Basescu, "Air Force One" de la Tarom. Seful statului nu va mai efectua deplasarile externe cu o aeronava prezidentiala veche de 36 de ani, ci cu un aparat pus la dispozitie de compania Tarom. Zborurile oficiale ale presedintelui Romaniei vor fi efectuate cu o aeronava Airbus A 310, apartinand companiei TAROM, potrivit Ministerul Transporturilor citat de Agerpres. Administratia Prezidentiala a solicitat TAROM efectuarea curselor speciale, iar compania a pus la dispozitia sefului statului, in ultimele doua deplasari, una dintre cele doua aeronave Airbus A 310, pe care le are in dotare si pe care le utilizeaza in special in curse charter, avand in vedere ca sunt avioane de lung-curier, care nu se preteaza pe programul obisnuit de zbor al companiei. Presedintia a anuntat recent ca nu a renuntat la serviciile companiei Romavia, ci ca nu mai poate efectua deplasarile solicitate ca urmare a situatiei financiare dificile a regiei. In acest caz, Administratia Prezidentiala a solicitat efectuarea curselor speciale companiei TAROM, in baza HG 1904/2004. Aeronava Boeing 707 a Romavia, cu care efectua presedintele deplasari oficiale, nu indeplinea standardele de zgomot la nivel european, avand o vechime de 36 de ani, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cezar Preda: Demersul opozitiei de a infiinta un Birou Permanent propriu in CD, o stupizenie. Vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca demersul opozitiei de a infiinta un Birou Permanent propriu in Camera Deputatilor este o "stupizenie". Cezar Preda a spus ca nu il mira demersul opozitiei de a organiza separat sedinte ale Biroului Permanent si ca printr-un astfel de demers tara are de suferit. Este o stupizenie, dar nu ma mir. Atat pot, atat fac. Asta propun ei opiniei publice si tarii. O opozitie care desantat se duce la tv si spune ca n-ar trebui sa fim primiti in Shengen, care spune ca FMI e o institutie nenorocita care vrea sa distruga Romania, o opozitie care spune pe toate canalele ca nu exista democratie, comunicare si viata parlamentara pentru simplul fapt ca ei nu vin la treaba, o astfel de opozitie e total decredibilizata. E treaba lor daca nu-si dau seama ca fac rau Romaniei, dar lumea va vedea. Cum poti spune o asemenea tampenie, ca-ti faci birou separat? Faci acasa, in Kiseleff, in alta parte", a declarat Cezar Preda, anunta Gandul.

Scandal in PSD cu miza mare: presedintia Senatului. Victor Ponta: "Mircea Geoana nu vorbeste niciodata in numele PSD, ci doar in numele lui". Liderul PSD l-a exclus pe Mircea Geoana din randul pesedistilor, sustinand ca presedintele Senatului nu reprezinta partidul, iar declaratiile sale pot fi considerate doar opinii personale. Victor Ponta a fost scos din sarite de declaratiile ambigue ale lui Geoana, privind posibilitatea retragerii motiunii de cenzura pe Educatie, in conditiile in care conducerea PSD decisese ca motiunea sa mearga mai departe. Zilele lui Mircea Geoana in PSD, dar si in fruntea Senatului sunt atent numarate de presedintele partidului, Victor Ponta. Intr-o declaratie acordata in exclusivitate ziarului "Puterea", liderul PSD a dat un verdict extrem de dur in legatura cu fostul presedinte al partidului: "Mircea Geoana nu vorbeste niciodata in numele PSD, ci doar in numele lui". Trei cuvinte cheie: Geoana, niciodata, PSD. Practic, desi este presedinte al Senatului, functie dobandita in calitate de membru al PSD, Geoana este trecut la index de Victor Ponta, care nu il considera demn de a vorbi in numele social-democratilor. Cu toate acestea, presedintele Senatului si-a exprimat pozitia fata de motiunea de cenzura pe Educatie, spunand ca este posibil ca PSD si PNL sa o retraga. "Am inteles ca liberalii au luat o decizie in acest sens, urmeaza ca si PSD sa ia o decizie finala luni", a declarat presedintele Senatului, Mircea Geoana. Acesta a fost fitilul care a inflamat spiritele in randurile social-democratilor, informeaza Puterea.

Consilierul lui Basescu va candida la sefia UDMR. Fostul senator Eckstein Kovacs, actualul consilier al presedintelui Traian Basescu, a anuntat ca va candida la sefia UDMR, impotriva lui Kelemen Hunor, cunoscut ca protejat al lui Marko Bela. "Am anuntat primul candidatura mea pentru ca vreau sa fie clar: nu candidez impotriva cuiva si nu am o candidatura "iepure", prin care sa ma retrag in ultimul moment si sa sustin pe cineva. Am un proiect politic complet si vreau sa merg pana la capat", a declarat consilierul prezidential. Potrivit sursei citate, Eckstein Kovacs se va baza la viitoarele alegeri pentru sefia UDMR pe sprijinul nemultumitilor Uniunii si promite chiar iesirea din Coalitie. De profesie avocat, Eckstein Kovacs este recunoscut ca reprezentant al platformei liberale in interiorul Uniunii. Ca senator, a sustinut acordarea unor drepturi civile cuplurilor formate din persoane de acelasi sex, precum mostenirea bunurilor comune si obtinerea de credite bancare, scrie EVZ.

Igas despre initiativa de reducere a cotei unice: Nu a fost o analiza foarte bine documentata. Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, vineri, ca initiativa legislativa de reducere a cotei unice de impozitare de la 16 la suta la 10 la suta s-a bazat pe o analiza care nu "era foarte bine documentata si foarte profunda". "In momentul in care am semnat acea initiativa legislativa credeam ca vom reusi si facusem in acest sens o analiza. Sigur ca nu era o analiza foarte bine documentata si foarte profunda, ca vom putea scadea cota unica la 10 la suta, ulterior ne-am dat seama din analizele profunde care au fost facute si de noi ca parlamentari, dar si de specialisti din cadrul Ministerului Finantelor, ca nu este posibil si in aceste conditii, cred ca aceasta initiativa legislativa, ca multe altele, sa nu aiba un castig in ceea ce priveste demersul in Parlament", a declarat la Alba Iulia, Traian Igas, unul dintre semnatarii acestei initiative, anunta Gandul.