Monica Macovei: "In PDL nu e mare vointa in a separa afacerile de politica". Monica Macovei vede in stoparea operatiunii "afacerile cu statul sau politica" in clusiv lipsa de vointa in propriul partid, iar in privinta remanierii crede ca "ar fi trebuit sa fie si mai profunda". Odata cu alegerile din interiorul PDL, eurodeputatul Monica Macovei intentioneaza sa redeschida subiectul modificarii statutului prin introducerea unor prevederi privind integritatea. Chiar daca cele mai importante dintre acestea - inclusiv suspendarea unui PDL-ist ajuns in vizorul unei anchete penale - i-au fost respinse in primavara, Macovei sustine, intr-un interviu acordat EVZ, ca a avut discutii cu colegi de partid si merge pe ideea ca "poate conducerea PDL si-a schimbat intre timp perceptia".

Politic ShowFoto: Colaj foto

In editorialul "Inca un minut cu Geoana", Mircea Mihaies scrie: "Geoana e cool! Geoana rulz! Sotul Mihaelei a mai tasnit o data din baie si-a comis-o: telenovela cu temniceri si judecatorese featuring SOV nu putea intra in banalitatea ei iremediabila (un escroc condamnat, fugit din tara, e ajutat sa stea departe de inchisoare de un alt escroc) fara performanceul in prime time al Prostanacului national. My God, omul asta e irecuperabil! In loc sa faca pe surdomutul, pana la sfarsitul zilelor sale politice, ori de cate ori se pronunta substantivul propriu "Vantu", se vara ca musca in lapte. Si nu oriunde, ci taman acolo unde panouri life size urla din rarunchi: dangerous! Admirati-i, rogu-va, retorica desavarsita, cu inflexiuni de latineasca de amvon (spre deosebire de pasareasca american-globalista cu care m-am distrat eu mai sus): "Cred ca ce pateste acum Sorin Ovidiu Vintu este doar o reglare de conturi intre vechi tovarasi." Integral pe EVZ.

Cat cantareste Legiunea de Onoare? Teodor Baconschi a fost decorat de Franta cu Legiunea de Onoare. Acceptarea distinctiei in actualul context ridica semne de intrebare asupra oportunitatii gestului. Este adevarat ca si refuzul ar fi putut deteriora relatiile bilaterale. In timp ce problema expulzarii romilor continua sa dezbine statele UE, iar relatiile dintre presedintii Traian Basescu si Nicolas Sarkozy au fost catalogate de presa straina drept "glaciale", ministrul de Externe al Romaniei, Teodor Baconschi a fost decorat de Franta cu prestigioasa medalie Ordinul Legiunii de Onoare in grad de Comandor. Integral in Romania Libera.

Anastase: Demersurile PSD de a ma suspenda sunt distractive pentru mine. Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a afirmat, duminica, la Sinaia, ca reprezentantii PSD fac lunar demersuri pentru suspendarea sa din functie, mentionand ca, din punctul sau de vedere, aceste demersuri sunt "distractive", transmite Mediafax. Intrebata daca ea crede ca va fi, in cele din urma, suspendata din functie, Roberta Anastase a spus ca reprezentantii PSD fac in fiecare luna demersuri in acest sens, insa nu o pot suspnda intrucat nu a incalcat Regulamentul Camerei Deputatilor. "In fiecare luna, cei de la PSD fac sporturi extreme, tot timpul fac aceste demersuri, pentru mine sunt distractive, ei stiu foarte bine ca le fac din ratiuni politice si nu fundamentate cu adevarat pe ceea ce inseamna Regulamentul Camerei Deputatilor si Statutul deputatilor. Nu am incalcat nimic. E greu sa faci un lucru atata timp cat nu ai un fundament", a spus Anastase. Integral in Romania Libera.

In editorialul "Cat costa incompetenta", Victor Rotariu scrie: "Traian Basescu si Emil Boc stiau de la inceputul anului, cu cifrele de la Finante in fata, ca n-au de ales si ca trebuie fie sa taie din salarii si din pensii, fie sa majoreze una dintre taxele mari, TVA sau cota unica. Pentru ca au reactionat cu intarziere, au ajuns sa le faca pe amandoua: au taiat si din salarii si au si majorat taxa pe valoare adaugata la 24%. Pentru ca le-a fost frica de scaderea in sondaje, au preferat sa amane. Sa stea si sa nu faca nimic, de parca guvernarea este un joc de asteptare, in care primul care misca in front pierde. Faptul ca premierul stia ce vine, dar nu a facut nimic, a fost confirmat de fostul sau subaltern, Sebastian Vladescu. Dupa cateva saptamani de pauza, in urma unui mandat suficient de lung pentru a-l obosi si suficient de scurt pentru a nu-l mai tine minte alegatorii, fostul ministru de Finante a simtit nevoia sa recunoasca in mod public ca fostul sau sef, cel care l-a dat afara din Guvern, are o intelegere economica "limitata". Integral in Gandul.

Doctrina mulata pe nevoile populare. Colectia de toamna-iarna a unui PDL aflat in scadere de popularitate. Elena Udrea si-a facut o aparitie spectaculoasa la editia de toamna a targului de turism Bursa Litoral-Delta Dunarii 2011, care s-a desfasurat in weekend la Mamaia. Obisnuita cu tinute nu tocmai "office" (vezi bluzitele ei "leopard", dar si rochiile mulate, cu decolteu indraznet), ministrul Udrea a socat asistenta de la Mamaia cu o rochie care aducea mai degraba cu costumatia folosita intr-un film pentru adulti. In orice caz, dupa cum puteti vedea in imaginile alaturate, rochia e cel putin nepotrivita pentru un demnitar in Guvernul Romaniei. Pentru calduroasa zi de vineri, Elena Udrea a optat, inspirat sau nu, depinde si de gusturi, pentru o rochie din piele. Neagra. Mulata. Scurta. Cu zambetul pana la urechi, cu parul in vant si accesorizata cu niste pantofi rosii cu toc cui, Udrea i-a trimis pe cei aflati la eveniment cu gandul spre cu totul altceva decat un eveniment oficial la care participa un ministru al Guvernului Romaniei. Integral in Puterea.