Raluca Turcan: Un risc pentru PDL, dupa cazul Ridzi, este sa para ca avem doar declaratii, nu si decizii politice. Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a afirmat vineri ca, daca exista implicare politica in cazul arestarilor din vama, ea ar trebui scoasa la iveala, iar ideea potrivit careia actiunea DNA are legatura cu alegerile din PDL este produsul unei imaginatii bogate. "Cei care au informatii sa nu le tina secrete si sa vorbeasca misterios, pe la colturi, ci sa le puna clar pe masa, iar Justitia sa-si faca datoria. Daca exista si implicare politica in acest caz - sa fie scoasa la iveala si lamurita, clar in piata publica. Ideea ca actiunea DNA din vama are legatura cu alegerile din PDL este produsul imaginatiei bogate a unor oameni ori prea bine platiti ori cu prea mult timp liber", a declarat Turcan, citata de Romania Libera.

politic showFoto: Colaj foto

Becali: "Daca ma aliez cu Dan Diaconescu, eu voi fi presedinte si el premier". Liderul PNG, Gigi Becali, a vorbit vineri, in cadrul unei conferinte de presa, despre viitoarele alegeri si despre aliantele pe care le-ar putea face partidul sau. Becali a tinut sa precizeze ca PNG se va alia doar cu partide de dreapta, deoarece stanga este reprezentata de diavol. "Nu voi fi spre stanga niciodata. Stanga nu e crucea, in stanga este diavolul. Noi suntem in dreapta, inspre Hristos. Vedeti vreodata PSD in slujba crucii?", a declarat acesta. Patronul clubului de fotbal Steaua Bucuresti a adaugat ca este in stare sa lase fotbalul pentru tara si ca s-ar alia si cu Dan Diaconescu, scrie Adevarul.

Oltean: Cel care vrea functii in PDL nu poate fi "un om nou-nout care nu a fost nicaieri". Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca cel care doreste sa ocupe functii in PDL nu poate fi "un om nou-nout care nu a fost nicaieri pana atunci", ci trebuie sa se fi remarcat intr-un domeniu sau altul. "In PDL, functiile nu s-au facut cadou nimanui, niciodata. Nici cea de presedinte al partidului, nici de vicepresedinte. Nu sunt cadouri, sunt functii care se "castiga prin voturi, prin pregatire si foarte multa munca. Niciodata nu a ajuns in vreo astfel de functie un om care intra pe usa din spate", a spus Oltean, scrie Gandul.

UDMR strange PDL cu pragul electoral. Consilierul prezidential Eckstein Kovacs Peter si ministrul Culturii Kelemen Hunor, ambii candidati la functia de presedinte al UDMR, insista pentru reducerea pragului electoral de la 5 la 3%, varianta pe care liderii PDL sustin ca nu o iau in calcul. Inainte ca Uniunea sa semneze un nou protocol de colaborare cu democrat-liberalii, reprezentantii UDMR spun ca aceasta prevedere trebuie sa fie inclusa in legea electorala pentru ca maghiarii sa aiba mai multi reprezentanti in consiliile locale, judetene si in Parlament. "Voi propune ca la modificarea Legii electorale pentru Parlament sa trecem de la actualul sistem la unul mixt, adica sa pastram colegiile uninominale, dar sa avem si o lista nationala", a declarat ieri Peter Eckstein, citat de Adevarul.

In editorialul "Ponta nu spune cine-i plateste masinutele stricate", Mircea Moroian scrie: "Joi seara, obisnuitul linsaj de la emisiunea lui Ursu si Stancu. Victima, mai mult sau mai putin inocenta, pedelistul Sorin Blejnar, seful ANAF. Spun "mai mult sau mai putin inocenta" pentru ca Blejnar a incercat sa faca o magarie si, intr-un mod complet lipsit de etica profesionala, sa plaseze o soparla despre Victor Ponta. Pe scurt, seful ANAF a intervenit in emisiunea "Ora de Foc" pentru a sugera ca pasiunea pentru raliuri a sefului PSD este sponsorizata, pe ascuns, de catre o firma din Iasi, Colina Motors. Formal, interventia lui Blejnar este incorecta, pentru ca, in calitatea sa de sef al Fiscului, care are acces la informatii financiare confidentiale, datoria sa este sa puna in miscare mecanismele statului atunci cand sesizeaza o ilegalitate, nu sa barfeasca la televizor". Integral in EVZ.

In editorialul "Anticoruptie la vami? Jos Basescu!", Cristian Campeanu scrie: "Pana la urma, e bine sau e rau ca s-au facut arestari prin vamile patriei? Pentru ca, in mod cu totul neasteptat din partea unei natiuni atat de inzestrate cu darul vorbirii, nenumaratele ore de talk-show TV si de articole publicate pe aceasta tema nu reusesc sa dea un raspuns clar si fara echivoc la aceasta intrebare simpla. Marturisim ca noi insine suntem acum cuprinsi de indoiala si neliniste dupa ce sentimentul initial era mai degraba unul de certitudine moderata: <>. Acum, dupa ce problema a fost abordata din toate unghiurile si intoarsa pe toate fetele - neasteptat de multe -, nu mai suntem asa de siguri. S-ar putea insa ca, in pofida a ceea ce credeam ca ne spun ratiunea si bunul-simt (facultate abandonata pe nedrept dupa campania electorala), sa ne inselam grav". Integral in Romania Libera.