PSD si PNL lucreaza la alianta NU. Alianta dintre social-democrati si liberali este blocata din cauza neintelegerilor privind raportul de forte dintre cele doua partide. Colaborarea dintre PSD si PNL se desfasoara cu hopuri. Cele doua partide de opozitie nu au numai dificultati in a-si coordona actiunile parlamentare, dar sunt si departe de a avansa in discutiile privind o alianta electorala pentru alegerile din 2012. Potrivit unor surse din PSD, oferta pentru liberali a fost o alianta care sa prevada un raport de 2 la 1 pe listele de candidati. Astfel, pe lista electorala, PSD ar avea un numar dublu de candidati fata de liberali. Liderii PNL nu au agreat oferta si ar fi cerut paritate, sustin social-democratii. Oficial, liberalii spun ca "este cu totul prematur" sa se discute despre o alianta cu PSD. Neoficial, ei sustin ca ideea este vehiculata de PSD pentru ca Victor Ponta sa poata poza in "unificatorul opozitiei", dar ca, in realitate, social-democratii nu doresc nici ei o astfel de constructie, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Udrea vrea imagini de promovare a turismului in filme. Regizorii, recompensati la numarul de secvente. Otopeniul intra si el in tinta sefei Turismului. Frunza ce reprezinta logoul de tara va fi postata in spatiile publicitare ale aeroportului. Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, intentioneaza sa treaca de la promovarea turismului prin spoturile publicitare la introducerea in filmele care ruleaza la cinematograf a imaginilor menite sa-i atraga pe turisti. Conform ideii pe care a anuntat-o miercuri, la sediul PDL Bucuresti, fiecare regizor roman care va fi dispus sa-si adapteze scenariul filmului, astfel incat anumite cadre sa contina imagini ce ar promova diverse zone turistice, ar urma sa imparta cu ministerul condus de Udrea costurile de productie aferente peliculei. "Un film foarte mediatizat poate fi facut pe Transfagarasan sau in Delta. Poate arata obiceiurile de Craciun din Maramures sau din Bucovina. Putem gandi un parteneriat in care sa cofinantam astfel de filme. Exista mai multe posibilitati. Poate sa apara brandul la sfarsitul filmului, anunta Gandul.

Melescanu, despre onorul acordat lui Boc: Un semnal prost al puterii. Teodor Melescanu, fostul ministru de Externe, este de parere ca prezentarea onorurilor militare fata de Emil Boc, desi al doilea om in stat, Mircea Geoana, era prezent la ceremonie, reprezinta nu numai o incalcare a protocolului, ci si un mesaj prost al puterii. "Ne arata ca nu conteaza regulile. Ce ne dorim noi acelea sunt regulile. E mai mult decat o incalcare a protocolului privind onorurile militare. E un semnal prost din partea puterii", a spus Melescanu, la emisiunea "Evenimentele Zilie", de la B1 TV. Senatorul liberal a aratat ca ceea ce s-a intamplat astazi la ceremoniile dedicate Zilei Nationale reprezinta o escaladare a conflictului dintre putere si opozitie. Melescanu a spus ca, daca a depasit, in opinia lui, criza financiare si economica, Romania trece acum printr-o criza sociala, din cauza masurilor guvernului Boc, care se poate prelungi printr-o criza politica. "Conflictul din parlament si dintre institutiile statului este doar o prefata a crizei poltice", a continuat Melescanu, informeaza EVZ.

Ponta: Impreuna cu PNL putem face un proiect politic. Putem avea un dialog cu UDMR. Plus: tensiuni Ponta-Geoana. Presedintele social-democrat Victor Ponta a declarat, luni seara, la finalul sedintei CEx a PSD, ca doreste realizarea unui proiect politic comun cu PNL. "Daca PNL doreste, putem avea un dialog structurat. Impreuna putem face un proiect politic", a spus Ponta. El a precizat ca acest punct a fost votat la nivelul CEx: "Dialogul in opozitie cu PNL trebuie sa continue. Ne dorim acest lucru. Nu mai avem atac public in opozitie. Tinta noastra este Traian Basescu". Liderul social-democrat a precizat ca aceasta colaborare nu va fi parafata si la tribunal, ci va consta in actiuni parlamentare comune. La inceputul sedintei, Ponta a spus ca PSD va putea accede la guvernare cu sau fara PNL. "Nu va enervati ca vin, ca nu vin liberalii, ca o data vor sa fie, dupa aceea isi retrag semnaturile, maine iar poate se razgandesc. Noi trebuie sa fim cei consecventi si probabil ca vor veni si ceilalti, daca vad consecventa si seriozitate", le-a spus Ponta liderilor PSD reuniti in cadrul CEx, scrie Gandul.

In editorialul "Unirea cu Basarabia, o dorinta prea indepartata", Sabina Fati scrie: "Pentru prima data de la anexarea Basarabiei de Rusia se vorbeste oficial in Romania despre posibilitatea reunirii celor doua tari. Presedintele Basescu nu ezita sa spuna ca peste 25 de ani Romania si Republica Moldova ar putea fi din nou in interiorul acelorasi granite, daca "romanii de pe ambele maluri ale Prutului" vor dori acest lucru. Pana atunci ar trebui sa-si faca efectul Legea cetateniei, prin care anul acesta 70 de mii de basarabeni au primit pasaport romanesc. Strategii acestei idei socotesc ca, in urmatorii 20 de ani, majoritatea populatiei Republicii Moldova devine, cu acte in regula, romaneasca. Subiectul reunificarii celor doua tari nu mai este un tabu oficial, dupa ce Traian Basescu a apasat piciorul pe acceleratia procedurilor de acordare a cetateniei, iar partidele prooccidentale de la Chisinau au acceptat ajutorul Romaniei pentru alegerea drumului cel mai scurt spre Uniunea Europeana". Integral in Romania Libera.