Peter Eckstein Kovacs: "Fara a tranti usa, nu avem ce negocia acum cu PSD si PNL". Peter Eckstein Kovacs sustine ca nu e loc in acest moment de o intelegere a UDMR cu PSD si PNL, desi n-ar ezita sa scoata Uniunea de la guvernare, daca de asta depinde intrarea in parlament. Intrat in cursa pentru sefia UDMR, Peter Eckstein Kovacs face, intr-un interviu acordat EVZ, foaia de parcurs a Uniunii pana la alegeri, excluzand pentru moment o intelegere cu PSD si PNL. Totodata, el reclama presiuni exercitate de actuala garnitura de lideri ai UDMR pentru a-l impune in locul lui Marko Bela pe Kelemen Hunor, a carui alegere, spune el, ar putea lasa Uniunea in afara parlamentului, scrie EVZ.

politic showFoto: Colaj foto

Toader: Pasat a anuntat ca va cere in plen ridicarea imunitatii in cazul sau. Liderul grupului PDL de la Camera, Mircea Toader, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca deputatul PDL Dan Pasat a anuntat, la intalnirea parlamentarilor PDL cu seful statului, ca va cere in plen ridicarea imunitatii in cazul sau, informeaza Mediafax. Toader a fost intrebat daca seful statului a facut reprosuri reprezentantilor PDL legat de voturile privind dosare ale politicienilor si, de asmenea, daca Traian Basescu i-a cerut lui Dan Pasat sa solicite parlamentarilor sa voteze pentru trimiterea dosarului sau in justitie. "A anuntat ca va cere in plen ridicarea imunitatii", a raspuns Toader, referindu-se la Pasat, precizeaza Romania libera.

Orban, mazilit din conducerea Camerei Deputatilor. Dupa ce au renuntat la functia de vicepresedinte al Senatului, pe care i-au cedat-o lui Dan Voiculescu, liberalii ar putea face aceeasi miscare la Camera Deputatilor de aceasta data in avantajul PSD si cu sacrificarea "incomodului" Ludovic Orban. Negocierile dintre PNL si PSD pe functii i-ar avantaja pe social-democrati, desi PDL a garantat opozitiei sase locuri in Biroul Permanent (BP) - doi vicepresedinti, doi secretari si doi chestori. Astfel, locul de vicepresedinte in BP, detinut in sesiunea trecuta de liberali va fi cedat PSD-ului odata cu reconfigurarea politica a forului, relateaza EVZ.

Udrea: "Eu n-am vazut vreun presedinte mai democrat decat Traian Basescu". Ministrul dezvoltarii, Elena Udrea, a facut duminica seara declaratii memorabile: Traian Basescu este cel mai democrat presedinte iar Emil Boc este un prim-ministru curajos. "Sa nu ramana impresia (...) ca exista vreo premisa, vreo unda de dorinta de dictatura, eu nu am vazut vreun presedinte mai democrat decat Traian Basescu, atata libertate a presei si atata libertate de exprimare", a spus Udrea, referitor la seful statului, citata de Adevarul.

Cum si-au impartit baronii PSD si PNL Romania. Liberalii si-au propus "sa coloreze" in galben vestul si centrul tarii. Social-democratii vor sa-si mentina dominatia in sud si est si sa recupereze nordul Moldovei. Partidul Social Democrat, cu PNL aliat, va incerca sa-si mentina dominatia in Oltenia si Muntenia si sa recupereze Moldova. Liberalii, cu sprijinul PSD, vor sa se impuna in Transilvania si Banat in locul PDL. Asa arata, in mare, impartirea electorala a Romaniei, care sta la baza aliantei PSD-PNL, informeaza EVZ.

Basescu spune ca nu cunoaste actiunile de protest ale PSD. Fostul secretar de stat in MAI, Dan Valentin Fatuloiu, si fiul acestuia, Alexandru, cer Tribunalului Bucuresti audierea lor in sedinta secreta, invocand faptul ca nu pot divulga datele personale potrivit procedurii de ascultare a martorilor, intrucat viata lor ar putea fi pusa in pericol. Basescu a declarat, intrebat fiind, ca nu cunoaste situatia actiunilor de protest ale PSD vizavi de arestarea lui Nicolescu, noteaza Gandul.