Nastase, deranjat ca va fi judecat saptamanal: Imi blocheaza activitatea parlamentara. Dosarul "Trofeul Calitatii", in care Adrian Nastase a fost acuzat de fapte de coruptie, va fi judecat in ritm accelerat, dupa ce procesul s-a tergiversat de mai bine de doi ani. Adrian Nastase a obiectat deciziei presedintelui completului de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) de a fixa, incepand cu luna martie, termene saptamanale pentru a judeca dosarul ''Trofeul Calitatii''. Adrian Nastase a invocat activitatea parlamentara si a acuzat ca se incearca blocarea activitatii sale polituice. Obiectiile lui Nastase au fost respinse de presedintele completului de judecata, Ionut Matei, care a refuzat "orice comentariu". "Este un dosar in care sunt peste 900 de martori, plus cei vreo 200 pe care ii cereti, la prima vedere. Trebuie sa existe o anumita celeritate intr-un proces, nu este vorba de persoana dumneavoastra, dar nu vreau sa ies la pensie din acest dosar", a argumentat judecatorul Ionut Matei, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Geoana: Este inacceptabil ca Parlamentul sa fie o simpla butaforie. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat, marti, ca institutia pe care o conduce va lansa o serie de dezbateri publice, afirmand ca este inacceptabil ca Parlamentul sa fie o simpla butaforie in care, in mod formal, i se prezinta rapoarte de catre institutiile din subordine. "Saptamana viitoare vom invita ministrul Muncii si factorii guvernamentali de resort pentru o prima dezbatere privind Codul Muncii si Codul Social, care se afla la nivel de pregatire la nivel guvernamental. Nu vrem sa ne trezim din nou cu o forma pe care Guvernul o aproba si o trimite in Parlament doar pentru o simpla aprobare formala. De aceea, vom intra intr-o dezbatere extrem de serioasa si vom incerca sa aducem o viziune echilibrata cu privire la acest adevarat razboi pornit de la cel mai inalt nivel impotriva statului social", a declarat Mircea Geoana, anunta Gandul.

Comunistii si-au mutat partidul langa manastire. Unul dintre fanii lui Ceausescu, Gheorghe Ungureanu, a infiintat partidul comunistilor care nu au fost membri ai PCR. Locuinta sa, un apartament de bloc, situat langa Manastirea Curtea de Arges, serveste drept sediu al formatiunii. Daca urci pe Bulevardul Basarabilor spre Manastirea Curtea de Arges, n-ai cum sa nu remarci steagul rosu cu secera si ciocanul ce flutura la ultimul etaj al blocului E2. Altadata ai fi zarit, alaturi, si o pancarta ce te-ar fi elucidat in caz ca te-ar fi macinat curiozitatea: "Partidul Comunistilor Nepeceristi. Comitetul National", informeaza Adevarul.

Trio Voiculescu-Geoana-Antonescu sapa la temelia lui Ponta. Lupta pentru suprematie in Uniunea Social-Liberala. Trei zile a durat dragostea in Uniunea Social-Liberala, dupa care au iesit la iveala tensiunile acumulate de-a lungul timpului intre Victor Ponta si Dan Voiculescu. Iritat de atitudinea pe care o au Antenele fata de el si de termenele date de conservator, presedintele PSD i-a transmis acestuia sa stea pe tusa, deoarece reprezinta o "vulnerabilitate" pentru USL. De pe margine, Antonescu si Geoana sunt de partea lui Voiculescu. Rolul de conducator pe care si l-a luat Dan Voiculescu prin termenele date pentru formarea Uniunii Social-Liberale si suspendarea lui Traian Basescu au generat o stare de nervozitate in Kiseleff. Cireasa de pe tort a constituit-o atitudinea pe care au avut-o moderatorii Antenelor fata de Victor Ponta, care a fost numit "frustrat si neprofesionist", scrie Puterea.

PDL-istul Pasat, "retinut" la locul de munca. Cu opozitia in rol de spectator, deputatii puterii au blocat in parlament cererea DNA de retinere si arestare preventiva a colegului lor, acuzat de santaj si coruptie. "Pildele" lui Traian Basescu n-au prins la PDL-isti si nici la colegii lor de guvernare, care l-au "salvat", ieri, pe Dan Pasat de la arest. Ramasi singuri in fata urnelor, dupa ce parlamentarii PSD, PNL si PC s-au abtinut de la vot, deputatii puterii nu numai ca nu s-au mobilizat la prezenta, dar aproape un sfert dintre ei au votat impotriva cererii DNA de retinere si arestare preventiva a deputatului PDL acuzat de santaj. Astfel, din cele 154 de voturi exprimate, patru au fost anulate, 116 au fost "pentru" si 34 "impotriva", anunta EVZ.

Chiliman si Piedone ii cer lui Oprescu sa convoace cat mai curand referendum pentru Legea Capitalei. "Singura dezbatere publica reala poate fi doar referendumul. Respectam societatea civila, ea poate fi consultata, dar majoritatea trebuie sa se pronunte iar acestia sunt bucurestenii. Solicitam primarului general sa dea dovada de parteneriat cu bucurestenii si sa faca cat mai repede in timp posibil acest referendum. Nu o majoritate formata din cateva ONG-uri poate sa decida soarta a peste 1,8 milioane de cetateni, locuitori si cu drept de vot ai Bucurestiului", a declarat Cristian Popescu Piedone la ceremonia de semnare a protocoalelor de constituire a aliantei PNL-PC pentru sectoarele 1 si 2, precizand ca vorbeste si in numele edilului de la Sectorul 1, informeaza Gandul.