UNPR "i-a testat" pe ambasadori. Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, astazi, dupa o intalnire cu ambasadorii acreditati la Bucuresti, ca aderarea Romaniei la spatiul Schengen se va face dupa criteriile tehnice cunoscute. "Din cate putem sa intelegem, nu se preconizeaza o schimbare de atitudine politica din partea statelor membre UE in ceea ce priveste Romania. Evaluarea in legatura cu aderarea la spatiul Schengen se va face pe aceleasi criterii si principii de pana acum, criterii de natura tehnica", a spus Diaconescu. Integral pe EvZ.ro.

Politic ShowFoto: Colaj foto

In editorialul "Aici BBC Vintu: Basescu trebuie sa devina amintire", Horia Ghibutiu scrie: "Realitatea TV schimba armele. Acest lucru se intampla in plin razboi civil, mai mult sau mai putin mediatic, in care traim - conform spuselor lui Teodor Baconschi la televiziunea publica, unde seful diplomatiei romane a fost invitat sa-si explice adeziunea la partidul-stat. Nu va speriati, postul anti-Basescu nu intoarce armele, asa cum face doar in momentele decisive. Ci numai le schimba. Se repozitioneaza, gratie unui proiect propus de noul director, Stelian Tanase. Proiectul i s-a parut OK si a fost aprobat de Sorin Ovidiu Vintu, mogulul, precizeaza jumatatea cu barba a binomului "Tanase - Dinescu", obligandu-se sa nu intervina niciodata, telefonic sau in alt fel, in politica editoriala. Pentru a nu ne abate de la analizarea proiectului, nu vom zabovi asupra unei afirmatii ce pare sa admita implicit ca pana acum s-a mai intervenit telefonic, nici nu il vom compara pe SOV cu alt patron care jura ca nu se baga, regula instituita de Gigi Becali la orice numire a unui antrenor la Steaua." Integral pe EvZ.ro.

PSD vrea acord cu FMI, dar fara sa imprumutam bani. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca social-democratii doresc continuarea acordului cu Fondul Monetar International (FMI), insa vor un acord de tipul unei auditari in comun cu Comisia Europeana, si fara ca Romania sa mai imprumute bani. "Noi vrem sa avem un acord cu FMI, dar nu mai vrem sa imprumutam bani de la FMI. Banii de la FMI s-ar duce din nou in rezerva BNR si rezerva este suficienta. Marea problema este ca banii care au fost luati in ultimii doi ani de Guvernul Boc au fost bani prost folositi. Este foarte clar, vrem acord cu FMI, dar un acord de tipul unei auditari in comun cu Comisia Europeana, nu doar FMI, pentru ca noi facem parte din UE si principalul nostru acord este cu CE, un acord prin care sa nu mai luam bani imprumut, ca deja am luat in doi ani mai mult decat a luat Ceausescu si trebuie sa dam noi banii pe care i-a cheltuit domnul Basescu ca sa se realeaga presedinte", a spus Ponta, in cadrul unei conferinte de presa. Integral in Romania Libera.

Sulfina Barbu: "Lui Victor Ponta i-a scapat porumbelul din greseala. PSD vrea la guvernare doar din 2012". Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, joi, ca PSD "se joaca de-a opozitia si de-a motiunea de cenzura", nefiind, de fapt, dispus sa-si asume responsabilitatea actului guvernamental mai devreme de 2012. "Lui Victor Ponta i-a scapat porumbelul din greseala. PSD vrea la guvernare doar din 2012. Prin declaratiile de astazi, Victor Ponta a demascat adevaratele intentii ale PSD: social-democratii nu au nici cea mai mica intentie sa intre la guvernare din aceasta toamna", a precizat Barbu pentru Mediafax. Conform afirmatiilor liderului social-democrat, programul la care lucreaza PSD are in vedere perioada 2012-2020. Integral in Gandul.

Boc zgaltaie scaunul Robertei. PDL se gandeste la un alt presedinte la Camera. Oamenii premierului din Parlament au cerut schimbarea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor a Robertei Anastase. Subiectul va fi pus in discutie in sedinta Biroului Permanent National de luni, deputatii PDL acuzand-o pe Anastase ca nu stie sa negocieze cu celelalte partide. Surse din PDL au declarat, pentru "Puterea", ca in ultimele zile s-au auzit "maraituri" la adresa Robertei Anastase din partea deputatilor PDL obedienti premierului, adica cei din zona Ardealului. "Au fost cativa baieti din grup care au spus ca din cauza Robertei nu se mai poate negocia nimic cu nimeni la Camera Deputatilor", au spus sursele citate. Cea mai sonora voce din grupul "Ardeal" a fost aceea a deputatului de Cluj Adrian Gurzau. Roberta Anastase nu poate fi schimbata insa usor din functie pentru ca ea este sustinuta de presedintele Traian Basescu, el fiind cel care a si impus-o in cea mai inalta functie de la Camera, scrie Puterea.