Vanghelie: "Se poarta discutii sa sustinem candidatura lui Oprescu la Primaria Capitalei". Ce spun Ponta si Antonescu. Pesedistii si liberalii "poarta discutii" sa-l sustina pe candidatul independent Sorin Oprescu pentru inca un mandat la Primaria Capitalei, a anuntat Marian Vanghelie, seful PSD Bucuresti. Marian Vanghelie s-a intors din America mai diplomat, mai retinut. Te priveste fix. Te cantareste ca sa afle daca vrei sa scoti de la el o perla vangheliota sau o experienta americana, adevarata. Chiar fizic, Vanghelie e mai incordat. Il simti ca pe un arc. Aventurile americane ale primarului de la cinci, la Interviurile Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cat ne costa un parlamentar. Deputatii si senatorii ne-au costat anul trecut 37 milioane de euro. In aceasta suma intra atat salariile alesilor si ale membrilor cabinetelor parlamentare, cat si celelalte cheltuieli: cazare, deplasari, abonamente telefonice. In 2011 suma va fi mai mare, deoarece indemnizatiile parlamentarilor au crescut cu 15%. In 2010, cei mai multi bani i-au cheltuit senatorii. Fiecare dintre cei 137 de alesi a reprezentat un efort bugetar de 119.000 de euro. In total, membrii Senatului au consumat 16,3 milioane de euro. Din datele oficiale, puse la dispozitie Romaniei Libere de catre reprezentantii Senatului, reiese ca fiecare senator a cheltuit pe luna peste 9.900 de euro. In acesti bani se regasesc indemnizatia alesului, salariile oamenilor din subordinea sa, deplasarile in strainatate, combustibilul consumat, telefoanele mobile si protocolul, anunta Romania Libera.

Cazul deputatei Liana Dumitrescu, la procurori. In timp ce starea deputatei Liana Dumitrescu e din ce in ce mai grava, familia reclama ingrijirile primite in spital. Starea de sanatate a deputatei Liana Dumitrescu continua sa fie extrem de grava, iar familia a reclamat la Parchetul General modul in care medicii din Spitalul Elias s-au ocupat de ea. Deputata din partea minoritatii macedonene a fost internata pentru o boala acuta cerebrala. "Pe zi ce trecea sesizam tot mai multe nereguli care au dus la agravarea si deteriorarea starii ei de sanatate. Medicii au refuzat sa ne dea documentele medicale ale pacientei sub pretextul ca nu cunoastem medicina. O parte din documente ne-au fost, in sfarsit, date dupa 48 de ore, timp suficient pentru a le falsifica", sustine, intr-o scrisoare, mama deputatei, informeaza EVZ.

Elena Basescu a recitat la Bruxelles "Limba noastra". Europarlamentarul PDL Elena Basescu a organizat in cadrul Parlamentului European de la Bruxelles o expozitie dedicata poetului moldovean Alexei Mateevici, ocazie cu care ea a subliniat importanta operei acestuia, recitand cateva versuri. "Prin acest eveniment dorim sa-i aducem un omagiu celui care a luptat pentru limba romana in Basarabia. Cred ca este important sa ne reamintim mai des de trecutul nostru, avand in vedere ca ieri, 24 ianuarie, am serbat in tara Ziua Unirii Principatelor", a declarat Elena Basescu la vernisarea expozitiei, scrie Gandul.

Trei candidati inscrisi pentru presedintia UDMR, perioada de depunere a candidaturilor s-a incheiat. UDMR informeaza, prin intermediul unui comunicat de presa remis miercuri NewsIn, ca s-a incheiat oficial perioada de depunere a candidaturilor pentru functia de presedinte al Uniunii, in cursa inscriindu-se Kelemen Hunor, Peter Eckstein Kovacs si Gergely Olosz. "Potrivit Statutului UDMR, candidaturile pot fi depuse pana cel tarziu cu o luna inaintea datei congresului la Comisia de Supraveghere a Statutului Uniunii. Trei candidati si-au depus dosarul de candidatura pana la data stabilita: Eckstein- Kovacs Peter, Kelemen Hunor, Olosz Gergely. Candidatura lui Eckstein-Kovacs Peter a fost sustinuta de organizatia judeteana Cluj a UDMR, de Platforma Cercul Liberal respectiv de Platforma Uniunea Femei pentru Femei", anunta Romania Libera.