lipsa de colaborare dintre edilul sectorului 3, Liviu Negoita, si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a determinat o pierdere de peste 10 milioane de lei din banii contribuabililor. Primarul sectorului 3 a investit anul trecut o suma importanta de bani pentru amenajarea spatiului verde din zona Bulevardului Nicolae Grigorescu, din Capitala, ca la un interval de doar cateva luni Primaria Municipiului Bucuresti sa dispuna inlaturarea acestora pentru extinderea suprafetei carosabile. Anul trecut, Primaria Sectorului 3, condusa de Liviu Negoita, a investit peste 10 milioane de lei, potrivit surselor din cadrul Consiliului Local, pentru amenajarea spatiului verde de pe Bulevardul Nicolae Grigorescu din Capitala. Investitia a constat in plantarea de arbori, gard viu si gazon. La interval de doar cateva luni, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a dispus desfiintarea spatiului verde pentru a permite extinderea bulevardului. Astfel, spatiul verde pentru care Primaria Sectorului 3 a cheltuit o suma semnificativa din banii publici "s-a dus pe apa sambetei", scrie Puterea.

In editorialul "Cine face jocurile in Moldova", Sabina Fati scrie: "Basarabia nu este o miza importanta pentru Rusia, dar conteaza pentru puterea simbolica a Moscovei, care vrea sa-si refaca portretul imperial fara pierderi colaterale. Ideea evadarii Republicii Moldova din plutonul asa-numitei "vecinatati apropiate" a Rusiei este deocamdata boicotata chiar din interiorul fortelor democratice sprijinite de Uniunea Europeana si Romania. Dezbinarea din arcul de guvernamant si concurenta dintre liderii partidelor aflate la putere in Basarabia dau apa la moara comunistilor si intereselor rusesti din zona. Referendumul menit sa schimbe Constitutia si sa permita alegerea presedintelui Republicii Moldova prin vot popular, nu in Parlament cum se face acum, a esuat din pricina neintelegerilor dintre aliati, a intereselor divergente si a campaniilor electorale paralele pornite inainte de vreme. Acest esec este privit la Moscova ca un pas inainte spre revenirea Chisinaului sub aripa ocrotitoare a Rusiei, dupa un an in care Republica Moldova a functionat cu un presedinte interimar, fiindca partidele de dreapta nu au reusit sa stranga o majoritate calificata pentru a rezolva aceasta problema de legitimitate". Integral in Romania Libera.