Cine a lipsit din fotografia Uniunii Social-Liberale. La marea unire a opozitiei au pus umarul cateva personaje influente in zona unde afacerile se imbina cu politica. EVZ va prezinta suporterii din umbra ai aliantei dintre PSD, PNL si PC. Din fotografia de familie in care Crin Antonescu si Victor Ponta si-au strans mainile intru infratirea liberalilor si social-democratilor au lipsit cateva figuri influente care au pus umarul la lansarea noii constructii politice intitulate Uniunea Social-Liberala (ULS): mogulii Voiculescu si Patriciu, oamenii de afaceri Buzaianu si DIP. Sunt personaje din zona unde businessul se imbina cu politica, avand interese in afacerile cu energie. Au resurse financiare si putere media. Deocamdata lucreaza in "subterane" asteptand momentul cand USL va prelua puterea, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Parlamentarul PSD care si-a declarat un contract cu statul de 280 de milioane de euro pe 25 de ani: "Va rog nu ma comparati cu asfaltangiii PDL-ului, care iau banii astia intr-un an". Parlamentarii si-au dublat afacerile cu statul in 2010, afacerile se "lipesc" de Putere si se "dezlipesc" de Opozitie si doi deputati declara sute de milioane din afaceri cu statul - si acestea sunt doar datele oficiale, asa cum apar ele intr-o inedita statistica a declaratiilor de interese. Aceste rezultate au fost obtinute prin insumarea sumelor trecute de parlamentari in declaratiile de interese completate in ultimul trimestru al anului trecut. Este prima data cand declaratiile de interese trebuie sa contina prevederi explicite referitoare la contractele incheiate, in ultimii ani, de firmele la care parlamentarii si alte persoane publice sunt actionari/asociati. Conform acestor documente publicate pe site-urile celor doua camere parlamentare, doi deputati au perfectat contracte a caror valoare o depaseste, cu mult, pe cea din declaratiile tuturor celorlalti 468 de parlamentari, la un loc, anunta Gandul.

Ce cred americanii despre Vanghelie. Est-europeanul Vanghelie le-a povestit americanilor despre privatizarea serviciilor de intretinere ale Bucurestiului, iar americanii capitalisti i-au povestit romanului despre virtutile administratiei de stat. Oficialii americani cu care a vorbit "Adevarul" au povestit ca primarul nu s-a aventurat la vorbit in engleza, dar parea ca intelege multe dintre cele ce i se spuneau in aceasta limba. La sfarsitul lunii ianuarie, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a facut o excursie in Statele Unite, cu scopul declarat de a aduce investitori americani la Bucuresti si de "a fura meserie" de la cat mai multi reprezentanti ai administratiilor locale americane. In cele cateva zile pe care le-a petrecut in Washington D.C., Vanghelie a avut peste 25 de intalniri oficiale, stand de vorba - cu ajutorul unui traducator - cu directori de regii locale, politicieni, diplomati si reprezentanti ai unor think-tank-uri. Toate aceste intalniri au fost anuntate in presa romaneasca prin comunicate trimise la foc automat de catre oamenii primarului, informeaza Adevarul.

Sefia CJ Tulcea, "marul discordiei" intre PSD si PNL. Nici nu s-a uscat cerneala pe protocolul Uniunii Social-Liberale (USL) si incep tensiuni in judete intre liderii locali ai PSD si PNL, miza fiind functiile de control al afacerilor pe bani publici. La Tulcea, "marul discordiei" il constituie candidaturile pentru sefia Consiliului Judetean. Desi in conferintele de presa presedintele PSD Tulcea, deputatul Horia Teodorescu, si liderul PNL, Octavian Popa, au declarat ca accepta alianta intre cele doua partide si ca se vor supune protocolului national, in realitate divergentele intre cele doua organizatii sunt majore si au o miza foarte mare, sefia CJ Tulcea, care asigura controlul asupra bugetului judetului. Deputatul PSD Horia Teodorescu, presedinte al PSD Tulcea, si-a anuntat de mai mult timp intentia de candida la functia de presedinte al CJ. Aceasta candidatura e primordiala pentru parlamentarul Teodorescu, pentru ca afacerile sale, derulate in judet, au legatura cu bugetul, scrie Romania Libera.

Cristian Preda: Forta electorala a USL nu e de neglijat. Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca forta electorala a aliantei dintre PNL si PSD nu este de neglijat si isi indeamna colegii de partid sa porneasca "confruntarea cu Voiculescu, Antonescu si Ponta". Democrat-liberalul sustine intr-o postare pe blog ca infiintarea USL e un moment important pentru scena politica. "Forta electorala a USL nu e insa de neglijat. E fair sa salutam aparitia USL. Dar e urgent sa pornim confruntarea cu Voiculescu, Antonescu & Ponta. Nu trebuie sa li se ingaduie sa monopolizeze spatiul politic, asa cum au lasat nu o data impresia ca si-ar dori", scrie Preda, care enumera si motivele pentru care alianta dintre cele doua mari partide nu ar trebui ignorata, anunta EVZ.

"Planul de investitii" al lui Negoita: Trandafiri de lux si mesteceni argintii. Viceprimar Sectorul 3: "Putem cumpara 5.000 sau 50.000 de trandafiri, ne priveste". Primaria Sectorului 3, condusa de vicepresedintele democrat-liberal Liviu Negoita, va achizitiona trandafiri si arbori de lux, care sa se "asorteze" cu bancile si cosurile de gunoi din lemn nobil, cu care a fost dotata aceasta zona a Capitalei. Consilierii locali au semnat hotararea prin care investeste o suma importanta din banii contribuabililor in acest scop. Consiliul Sectorului 3 a fost informat doar de pretul la bucata ce va fi platit pentru plantele care vor decora strazile si parcurile sectorului 3, numarul trandafirilor sau al arborilor achizitionati ramanand la latitudinea Primariei. Astfel, consiliul a aprobat ca Liviu Negoita si compania sa cumpere plante decorative "fara numar". Pretul platit pentru unii arbori este chiar de zece ori mai mare fata de cel al pietei, informeaza Puterea.