PSD-istii ar putea intra in greva parlamentara. Senatorii si deputatii PSD ar recurge la un astfel de gest fie in semn de protest pana la inlocuirea Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, fie din solidaritate cu sindicalistii din sistemul bugetar, in cazul in care acestia ar intra in greva generala. Aceeasi sursa arata ca liderii PSD au discutat cele doua posibilitati in sedinta BPN de astazi. Cel care a propus ca senatorii si deputatii social-democrati sa intre in greva parlamentara pana la inlocuirea Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor a fost vicepresedintele Ioan Chelaru. Alti colegi au propus ca si liberalii sa fie cooptati in greva parlamentara ca protest fata de mentinerea Robertei Anastase in functie, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum isi injura primarul din Calarasi alegatorii: Edilul i-a numit javre, derbedei si golani. Surpriza neplacuta pentru primarul Nicolae Dragu la incheierea Sarbatorilor Municipiului Calarasi, in seara de duminica, 26 septembrie. Urcat pe scena, cu cateva momente inaintea focului de artificii, primarul municipiului Calarasi a fost intampinat cu huiduieli din partea mai multor calaraseni aflati pe platoul din fata Prefecturii, anunta Gandul.

Ponta: Avem 2 milioane de semnaturi pentru demiterea lui Basescu si a Guvernului Boc. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca PSD a strans deja doua milioane de semnaturi pentru demiterea presedintelui Traian Basescu si a Guvernului Boc, in cazul in care legea pensiilor va fi promulgata. "Biroul Permanent National a votat in unanimitate propunerea ca PSD sa introduca actiunea de suspendare a lui Traian Basescu din functia de presedinte daca semneaza Legea pensiilor, votata in mod fraudulos si care afecteaza vietile a sase milioane de oameni", a adaugat Ponta, la Realitatea TV, monitorizata de ziare.com. "Vom discuta cu PDL si cu PC, dar imi exprim speranta ca si alti parlamantari sa sanctioneze furtul si coruptia patronata de Basescu si realizata de Roberta Anastase", a declarat Ponta, adaugand ca, pana in prezent, s-au strans deja doua milioane de semnaturi, informeaza Romania Libera.

Toti sefii de arme si secretarii de stat din MAI stau cu demisiile in buzunar. Surse din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor ne-au declarat ca, ieri-dimineata, cand au aflat de intentia ministrului Vasile Blaga de a demisiona din functie, toti secretarii de stat si sefii de arme din MAI au semnat demisiile. Acestea nu au fost inaintate conducerii institutiei, demisionarii stand in asteptare. Este posibil ca toti cei in cauza sa revina asupra intentiei de demisie, insa numai dupa ce vor fi incunostiintati cu privire la intentiile noului ministru, Traian Igas. Cinci dintre "greii" ministerului au fost convocati in cursul zilei de ieri la Palatul Cotroceni, unde au purtat discutii timp de doua ore cu ministrul demisionar Vasile Blaga, dar si cu presedintele Traian Basescu. Acestia sunt Valentin Fatuloiu, Petre Toba, Olimpiodor Antonescu, Stefan Pop si Liviu Popa. Toti cei cinci au un numitor comun: au venit odata cu Blaga si risca sa plece din MAI odata cu acesta, scrie Puterea.

In editorialul "Remanierea, seria II: Buldogul la congelat, intra Falcone", Sorin Ionita scrie: "E clar ca doar din stupizenia unor baieti de cartier reciclati la seral in politisti, care n-au inteles ca atunci cand ai uniforma trebuie sa te porti un pic altfel decat invitatele lui Dan Diaconescu care evolueaza la bara, nu cade un ministru de interne atat de bine implementat ca dl Blaga. Conditii grele de viata - e adevarat; legislatie aburita si justitie incoerenta, care nu precizeaza bine uzul de forta - sunt realitati; asigurari de viata si accident intr-o profesie fatalmente riscanta - nu sunt. Dar nimic din toate astea nu se rezolva, nici prestigiul social al politistilor nu creste, daca vreo cativa dintre ei, in cadru organizat, se poarta ca Dorel iesit de la carciuma care, la nervi, zvarle cu caciula in caini". Integral in EVZ.