Deputatii PDL negociaza bugetul cu pumnul in masa lui Boc. Deputatii PDL au inceput sa-l stranga mai devreme cu usa pe premier ca sa obtina maximum din buget pe fondul asumarilor programate de guvern. Chiar daca bugetul pe 2011 ajunge in parlament peste o luna, deputatii PDL au si declansat operatiunea "mai multi bani pentru colegii", cu care planuiesc sa-l stranga pe Emil Boc cu usa. Ofensiva pornita public de Cezar Preda, dar inabusita de Traian Basescu, a reinviat zilele acestea, deputatii PDL amenintandu-l pe Boc, prin soli, ca, daca nu cade la pace dinainte, nu-i vor vota bugetul. Calculul se bazeaza si pe suprapunerea presiunilor peste angajarile de raspundere pe legea salarizarii sau a educatiei la care guvernul depinde de ei. Mai mult, PDL-istii au gasit si formula magica prin care banii pe care ii revendica sa nu mai apara la vedere, ca in anii trecuti: camuflarea sumelor negociate direct in propunerea inaintata de guvern parlamentului, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Acordul cu FMI, la un pas de respingere. Daca la Camera Deputatilor PDL a castigat ieri un meci-cheie, la Senat, Opozitia s-a impus si a respins ratificarea scrisorii de intentie, parte a Acordului cu FMI. Prin respingerea ratificarii scrisorii, semnata de autoritatile romane si consiliul director al FMI, ar putea fi serios afectata relatia Romaniei cu Fondul si, implicit, primirea ultimelor doua transe din imprumut. Profitand de majoritatea pe care o au in Comisia de buget-finante din Senat, reprezentantii PSD si PNL au votat impotriva ratificarii, invocand ca in text se face referire la majorarea TVA de la 19% la 24%, masura nesustinuta de opozitie. "In mod normal, daca plenul Senatului va respinge acest proiect de lege, Guvernul ar trebui sa revina asupra masurilor respective", a declarat vicepresedintele Comisiei, social-democratul Marius Sorin Bota. La randul lor, democrat-liberalii nu s-au aratat prea ingrijorati de cele intamplate ieri. "Proiectul nu va cadea. (...) La Camera Deputatilor avem suficiente voturi ca sa fie adoptat", a declarat presedintele Comisiei, pedelistul Ovidiu Marian, anunta Romania Libera.

PDL a castigat inca o batalie in razboiul din Parlament. Democrat-liberalii au redus ieri puterile PSD si PNL in forul de conducere al Parlamentului, prin modificarea Regulamentului. Deciziile Biroului Permanent vor fi luate cu votul majoritatii membrilor prezenti. PDL a obtinut si schimbarea structurii unor comisii importante. De mai bine de trei luni, lucrarile Biroului Permanent erau blocate intrucat PSD si PNL, care au majoritatea in conducerea Camerei, au boicotat sedintele, in semn de protest fata de fraudarea legii pensiilor de catre presedintele acestui for, Roberta Anastase. Prin decizia de ieri, Puterea a reusit sa depaseasca acest impas pentru ca prezenta liberalilor si a social-democratilor la discutiile din BP nu mai este necesara. Inaintea votului final de ieri asupra modificarii Regulamentului, Opozitia a parasit sala de sedinte si a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala hotararea plenului, informeaza Adevarul.

UDMR il modifica si pe Caragiale. Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, demonstreaza ca nu degeaba e UDMR la guvernare. Sub pretextul reducerii de personal, Borbely a trimis-o la plimbare pe doamna care se ocupa de salariile celor peste 400 de angajati ai ministerului. Apoi, la recomandarea directoarei economice a ministerului, Speranta Georgeta Munteanu, Borbely a dat salarizarea angajatilor pe miinile unei firme de scara blocului (SC Senior Accounting Service SRL Bucuresti) apartinind familiei Ramona si Catalin Pandelas. Toate bune si frumoase, numai ca Borbely si protejata sa Speranta Munteanu au decis ca este mai corect sa aloce lunar familiei Pandelas, pentru intocmirea salariilor, modesta suma de 17.500 de lei, decit sa-i mai dea unei amarite de functionare un salariu de 1.200 de lei, scrie Academia Catavencu.

Cristian Preda: Nu candidez pentru nicio functie in PDL Bucuresti. Intrebat daca intentioneaza sa candideze pentru o functie de conducere in PDL Bucuresti, organizatie in care vor avea loc alegeri duminica, Cristian Preda a raspuns ca nu va face acest lucru. "Nu candidez pentru nicio functie. In acest moment, libertatea unui membru de rand e pentru mine infinit mai importanta decat protectia unei functii", a spus Cristian Preda, citat de Mediafax. Presedintele interimar al organizatiei PDL Bucuresti Elena Udrea a declarat marti ca si-a depus candidatura pentru sefia organizatiei, aratand ca ar fi bucuroasa daca din echipa de conducere ar face parte si Cristian Preda, Monica Macovei, Teodor Baconschi si Sever Voinescu. Preda a criticat, in repetate randuri, decizii si declaratii ale liderilor PDL. Recent, el a declarat ca PDL ar trebui sa-si ceara scuze pentru incidentul de la Legea pensiilor, intrucat a ramane intr-o postura infatuata, de pedagog care da lectii opozitiei nu este o atitudine sanatoasa, anunta Romania Libera.