Udrea: PDL are nevoie de reformare, dar nu mai mult decat celelalte partide. Partidul Democrat Liberal (PDL) are nevoie de reformare, insa in niciun caz mai mult decat celelalte partide, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Elena Udrea, secretar executiv la PDL si ministru al Dezvoltarii. Intrebata daca ii este teama de o scindare a partidului, ea a raspuns "categoric nu". "Eu cred ca orice problema ar avea PDL, daca ar avea o problema, poate fi rezolvata chiar cu sprijinul celor care le identifica. Nu cred ca sunt lucruri insurmontabile", a spus Udrea. Intrebat daca apreciaza ca PDL ar avea nevoie de o reformare, ministrul a raspuns afirmativ. "Cred ca are nevoie de reformare, pentru ca e un partid care a crescut mult in ultimii doi ani. (...) Are nevoie de reformare, insa in niciun caz mai mult decat celalalte partide. Ci dimpotriva! Cred ca este un partid care din acest punct de vedere este cel mai pregatit pentru momentul pe care il traversam", a afirmat Udrea, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Boc l-a convocat pe Botis la discutii despre Codul Muncii. Prim-ministrul Emil Boc l-a convocat, astazi, la guvern, pe ministrul Muncii, Ioan Botis, pentru discutii pe marginea proiectului privind noul Cod al Muncii, a informat Biroul de presa al Guvernului. Tot astazi, premierul a avut o intalnire de lucru si cu ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, privind redactarea normelor de aplicare a Ordonantei de Urgenta pentru modificarea Codului fiscal, precum si modul de impozitare a veniturilor neidentificate. La final de decembrie, guvernantii au decis extinderea termenului pentru dezbaterea publica a proiectului de modificare a Codului Muncii cu o luna, dupa vizita sindicatelor la Palatul Victoria. In plus, patronatele au primit promisiunea reducerii contributiilor de la jumatatea lui 2011, anunta EVZ.

Cine va conduce lumea peste 20 de ani. Fiecare politician vorbeste despre construirea unui viitor mai bun. Dar cine va reimparti sferele de putere in acel viitor? "The Independent" ii prezinta pe cei 10 tineri care vor remodela lumea. Manuela (29) a fost aleasa pentru prima data in congres cand avea doar 25 de ani. In 2010, a fost realeasa cu o jumatate de milion de voturi, lucru fara precedent pentru o femeie. S-a implicat in politica in perioada studentiei, cand invata jurnalismul. Apoi s-a alaturat Partidului Comunist din Brazilia, pentru ca "era cel mai bine organizat". Ea lupta pentru liberalizarea internetului, pentru problemele minoritatilor sexuale, dar si pentru educatie. Kirill (25), membru al Dumei din 2009 si fost lider al gruparii tinerilor pro-Kremlin, este considerat cel mai de succes tanar politician rus. Euforia anilor '90 l-a indemnat si pe el sa se intereseze de politica acesta devenind activ ca student la Relatii Internationale. Impreuna cu grupul lui,care mai tarziu va deveni aripa de tineret a Rusiei Unite (partidul lui Putin), a organizat si participat la manifestatii de strada, precum campania impotriva fumatului, dar i-a si vanat pe jurnalistii care scriau impotriva miscarii. Schitov se declara pentru o "modernizare conservatoare" si crede ca Rusia este deja o democratie, informeaza Romania Libera.

Elena Udrea da bani si functii la tot PDL-ul. Patru miliarde de euro pentru campania democrat-liberalilor. Incepand de anul acesta pana in 2015, de la Ministerul Turismului si Dezvoltarii vor pleca spre primariile din tara patru miliarde de euro pentru drumuri, apa, canalizare si statii de eupurare. Si cum anul electoral 2012 se apropie, toate aceste investitii vor prinde la popor si vor creste sansele candidatilor PDL-ului la alegerile locale si parlamentare. Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a spus ieri ca cel mai important program al sau in acest an este Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), in valoare totala de 4 miliarde de euro, destinat modernizarii infrastructurii. "Programul este complex si se refera la proiecte ale tuturor autoritatilor publice locale la nivel national. In februarie vrem sa-l demaram", a precizat Udrea. Programul vizeaza finantarea unor proiecte declarate eligibile, dar care nu au mai primit fonduri europene si se va derula intre 2011 si 2015, iar banii vor fi rambursati dezvoltatorilor de proiecte intre 2013 si 2020. Ministrul turismului a precizat ca a discutat deja cu premierul Emil Boc despre atragerea fondurilor europene. "Ne-am propus ca pana la mijlocul acestui an sa reusim sa contractam toate cele 4,3 miliarde euro care sunt alocate prin POR", a mentionat Udrea, relateaza Puterea.

In editorialul "Ce castiga Basescu din politica santajului", Elena Lupea scrie: "Un intelectual elegant, teolog subtil si diplomat cu umor a cazut in pacatul santajului gros. Cum altfel decat santaj se numeste amenintarea ministrului de externe Teodor Baconschi la adresa Uniunii Europene: daca nu ne primiti in Schengen, in ciuda carentelor noastre, atunci vom conditiona aderarea Croatiei la UE. Poate ca Baconschi a fost impins spre santaj, declaratia revendicatoare are un puternic parfum basescian. Presedintele este cel care a sugerat ca va recurge la confruntare in relatia cu UE dupa scrisoarea franco-germana care propune amanarea primirii Romaniei pana cand vor fi constatate "progrese ireversibile in lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate". Instigatorul la santaj este cel mai probabil seful statului, iar ministrul de externe, a carui dorinta fierbinte este sa fie uns urmasul politic al lui Traian Basescu, s-a supus fara comentarii". Integral in EVZ.