Crin Antonescu: "Daca trece motiunea, premierul nu trebuie sa fie de la PSD". Liderul liberalilor spune ca, daca aceasta motiune va trece, premierul nu ar trebui sa fie dat de PSD, ci independent. Noi nu cautam un pretext pentru suspendarea presedintelui. Daca obiectivul nostru ramane cu seriozitate schimbarea guvernului, atunci, daca este nevoie sa suspendam presedintele il suspendam, dar obiectivul principal trebuie sa ramana schimbarea guvernului", a adaugat Antonescu. Pe de alta parte, el a insistat ca cei care nu fac parte din guvernul alternativ al PNL nu vor fi nici intr-un viitor guvern in care liberalii vor intra, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Puiu Hasotti se dezice de legea jurnalistului propusa de Ghise: "Este o imensa prostie". Dupa ce, ieri, senatorul PNL Ioan Ghise a depus la Senat un proiect de lege prin care condamna "delictul de presa" si-i trimite pe jurnalisti la un consult psihologic anual, liderul liberalilor din Camera Superioara a Parlamentului, Puiu Hasotti, a luat o atitudine ferma impotriva propunerii colegului sau, precizand ca acesta nu are sustinerea partidului pentru respectiva initiativa. In consecinta, Hasotti a sugerat presei sa-l ignore, de acum incolo, pe Ghise, in semn de protest pentru ceea ce el considera "o imensa prostie": "Sugerez intregii mass-media din Romania ca de aici incolo sa il ignore pe domnul senator Ioan Ghise. In acest fel, poate va intelege si dansul ca propunerea pe care a facut-o este o imensa prostie", a precizat liderul liberal, citat de Mediafax. Acesta a adaugat ca ignorarea initiatorului recentului proiect de lege ar trebui sa fie totala: "A-l ignora pe domnul Ghise inseamna a nu i se mai cere niciodata opinia pe niciun fel de subiect", anunta Gandul.

Un director din primaria lui Piedone, sef timp de 9 ani cu diplome false. Directorul ADPP Sector 4, Marian Goleac, a ocupat, timp de peste noua ani, functii cu putere de decizie in administratia locala folosindu-se de o diploma de Bac falsa. Marian Goleac si-a falsificat patalamaua de Bacalaureat si a obtinut ulterior doua licente la "fabrica de diplome" de la Universitatea Oradea. Marian Goleac (43 de ani) este seful Administratiei Domeniului Public si Privat (ADPP) Sector 4 pana la 6 octombrie, cand ii expira preavizul. El a fost demis din functie la cererea primarului Cristian Popescu Piedone, care s-a declarat nemultumit de activitatea sa in gospodarirea sectorului. Potrivit CV-ului depus la Primaria Sectorului 4 la angajare, Marian Goleac si-a inceput cariera de sef la numai 17 ani, cand a ajuns mai-mare peste ospatarii restaurantului Athenee Palace, din 1984 pana in 1992. Intre timp, in august 1991, isi procura diploma de Bacalaureat - care apare a fi emisa de Grupul Scolar Industrial nr. 19 (RATB) Bucuresti - si tinde mai sus. Astfel, din 1992 pana in 2000, Marian Goleac ocupa, pe rand, functia de director general in trei firme: SC Fedra impex SRL, SC Metal CM Intercom SRL si Metal Baduc Construct SRL, informeaza Adevarul.

UDMR ameninta ca iese de la guvernare daca salariile nu vor creste in 2011. UDMR ameninta ca iese de la guvernare daca salariile nu vor creste in 2011 si daca nu vor fi luate masuri de redresare a economiei. Declaratia a fost facuta astazi de senatorul UDMR Gyorgy Frunda la Deschide Lumea de la Realitatea TV. "Daca, pe anul urmator, Guvernul va continua masurile de austeritate, daca nu se gandesc in masuri de activizare a economiei, de relaxare financiara si daca salariile nu vor reveni, atunci UDMR isi pune serios problema sa iasa din coalitia de guvernare", a spus Frunda, scrie Romania Libera.

Udrea i-a tras mash-ul de sub picioare lui Oprescu. Ministrul dezvoltarii s-a asigurat ca in Capitala se va aplica proiectul sau privind publicitatea stradala, in locul celui propus de edilul-sef. Capitala nu va face exceptie de la noile reguli privind publicitatea stradala, pe care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) vrea sa le impuna inca din prima zi a anului viitor. Ministrul Elena Udrea s-a asigurat personal de acest lucru, ieri, cand consilierii generali (in majoritate democrat-liberali) ar fi trebuit sa voteze alte norme - e drept, mai permisive - propuse de edilul-sef al Bucurestiului, Sorin Oprescu. "Am primit o adresa de la MDRT, prin care ministerul ne-a cerut sa nu aprobam nimic pana cand MDRT nu va aproba Regulamentul privind amplasarea publicitatii la nivel national", si-au explicat pozitia liderii grupului PDL din Consiliul General, anunta EVZ.