Anul in care Boc a cazut in picioare de patru ori. Premierul a ramas in functie, in ciuda numarului-record al motiunilor de cenzura depuse de opozitie in 2010. Dupa ce in 2009 a intrat in istorie ca singurul premier demis de parlament in 20 de ani, Emil Boc s-a confruntat si in acest an cu un record negativ. In 2010, opozitia a depus cele mai multe motiuni de cenzura din 1993 incoace. PSD si PNL au incercat sa repete scenariul caderii guvernului de patru ori: o data in iunie si octombrie si de doua ori in decembrie, scrie EVZ.

politic showFoto: Colaj foto

Avem cu 25% mai multi politisti decat media europeana. Romania are 500 de angajati ai Ministerului de Interne la 100.000 de locuitori, cu 25% mai mult decat media europeana de 400 de angajati la 100.000 de locuitori. Informatia a fost facuta publica de Ministerul Administratiei si Internelor, in cadrul unui proiect de restructurare si reducere a cheltuielilor. In randul lucratorilor din MAI au fost inclusi politistii, cadrele militare, soldatii si gradatii voluntari, functionarii publici si personalul contractual din minister. In proiectul de restructurare, supus dezbaterii publice, MAI arata ca reducerea cheltuielilor, inclusiv a celor de personal, face parte din programul anticriza convenit cu Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala, relateaza Romania libera.

"In politica, femeia munceste de trei ori mai mult decat un barbat". Cu aproape cinci ani la activ in PDL, Roxana Niculae spune ca prejudecata este principalul obstacol pentru o femeie care vrea sa-si faca o cariera in politica, dar se poate reusi si fara pile. La 28 de ani, licentiata in stiinte politice si cu doua masterate in relatii internationale si dreptul afacerilor, Roxana Niculae are la activ aproape cinci in politica, initial la PLD, mai apoi la PDL, si este secretar general adjunct la Organizatia de tineret pe Bucuresti. Recunoaste insa ca, in politica, o femeie trebuie sa munceasca de doua, trei ori mai mult decat un barbat pentru a-si construi o cariera, relateaza EVZ.

Ce minciuni au spus politicienii in 2010. In 2010, Romania a inregistrat crestere economica, salariile au fost reduse doar pentru sase luni, TVA-ul nu a crescut, iar oferta "2 in 1" a inceput sa se aplice si in Parlament. Cel putin, asta este imaginea Romaniei desprinsa din afirmatiile fara acoperire in viata reala ale politicienilor. La inceputul "anului marilor sacrificii", premierul Emil Boc spoia in Parlament, cu ocazia dezbaterilor pe buget, o imagine economica mai mult decat optimista pentru Romania lovita de criza, anuntand o inflatie de doar 3,7% la finalul anului si o crestere economica de 1,3%, anunta Adevarul.

Primul an din al doilea mandat al lui Basescu, "un an pierdut pentru Romania". "2010 va fi un an in care vom scapa de criza. Va fi un an in care optimismul va fi cel care ne va anima sa depasim momentul pe care l-am trait in 2009, un an dificil, un an in care peste Romania a trecut criza globala care ne-a afectat, dar nu ne-a ingenuncheat". Acesta era mesajul lui Traian Basescu la sfarsitul anului trecut. Presedintele reales in functie "la mustata", cu ajutorul romanilor din Diaspora, incerca sa isi incurajeze poporul care incepuse sa simta acut efectele crizei economice. 2010 avea sa fie un an mult mai dur decat preconiza Traian Basescu. Atat pentru romani, cat si pentru popularitatea sa. Un an foarte dificil, marcat de taieri drastice de salarii, scaderea pensiilor, concedieri si proteste incrancenate, informeaza EVZ.