Crin Antonescu: "Ma simt obligat la o noua candidatura la presedintia Romaniei". Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri seara, la emisiunea "100%", ca situatia politica din Romania si o anume presiune publica il "obliga" la o noua candidatura la functia de presedinte al Romaniei in 2014. "Nu este o chestiune prioritara. Nu am o obsesie, nici macar o ambitie legata de acest lucru. Alte probleme politice sunt mai presante", a completat liderul PNL. Totodata, el nu mai da sanse refacerii aliantei cu PDL. "Ma simt obligat la o noua candididatura la functia de presedinte al Romaniei si de situatia politica si de un anume fel de presiune publica. Nu este o chestiune prioritara. Prioritar pentru mine este sa raspund obligatiilor pe care le am ca presedinte al PNL. Nu am o obsesie, nici macar o ambitie legata de acest lucru. Desi despre alegerile din 2014 se vorbeste foarte mult, mai mult decat s-a vorbit vreodata cu 4 ani inainte despre astfel de alegeri. Alte probleme politice sunt mai presante", a declarat Antonescu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Udrea ii raspunde lui Cristian Preda: "Sa treaca si pe la partid!". Catalogata drept lipsita de modestie si de credibilitate si criticata pentru graba din declaratii, sefa PDL Bucuresti, Elena Udrea, ii transmite eurodeputatului PDL, Cristian Preda, ca ii va raspunde "in interiorul partidului". "Pentru a nu face aceeasi greseala ca domnul Preda, daca am ceva sa-i spun, o voi face in interiorul partidului. Desigur, pentru asta, trebuie sa treaca si pe la partid", a fost singura precizare pe care ministrul Dezvoltarii si Turismului a dorit sa o faca referitor la atacul lansat de catre Cristian Preda. Europarlamentarul democrat-liberal a declarat despre Udrea ca: "a uitat cam repede si ca in campania prezidentiala trecuta nu a putut aparea prea mult, ba nici nu a mai fost inclusa - provizoriu - in guvern, din cauza lipsei de credibilitate. Uneori imi lasa impresia ca e pe Titanic si cere un pahar cu sampanie", anunta Gandul.

Partidul D(up)L(icitatii). Prin diferite tertipuri, nici unul dintre dosarele de coruptie ale PDL nu a primit unda verde de la deputati. Cel mai recent este cazul Ridzi, fostul ministru scapand de extinderea urmaririi penale. La doar cateva ore dupa ce presedintele Traian Basescu le-a transmis "un ultim apel" de a da un vot "in favoarea justitiei" in cazul dosarelor blocate, parlamentarii PDL au facut exact opusul. Adica au ascultat-o pe Monica Iacob Ridzi, care le-a cerut sa nu faca din ea "exemplul demonstrarii vointei de lupta impotriva marii coruptii", si au respins cele doua cereri ale procurorilor referitoare la aprobarea unei perchezitii informatice si la extinderea urmaririi penale. Profitand ca pentru astfel de solicitari votul este secret, cu bile, multi dintre cei 155 de parlamentari ai puterii prezenti (dintr-un total de 179) s-au pronuntat in favoarea fostei sefe de la Tineret. Cererea Parchetului privind perchezitia informatica a primit 109 voturi "pentru" si 100 "impotriva", iar solicitarea referitoare la extinderea urmaririi penale a inregistrat doar 99 voturi "pentru" si 109 "contra". Aceasta, in conditiile in care Ridzi este acuzata de abuz in serviciu, fals si uz de fals, informeaza Romania Libera.

"Florina" Gatej a stat ascunsa un an in CNSAS. Cum ar fi reactionat presedintele Basescu in campania prezidentiala. Legaturile consilierului prezidential Alexandra Gatej cu Securitatea erau cunoscute in cadrul CNSAS din octombrie 2009, adica cu o luna si jumatate inainte de primul tur al alegerilor pentru cea mai inalta functie in stat. La un an dupa ce a obtinut al doilea mandat, presedintele Basescu a declarat ca nu stie inca daca ii va cere demisia Alexandrei Gatej. CNSAS sustine ca s-au facut "verificari suplimentare" in aceasta perioada. Dosarul de retea cu numele "Florina" a stat astfel ascuns de ochii opiniei publice mai bine de 12 luni. Directia de Investigatii din CNSAS trimisese informatiile catre Colegiu anul trecut, lucru dovedit chiar de catre adeverinta de necolaborare. Membrii CNSAS explica aceasta intarziere prin faptul ca s-au facut "verificari suplimentare" pentru a se lua o decizie corecta. Ei spun ca aceasta este o procedura uzuala de lucru si nu una speciala, iar presedintele Basescu nu a fost informat in aceasta perioada. "In baza notei de constatare S/DI/l/3179 din data de 16.10.2009, intocmita de catre Directia de Specialitate din cadrul CNSAS, in care se regasesc urmatoare elemente: doamna Gatej (Dancanet) Corina Alexandra este titulara a dosarului fond de retea nr. R 302526. Domnia sa a fost recrutata la data de 14.09.1989 sub numele conspirativ "Florina", "pe linie de contrainformatii in sectoarele economice", anunta in adeverinta de necolaborare postata pe site-ul CNSAS, scrie Puterea.

In editorialul "Blatul pentru Ridzi", Sabina Fati scrie: "Democrat-liberalii au inceput sa-si devoreze liderul, judecatorii si procurorii ahtiati dupa functiile CSM incalca dinadins legea pentru a demonstra ca Romania nu se califica pentru Schengen, iar blaturile dintre putere si opozitie continua. PDL i-a ajutat ieri la Senat pe favoritii selectati de PSD si PNL din lumea organizatiilor neguvernamentale, pe care-i considera calificati sa faca parte din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Preferatii opozitiei au cel putin cateva probleme etice nerezolvate: Corina Dumitrescu, propusa de Universitatea "Cantemir", este sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, iar in 2006 a devenit notar public fara examen, in vreme ce Victor Alistar, care-i dadea consultatii fostului ministru al Industriilor Dan Ioan Popescu, acuzat de coruptie, este director la Transparency International Romania, iar numele lui apare intr-un dosar penal sub acuzatia de fals in declaratii". Integral in Romania Libera.