PDL si PSD isi dau mana pentru "bunastarea" Deltei. Ministrul internelor, Traian Igas, se pregateste sa treaca in administrarea Consiliului Judetean Constanta, condus de Nicusor Constantinescu, 30.000 de hectare din Delta Dunarii. Aproximativ 30.000 de hectare din rezervatia biosferei Delta Dunarii ar urma sa treaca din administrarea Consiliului Judetean (CJ) Tulcea in cea a CJ Constanta, condus de PSD-istul Nicusor Constantinescu. Asta, printr-o ordonanta de urgenta care va ajunge pe masa guvernului Boc la inceputul anului viitor. Proiectul de act normativ a fost deja semnat de ministrul administratiei si internelor, Traian Igas (PDL), si este fundamentat pe faptul ca autoritatile constantene ar putea asigura un control mai bun asupra braconajului piscicol, dar si prin faptul ca aceasta "miscare" ar putea aduce mai multi bani la bugetul de stat. "In prezent, statul nu incaseaza nici un venit din captura de peste de pe teritoriul Deltei Dunarii", arata, printre altele, specialistii Internelor in expunerea de motive a proiectului, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Demiterea Guvernului in prima parte a lui 2011 depinde de obiectivele lui Traian Basescu. Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, marti, la Realitatea TV, ca demiterea Guvernului Boc in prima parte a anului 2011 depinde de "obiectivele lui Traian Basescu", informeaza Agerpres. "Depinde ce obiective are Traian Basescu: daca el vrea ca noi sa dam jos Guvernul sau daca vrea sa dea el jos Guvernul. El cauta in permanenta tapi ispasitori - ultimii 20 de ani, clasa politica, Parlamentul, partidele in general", a spus Nastase, intrebat daca opozitia va reusi sa dea jos Guvernul Boc si sa puna un nou Executiv in 2011. Intrebat de ce ar avea interesul Traian Basescu ca opozitia sa dea jos Guvernul Boc, Nastase a raspuns: "S-ar putea sa aiba o problema cu PDL si, practic, sa nu doreasca sa afecteze relatia lui cu partidul". Potrivit lui Adrian Nastase, Traian Basescu este constient de faptul ca actualul Executiv "si-a epuizat substanta, gradul de incredere si credibilitatea" si ca, in aceste conditii, prefera sa treaca o motiune a opozitiei, in luna martie eventual, anunta Romania Libera.

PSD: Aproape jumatate din banii alocati pentru primarii la finalul anului au mers catre zone PDL. PSD sustine ca aproape jumatate din banii alocati de Guvern pentru primarii la finalul acestui an au mers catre administratiile locale conduse de reprezentanti ai PDL. "Romanii sunt sacrificati pentru ca nu au votat primari PDL. PSD atrage atentia ca aproape jumatate din banii alocati de Guvern pentru primarii la finalul acestui an au mers catre administratiile locale conduse de reprezentanti ai PDL, fapt profund condamnabil, care continua politica impotriva cetatenilor consacrata deja de actuala guvernare. Aceasta decizie a Guvernului confirma fara nicio indoiala faptul ca actuala putere a impartit romanii in "portocalii" si restul, care sunt demni de ura pentru ca nu sunt sau nu au fost sustinatorii partidului aflat la guvernare", se arata in comunicat, informeaza Gandul.

Chestorul Baci, eliberat din functia de secretar general al MAI. Premierul Emil Boc l-a eliberat, miercuri, pe Constantin-Cristian Baci din functia de secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor, printr-o decizie publicata in Monitorul Oficial. In varsta de 41 de ani, chestorul principal de politie Baci fusese numit in functia de secretar general al MAI in decembrie 2009, in perioada in care Vasile Blaga era ministru de Interne. Printr-o alta decizie, premierul Emil Boc l-a numit in functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, cu rang de subsecretar de stat, pe Florentin Mihailescu. De asemenea, secretarul general adjunct al Ministerului Mediului si Padurilor Nicu Marcu si-a incetat raporturile de serviciu, cu acordul partilor, conform unei alte decizii semnate de seful Executivului, scrie Romania Libera.

"Carlanul naravas" i-a enervat pe toti fostii sefi ai PSD. Pana si parintele sau politic l-a renegat pe Victor Ponta. Niciunul dintre fostii sefi ai PSD nu-l prea agreeaza pe Victor Ponta, actualul presedinte al partidului. Unul l-a mustruluit si l-a chemat la ratiune, altul l-a acuzat ca l-a invatat sa minta, iar cel de-al treilea, despre care toata lumea stie ca l-a luat de suflet si l-a facut mare politician, l-a renegat si l-a dezmostenit, politic, bineinteles. Primul presedinte al PSD, Ion Iliescu l-a numit parinteste "carlan naravas" si nu i-a dat nici o sansa de a castiga alegerile prezidentiale din 2014, sfatuindu-l ca ar fi foarte bine sa nu candideze. Al treilea presedinte al PSD, Mircea Geoana, a spus despre el ca l-a invatat sa minta in campania electorala ca nu a fost acasa la Sorin Ovidiu Vantu si l-a atacat din orice nimic de cate ori a avut ocazia. E drept ca si lui Geoana i s-a tras de la asta pentru ca a fost suspendat din partid pentru sase luni. Aseara, si Adrian Nastase, al doilea presedinte al PSD, l-a alungat din trecutul sau. Se poate spune ca Victor Ponta, ca despre el este vorba, l-a pierdut si pe cel care i-a fost un parinte politic rabdator ghidandu-l in cariera pas cu pas, pe cel care a avut curajul sa-l promoveze ca sef al Corpului de control al Guvernului si sa-l numeasca "Micul Titulescu", anunta Puterea.