Raluca Turcan: Alianta PSD-PNL ar taxa mediul privat ca sa dea pomeni electorale. Deputatul PDL Raluca Turcan sustine ca discutia despre renuntarea PNL la cota unica "este semnalul clar ca Alianta PSD-PNL va creste taxele pe mediul privat pentru ajutoare sociale cu impact electoral". "Alianta PSD-PNL va lua din nou bani din buzunarul celor care lucreaza in mediul privat pentru a finanta revenirea la un stat asistential. Asta arata ca PSD si PNL nu au inteles nimic din problemele economice grave din 2 ani de criza economica - se va da din nou drumul la robinetul pensionarilor pe caz de boala, al angajarilor nejustificate in sectorul bugetar si al politicilor sociale fara acoperire bugetara, dar de impact electoral", a declarat Raluca Turcan. In opinia sa, PSD si PNL recurg la "agitatii de strada si haos televizat" care sa acopere lipsa solutiilor, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Sulfina Barbu vorbeste despre "Femeile lui Basescu". Este aceasta o slabiciune a presedintelui? Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, marti, ca in PDL, fata de situatia din alte partide, numarul femeilor este putin mai mare, ea mentionand ca acest fapt i se datoreaza lui Traian Basescu, seful statului promovand femeile in politica, desi aspectul a fost mediatizat negativ, ca o slabiciune. Sulfina Barbu a aratat ca omul politic Traian Basescu a promovat femeile in politica, dar acest lucru a fost mediatizat ca un lucru negativ, ca o slabiciune. "Omul politic Traian Basescu a promovat femeile in politica, dar acest lucru este mediatizat ca un punct negativ, ca o slabiciune a omului politic. Deseori apare sintagma "femeile presedintelui". Va garantez ca si pentru aceste femei a fost greu sa demonstreze ca au ceva de spus in politica", a spus Barbu, anunta Gandul.

Puterile Superprimariilor. Ultima idee a PDL, parte a strategiei pentru anul electoral 2012, prevede ca edilul sa se transforme dintr-un simplu invitat la sedinta, in seful consilierilor locali. Ideea transformarii primarului in seful consiliului local a fost lansata de prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, in contextul discutiilor despre modificarea Legii electorale astfel incat primarii sa fie alesi intr-un singur tur de scrutin. Adica, indiferent de cati oameni se prezinta la urne si indiferent daca obtin sau nu majoritatea voturilor exprimate. Potrivit lui Videanu, si in cazul ultimei modificari vehiculate s-ar putea merge pe modelul presedintelui de consiliu judetean, care face parte din consiliu si il si conduce. Pentru a se evita situatia ca in consiliul local sa fie un numar par de membri, ar trebui sa se mearga fie pe diminuarea, fie pe cresterea numarului de consilieri cu unu. Varianta va fi decisa de democrat-liberali saptamana viitoare, informeaza Romania Libera.

Fantomele din spatele lui Victor Ponta si Crin Antonescu. Crin Antonescu si Victor Ponta par sa alerge singuri spre castigarea Palatului Cotroceni si a Palatului Victoria. Cel putin asa reiese din ultimele sondaje de opinie, care acrediteaza ideea ca liberalul are cele mai mari sanse de a deveni succesorul lui Traian Basescu, iar social-democratul sa preia fraiele guvernarii. Nici contracandidati pe masura nu se gasesc. Intr-un sondaj CSCI, rivalii sunt Alexandru Athanasiu, propus pentru functia suprema in stat si Klaus Johannis - pentru cea de premier. Crin Antonescu se afla pe primul loc in intentia de vot la Presedintie - 39%, in timp ce Ponta are o cota de 32% pentru functia de prim-ministru. Totul cu doar cateva zile inainte de oficializarea marii Aliante a Opozitiei, scrie Puterea.

In editorialul "Victor Ponta, intre Ghita si Che Guevara", Elena Lupea scrie: "PSD este in declin, iar castigarea puterii alaturi de PNL il va adanci in criza de identitate. Incercarea, total neinspirata, a lui Victor Ponta de a reconecta partidul cu ideologia prin Che Guevara, astazi un brand global ironizat de anarhi stii greci pe tricouri prin asocierea cu Mickey Mouse sau McDonald's, a esuat. Liderii PSD plang cu lacrimi de crocodil pe umerii pensionarilor militari ale caror venituri au scazut de la 8.000 de lei, ori peste, la 3.500 de lei, considerand probabil ca toti pensionarii sub 3.000 de lei sunt prosti. Si orbi pe deasupra: nu vad ca interesul partidelor, mai ales al PSD, de a-si crea grupuri electorale fidele a format o casta a pensionarilor. PSD s-a simtit obligat sa participe la aceasta dezbatere din moment ce este creatorul inechitatilor din sistemul de pensii si sa sustina, imoral, dreptul la privilegiu al unor cetateni". Integral in EVZ.