Berceanu: "Daca ar fi numai Monici Macovei, partidul asta n-ar mai avea nicio legatura cu nimic". Propunerile privind integritatea pe care Monica Macovei le doreste reguli in PDL - de la excluderea celor care intra in vizorul justitiei la separarea afacerilor cu statul de politica - nu le dau prea mari dureri de cap colegilor sai de partid. La varful PDL pronosticul e ca nu exista "nicio sansa" ca acestea sa mai fie integrate in statut, in ciuda incercarii europarlamentarului de a redeschide discutia. Integral pe EvZ.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

In editorialul "Crin Antonescu, dictatorul suav", Calin Hera scrie: "Guvernul din umbra anuntat saptamana trecuta de liderul PNL, Crin Antonescu, a agitat apele politicii din Romania. Mai mult in adancuri decat la suprafata, semn ca gestul politic n-a fost chiar unul oarecare. Cat despre Delegatia Permanenta a PNL de miercuri, cand dl Antonescu isi doreste sa primeasca votul pentru cabinetul din umbra, exista deja o asteptare dinspre adversari, care-si doresc ca liberalii sa se certe, sa se rupa sau macar sa-l puna pe Crin cu botul pe labe. Reactia cea mai virulenta i-a apartinut, surprinzator (cel putin in aparenta), fostului lider al PSD, Mircea Geoana ("e o forma de canibalism politic la nivelul opozitiei", pentru ca, anuntand un guvern din umbra, liberalii n-ar pune serios umarul la debarcarea guvernului Boc - aceasta a fost ideea formulata de Geoana). O reactie surprinzatoare, politic vorbind, tinand cont de apropierea liderilor PSD si PNL de pe vremea "solutiei Johannis"." Integral pe EvZ.ro.

Sondaj: Crin Antonescu, preferatul romanilor pentru presedintie. Daca duminica ar avea loc alegeri prezidentiale, 31,4% din totalul votantilor probabili l-ar vota pe Crin Antonescu, iar la alegerile parlamentare ar castiga alianta PSD+PC cu 37,1%, potrivit unui sondaj realizat de GSS si citat de realitatea.net. Studiul a fost realizat in perioada 9-13 septembrie 2010 la comanda PNL, pe un esantion de 1093 de persoane de 18 ani si peste, iar interviurile s-au desfasurat la domiciliul subiectilor. La intrebarea ce opinie aveti fata de urmatorii lideri politici?, diferenta intre opinia favorabila si nefavorabila, majoritatea liderilor politici stau pe minus. Integral in Romania Libera.

PDL admite erorile de la votul pe legea pensiilor. Liderii coalitiei de guvernamant au acceptat ieri, in sedinta Biroului Permanent reluarea votului pe proiectul legii pensiilor. PSD amenintase ca va depune o plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor si o contestatie la Curtea Constitutionala, din cauza votului controversat din noaptea de 15 spre 16 septembrie. Victor Ponta a acuzat-o ieri de "hotie" pe Roberta Anastase pentru ca a validat atunci votul final, desi nu era cvorum. Potrivit Regulamentului, o lege organica se adopta cu jumatate plus unu din numarul total al deputatilor, adica 167, dar in sala ramasesera mult mai putini deputati. Integral in Romania Libera.

Boc, audiat de Parlament: "Greul nu a trecut". Tariceanu: "Conduceti o vuvuzela mica si portocalie". Premierul Emil Boc a prezentat, ieri, in Parlament, situatia economica a tarii, astazi fiind asteptat cu un mesaj pe aceeasi tema si presedintele Traian Basescu. "Problemele economice nu au fost inca depasite, iar lunile urmatoare vor fi decisive pentru consolidarea reformelor incepute si asigurarea unei cresteri economice sanatoase", le-a spus Boc parlamentarilor. "Greul nu a trecut inca. Oricine era la guvernare in locul nostru era obligat sa ia aceleasi decizii dureroase, dar corecte si necesare. Nu cu populisme vom iesi din recesiune. Daca cineva este in masura sa ceara socoteala pentru perioada actuala, acela nu este el. Tariceanu are pretextul ca noi sa platim in continuare aceleasi salarii si pensii, uitand de criza", a aratat premierul. Integral in Gandul.

In editorialul "Roberta, fii barbata!", Marian Sultanoiu scrie: "Stimabililor, aveti putintica rabdare, sa-i lasam sa spuna tot! Ca dupa ce se magnetizeaza, isi pun poalele-n cap si-si trag palme, ma-ntelegi?! Ca-i doare-n Caragiale de natie si natia se uita la ei ca Farfuridi si Branzovenescu la tradare. Pai, tradare, tradare, dar s-o stim si noi! "Ponta-Micul Catavencu" a prins-o pe "Zoe-Anastase-Pristanda-Ali Baba" cu mana-n buzunarele pensionarilor. Ca cica "numara voturi intr-un mod fraudulos si banditesc", zice Ponta - unde cred ca Ponta a plusat pe sistem revolutionar cubanez. In ceea ce-o priveste, insa, pe Anastase, dumneaei a plusat la un mod absolut nesimtit(or), ca sa fim gentili. Pentru ca, daca te scapai cu vreo zece-douazeci de voturi in plus, se cheama ca e din greseala sau de oboseala - orele votului fiind inaintate - sau mama dracu' stie de ce. Dar ca sa bagi in ele cu o suta neschimbata si sa sari de la 80 prezenti in sala la "180 de voturi pentru", asta e deja jaf armat. Povestea e ca "Zoe", vazandu-se doar intre ai sai, a crezut ca o afacere mica, de mana, doar de ordinul sutei, nu se baga de seama la o casa mare. Numai ca, pe principiul pazei video la bancomate, benzinarii si case de schimb". Integral in Gandul.