"Ziaristul" Radu Berceanu a analizat discursul presedintelui: "Nu este disidenta, am vrut doar sa ascult mai bine". Fostul ministru al transporturilor a preferat sa asculte ieri discursul presedintelui din zona dedicata presei si nu a luat loc in sala alaturi de colegii sai. "Nu este disidenta, am vrut doar sa ascult mai bine", a motivat Berceanu. Cu un ceas Longines de aur la mana si foarte atent la discursul presedintelui Basescu tinut de la tribuna Parlamentului, Radu Berceanu a fost pentru cateva minute ziarist. "Cred ca mesajul central al presedintelui este ca nu se mai poate asa. Orice guvern ar veni trebuie sa incetam cu cheltuielile cu care am fost invatati", a fost prima reactie a lui Berceanu la mesajul lui Traian Basescu. Integral in Puterea.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cine a trimis mailul invocat de Anastase ca "dovada" a santajului PSD? Mailul pe care Roberta Anastase l-a prezentat ca dovada a "santajului" facut de PSD pe Legea pensiilor era semnat de Adriana Costescu, consiliera unui vicepresedinte PSD, potrivit ziare.com. Informatia a fost dezvaluita de jurnalistii de la Realitatea TV, care au fotografiat foile fluturate de presedintele Camerei Deputatilor in timpul conferintei de presa de marti, in care a acuzat PSD ca a cerut 12,7 de milioane de lei pentru a permite trecerea Legii Pensiilor prin Parlament. Desi anuntase ca va da publicitatii mailul in care PSD cere banii si face presiuni asupra coalitiei aflate la Putere, Roberta Anastase nu a facut acest lucru, dar conform Realitatea TV, pe hartiile prezentate la conferinta de presa statea scris: "Cu multumiri, Adriana Costescu". Integral in Romania Libera.

In editorialul "De ce e sanatos ca PDL sa cada ca PNTCD", Laurentiu Mihu scrie: "Unul dintre cele mai sanatoase episoade pentru societatea si pentru politica romaneasca ar fi ca PDL sa aiba parte de aceeasi traiectorie ca PNTCD. Sa piarda pe mana sa totul: acces la Cotroceni, la ministere, fotoliile de deputati, fotoliile de senatori, speranta ca partidul se va relansa in imediat. Dar si mai sanatos ar fi ca asta sa nu se intample ca urmare a restructurarii cheltuielilor bugetare la care a fost obligat sa se inhame Guvernul sustinut de partid si de care este extrema nevoie. Si nici macar pentru pana de viziune a premierului si a ministrilor sai democrat-liberali, angajati fara directie in efortul de a relansa economia nationala. Imi este oricum greu sa cred ca o formula salvatoare sta ca un as in maneca opozitiei." Integral in Romania Libera.

Cat l-a costat pe Boc votul la legea pensiilor: 95 de milioane de euro. In spatele circului afisat la legea pensiilor au stat bani de la buget: 399,5 milioane de lei alocati de guvern, luni, autoritatilor locale in urma negocierilor atat cu PDL-UDMR-UNPR, cat si cu PSD. Dupa un nou spectacol pentru televiziuni dat ieri de deputati, legea pensiilor a ramas in picioare, in aceeasi formula. Din acuzatiile pe care si le-au aruncat partidele au iesit insa la iveala noi negocieri subterane pentru voturi, in contul banilor din buget aflati in pixul premierului Boc. Prima directie in care a marsat Boc a fost cea a negocierii cu deputatii puterii, carora li s-a garantat in prima instanta ca vor primi cate 200.000 de lei de colegiu. Integral pe EVZ.ro.

Adriana Saftoiu despre Roberta Anastase: "Este chintesenta esecului". Deputata liberala Adriana Saftoiu a criticat-o, marti, intr-o declaratie acordata agentiei Mediafax, pe presedinta Camerei Deputatilor, pedelista Roberta Anastase, pe care a acuzat-o de obedienta excesiva fata de ordinele partidului. In opinia acesteia, democrat-liberala ar fi expresia insasi a neputintei, facandu-o sa-i fie rusine de ceea ce s-a intamplat cu ocazia votului controversatei legi a pensiilor: "Dupa parerea mea, Roberta Anastase este chintesenta esecului, a ceea ce inseamna tanarul parlamentar uninominal. Supunerea fata de ordinul de partid este deasupra legilor". Integral in Gandul.

In editorialul "Pentru cine mai vorbeste Basescu", Rodica Ciobanu scrie: "Ori de le-ar tine discursuri parlamentarilor, ori copacilor din Parcul Cotroceni e tot aia. Audienta presedintelui Traian Basescu pare facuta din lemn. De trei ani incoace, mesajele sale destinate alesilor nu au niciun ecou si se pierd in atmosfera, precum vantul prin crengi. In 24 septembrie 2008, le-a vorbit despre starea economiei: "Trecem de la etapa istorica a tranzitiei spre democratie si economie de piata, la etapa dezvoltarii economice eficiente, a consolidarii democratiei in Romania ca Stat Membru al Uniunii Europene", aratand-se ingrijorat de calendarul trecerii la moneda euro, de decalajele dintre regiuni si agricultura inca inapoiata, de calitatea slaba a educatiei si a asistentei medicale." Integral in Gandul