Ponta catre Geoana: "Arata ca dracu cand stati intre Boc si Roberta". Victor Ponta i-a cerut lui Mircea Geoana sa evite pe cat posibil ca la evenimentele la care se impune prezenta presedintelui Senatului sa se afiseze alaturi de premierul Emil Boc sau Roberta Anastase. "O sa-l rog pe dl. Geoana pe cat posibil sa-i evite pe cei de la PD chiar si la chestii oficiale. Foarte multa lume mi-a spus ca sunteti la juramant la ministrii astia si eu le-am explicat ca sunteti presedintele Senatului si ca este normal sa fiti la juramant, dar arata ca dracu, intre Roberta si Boc", i-a spus liderul PSD Victor Ponta presedintelui Senatului, Mircea Geoana, luni la sedinta Comitetului Executiv al PSD, scrie EVZ.ro.

Politic showFoto: Colaj foto

Cum a disparut copacul lui Geoana din curtea PSD. Mircea Geoana incepe sa iasa usor, usor din istoria PSD. De la instalarea sa in fruntea partidului, Victor Ponta a ales biroul folosit de Adrian Nastase si nu cel in care a stat Mircea Geoana, sefa biroului de presa a fost data afara, tonomatul de cafea a disparut, masina de lux marca Audi a fost inlocuita cu alta, iar conducerea partidului i-a impus fostului presedinte sa nu mai faca declaratii publice despre strategia partidului. Nici Viorel Hrebenciuc nu mai face parte din echipa care influenteaza deciziile in PSD. Ultimul lucru care amintea de mandatul lui Mircea Geoana in Kiseleff era pinul plantat impreuna cu Lavinia Sandru, in perioada in care pesedistii credeau ca seful lor va ajunge la Palatul Cotroceni, scrie Puterea.ro.

Daniel Funeriu, sunat pe telefonul mobil in direct, in timpul emisiunii "Nasul". Ministrul repinge apelul: "Era premierul". Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, in direct, luni seara, la postul B1 TV. De cinci minute vorbeste despre sfaturile pe care le-a dat studentilor cu ocazia deschiderii noului an universitar. Brusc, ii suna telefonul mobil. Se apleaca usor peste masa, se uita pe ecranul celularului si respinge apelul. Detalii pe Gandul.info.

Afacerist german pacalit de un deputat roman. Bernd Falz, om de afaceri german, il acuza pe deputatul Adrian Gurzau (PDL) ca nu-i restituie opt locomotive cu abur cumparate in 1999. Un colectionar german, proprietar al unui muzeu al trenurilor si locomotivelor de epoca, il acuza pe deputatul PDL de Cluj Adrian Gurzau ca nu vrea sa-i restituie mai multe locomotive cu abur, construite inainte de 1935, desi el le-a cumparat de la Societatea de Administrare a Activelor Feroviare (SAAF). Afla mai multe pe EVZ.ro.

Confruntat cu o motiune, Boc trece la contraatac. PSD si-a impus punctul de vedere in fata PNL, iar motiunea de cenzura va fi depusa dupa Congresul social-democratilor din 16 octombrie. Intre timp, premierul vrea confirmarea coalitiei in Parlament. Textul motiunii de cenzura va fi facut public saptamana viitoare dar, cu prilejul intalnirii avute ieri de liderii opozitiei, la solicitarea liberalilor, nu a fost stabilita si data exacta a depunerii. Practic, au astfel, castig de cauza social-democratii. Ei au sustinut ca motiunea contra Cabinetului Boc nu trebuie depusa inainte de congresul PSD din 16 octombrie, asa cum solicita Crin Antonescu. In sustinerea variantei de dupa jumatatea lui octombrie s-a implicat ieri si Ion Iliescu: "Nu trebuie depusa motiunea de cenzura inainte de congres. Graba poate sa fie chiar contraproductiva", informeaza RomaniaLibera.ro.

In editorialul "Cum se pierde puterea", Elena Vijulie scrie: Intr-o tara in care oamenii se declara in masura de 61% neinteresati de politica, dar stiu in proportie de 80% ca tara merge intr-o directie gresita si ca alegerile sunt fraudate, intr-o tara in care increderea in institutiile politice este ultima pe lista, raspunsul la aceasta intrebare pare de la sine inteles. Lumea crede ca cei care accepta sa-si asocieze numele cu falsul si propaganda o fac pentru ca fie nu si-au umplut suficient buzunarele, fie sunt santajabili, fie sunt slabi; chiar si cei mai tineri si mai nepatati dintre parlamentarii PDL sunt complici sau martori neputinciosi la marea imparteala pe sub mana a banului public. Citeste tot textul pe RomaniaLibera.ro.