Ce trebuie sa faci ca sa te angajezi la Guvern. Secretariatul General al Guvernului scoate la concurs posturi de consilier, pentru persoane cu studii superioare in domeniile juridic, economic sau tehnic, potrivit unui anunt postat pe site-ul SGG. Conform anuntului de angajare postat pe data de 7 ianuarie 2011, dosarele de inscriere se pot depune la SGG in termen de zece zile de la data publicarii anuntului, iar concursul pentru ocuparea posturilor va fi organizat pe 14 ianuarie. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca eventualii candidati sunt cetatenia romana, lipsa unei condamnari 'pentru fapte ce l-ar face incompatibil cu functia pentru care candideaza', sa prezinte o recomandare de la ultimul loc de munca si un curriculum vitae, scrie Capital.

politic showFoto: Colaj foto

Felix, al doilea om in stat. Pretul cerut PNL pentru alianta. Conform Protocolului Aliantei de Centru-Dreapta, Crin Antonescu garanteaza ca presedintia Senatului va reveni conservatorilor, pentru Dan Voiculescu. Dan Voiculescu tine sa ajunga al doilea om in stat, iar Crin Antonescu i-a promis sprijinul. Cei doi incearca sa-l convinga si pe Victor Ponta sa accepte. Voiculescu insista insa sa devina presedinte la Senat chiar in aceasta legislatura, in locul lui Geoana. In schita de impartire a functiilor, lui Ponta i-ar reveni pozitia de premier, iar Antonescu ar fi candidatul la prezidentiale. Acestea sunt, pe scurt, negocierile pentru parafarea aliantei PNL-PC-PSD, anunta EVZ.

Boc: Nihilismul promovat de unele televiziuni induce temere printre romani, care tin banii in banci. Romanii prefera, in conditii de criza economica, sa pastreze mai multi bani la banca si sa economiseasca, ceea ce are efecte negative pentru economie, deoarece unele televiziuni induc un efect psihologic asupra acestora, sustinand varianta nihilista a dezastrului din tara, considera premierul Boc, informeaza Mediafax . El a aratat, luni seara, ca a analizat datele Ministerului Finantelor, din care rezulta ca volumul economiilor la banca ale populatiei a crescut in 2010, trend inregistrat si in 2009 comparativ cu anul precedent. "Una dintre explicatii, dincolo de temerea fata de criza economica, este si aceasta intretinere constanta a nihilismului, a faptului ca nimic nu este bine, ca totul este rau in aceasta tara, si, in conditiile de criza economica, in loc ca oamenii totusi sa dea drumul si la partea de consum, prefera sa duca mai multi bani la banca si sa economiseasca, ceea ce este foarte rau si ineficient pentru o economie, induce la fiecare dintre romani aceasta temere fata de ziua de maine si care implicit afecteaza economia in ansamblu", a spus Boc, la postul public de televiziune, precizeaza Romania libera.

Cum si-a construit Daciana o casa, in 2010, fara sa stie Ponta. Plus: micile economii ale Elenei Basescu. Nu mai putin de doua case de vacanta are in comuna Cornu europarlamentarul PSD, Daciana Sarbu. Una din 2001, de 196 metri patrati, pe care a cumparat-o, cealalta din 2010, ceva mai mare, de 202,5 metri patrati, pe care a construit-o. Datele apar in declaratia sa de avere, publicata pe site-ul ANI. Sotul, presedintele PSD Victor Ponta, a calificat, ieri, drept "prostie" faptul ca Daciana ar detine doua case de vacanta: "E o prostie. Este strict o prostie". Chestionat daca, totusi, este adevarat ce scrie sotia sa in declaratia de avere, acesta a spus: "Va rog sa o intrebati pe doamna Sarbu. Cand o sa fiu purtatorul ei de cuvant, o sa va spun". "Ma bucur ca toti parlamentarii europeni castiga un salariu bun", a afirmat Ponta intrebat cum catalogheaza din punct de vedere financiar anul 2010, in ceea ce priveste veniturile obtinute de sotia sa ca membru PE, mentioneaza Gandul.

Oprescu le dedica aviatorilor un OZN de 620.000 de euro. Reprezentantii Primariei Capitalei se pregatesc sa aseze la poarta Muzeului Aviatiei un monument intitulat "Obiect simbol", in care investesc nu mai putin de 2,7 milioane de lei. O lamela traforata, din bronz, sustinuta de o lentila din granit, la care se adauga o "aripa de insecta". Toate acestea vor alcatui monumentul intitulat "Obiect simbol", pe care reprezentantii Primariei Capitalei se pregatesc sa-l aseze in fata Muzeului Aviatiei, situat pe strada Fabrica de Glucoza, din sectorul 2. Dedicat "inventatorilor aviatiei romanesti", dupa cum au explicat edilii, monumentul costa municipalitatea nu mai putin de 2,7 milioane de lei (aproximativ 620.000 de euro), precizeaza EVZ.