Antonescu: PNL are cel putin trei propuneri de premier independent, le discutam cu PSD. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca a primit mandat de la Consiliul National Executiv al formatiunii sa discute cu PSD pe tema premierului, el precizand ca liberalii au deja cel putin trei propuneri de prim-ministru independent. "Sunt mandatat de Consiliul National Executiv sa discut propuneri pentru primul-ministru. Avem cateva variante, cel putin trei. Nu le fac publice in acest moment din eleganta fata de partener, le voi face cunoscute in discutiile cu PSD. E vorba de personalitati independente, recunoscute, cu prestigiu profesional, public, oameni care ar putea sa conduca un guvern de criza in situatii de criza", a spus Antonescu, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Nastase preia fraiele motiunii de cenzura. Liderul PSD negociaza in forta cu minoritatile: pun umarul la daramarea guvernului sau nu mai au garantate mandatele la urmatoarele alegeri. Cu doar cateva promisiuni punctuale ale unor parlamentari ai puterii pe picior de plecare, PSD si PNL ii preseaza pe cei 18 deputati ai minoritatilor nationale sa intoarca armele si sa il debarce pe Emil Boc. Negocierile au fost preluate de liderul PSD Adrian Nastase care, potrivit unor surse parlamentare, le-a promis social-democratilor si liberalilor ca va aranja votul minoritatilor la motiunea de cenzura, pe principiul totul sau nimic. Mai exact, "garantia" de forta a lui Nastase este ca, daca nu voteaza motiunea de cenzura, isi vor pierde locurile din parlament. "Ii dam afara din Constitutie", a sintetizat tonul negocierilor un parlamentar al opozitiei, optimist in privinta revizuirii, in conditiile in care acum cele 18 mandate ale minoritatilor sunt garantate prin Legea fundamentala, anunta EVZ.

Emil Boc acuza "greseala pe linie" de la votul pozitiv din Camera Deputatilor. Premierul a discutat cu ministrii despre situatia creata la Camera Deputatilor, prin adoptarea legilor de instituire a TVA de 5 la suta la alimente si de neimpozitare a pensiilor mai mici de 2.000 lei. Premierul le-a atras atentia ca a fost "o greseala pe linie" si ca trebuie asteptata decizia presedintelui Basescu. Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24 la suta la 5 la suta pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar. Tot marti, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare". Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmeaza sa fie transmise presedintelui Traian Basescu pentru promulgare, informeaza Romania Libera.

Flutur: Motiunea de cenzura nu trece, opozitiei trebuie sa-i mai cumparam un pachet de plastilina. Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, miercuri, ca motiunea de cenzura nu va trece pentru ca parlamentarii coalitiei sunt responsabili si crede ca opozitiei i-ar trebui un nou pachet de plastilina sa se joace pentru ca a facut un program de guvernare fara solutii. Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca motiunea de cenzura nu va trece si ca se bazeaza ca parlamentarii coalitiei de guvernare stiu ce au de facut. "Motiunea de cenzura nu trece. Ma bazez pe oamenii nostri care sunt responsabili si stiu ce au de facut", a spus vicepresedintele PDL. El a aratat ca actuala opozitie, in special PSD, si-a facut un program de guvernare sa vina la putere fara sa ofere solutii. "Nu au solutii, dar vor sa vina la putere", a spus Flutur care a adaugat ca actualul guvern a inceput unele lucruri care vor avea rezultate in perioada urmatoare, scrie Gandul.

In Kiseleff se fac in taina cabinete din umbra. Cum arata Guvernul PSD schitat de Ponta, Iliescu, Nastase si Dragnea. PSD se pregateste de guvernare. A mai ramas o saptamana pana la motiunea de cenzura care ar putea, teoretic, duce la demiterea Cabinetului Emil Boc, iar pesedistii par ca nu mai au rabdare. Cei mai importanti lideri PSD - Victor Ponta, Ion Iliescu, Adrian Nastase si Liviu Dragnea - s-au asezat zilele trecute intr-un birou si au desenat pe hartie schema Guvernului Romaniei alcatuit de social-democrati. Reporterii "Puterea" au intrat in posesia acestui document si vi-l prezinta in cele ce urmeaza. Este vorba despre o structura executiva formata din 13 ministere si patru ministri delegati, la care se adauga, desigur, premierul. Potrivit documentului, fiecare propunere pentru post din guvern contine doua variante de rezerva, anunta Puterea.