PSD se aliaza cu Vadim la Ilfov. Organizatiile PSD si PRM din Ilfov vor semna azi un protocol de coloborare locala. Protocolul de colaborare dintre PSD si PRM Ilfov va fi semnat sub supravegherea lui C.V. Tudor, invitat la ceremonia care va fi gazduita la Hotel Rin Grand, detinut de Robert Negoita, vicepresedinte PSD si presedinte al organizatiei Ilfov. "Vom semna un protocol de colaborare locala, in Ilfov, cu PRM. Nu e vorba de o alianta electorala, dar sigur in masura in care vom putea, ne vom sprijini si la alegeri", a declarat Robert Negoita pentru "Evenimentul zilei". Intrebat daca protocolul prevede colaborarea la nivelul consiliului judetean Iflov, Robert Negoita a raspuns. "Nu, ar fi destul de complicat pentru ca PRM nu are niciun consilier judetean. Oricum e destul de complicat pentru ca in Ilfov nu prea exista organziatie a PRM, dar acest protocol este in ideea ca o sa apara si apoi vom colabora. Ei au insistat sa semneze si noi ne aratam deschisi fata de orice partid", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Anca Boagiu sustine ca autostrada Cernavoda-Constanta va fi receptionata anul viitor. Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat, vineri, ca autostrada Cernavoda-Constanta va fi receptionata anul viitor, insa soferii vor putea circula pe acest tronson inca din acest an. "Ce e cert este ca eforturile pe care le facem in acest moment este ca sa putem sa circulam la vara, nu sa receptionam, subliniez, sa circulam catre mare, atat pe autostrada, cat si pe calea ferata, si sa demonstram ca atunci cand vrei, poti sa impingi niste lucruri care vad ca atarna de ani de zile. Constructorii isi asuma pe termene intermediare deocamdata finalizarea pe tronsoane, intre 30 iunie si 30 septembrie, deci e perioada in care ei vor da in exploatare tronsoanele de autostrada. Vor construi si fundatia la celelalte benzi, dar bineinteles ca nu vor avea timp sa toarne asfalt. Nu vor putea sa faca minuni in sase luni cat nu s-au facut in sase ani. Receptionata va fi la anul, cu siguranta", a declarat, la Constanta, Anca Boagiu, anunta Gandul.

Elena Udrea: "Dumnezeu a vrut sa guvernam in aceasta perioada". Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a vorbit vineri, la Ploiesti, despre faptul ca PDL a scos tara din criza si a precizat ca datorita lui Dumnezeu au reusit sa conduca tara in aceasta perioada grea. Elena Udrea a tinut un discurs in cadrul Conferintei Judetene a PDL Prahova, vorbind despre ultimele date oficiale conform carora Romania ar fi depasit criza economica. "PDL poate sa anunte, dupa ultimile date oficiale care au fost publicate, ca PDL a scos Romania din criza. Dumnezeu a vrut sa guvernam in cea mai grea perioada economica din ultimii 80 de ani", a spus aceasta, informeaza Adevarul.

Vanghelie, ghid european in Ferentari. Primarul sectorului 5 i-a prezentat europarlamentarului austriac Johannes Swoboda marile "bube" ale unei "zone crepusculare" din cartierul bucurestean. "De ce-ati venit, domnu' Vanghelie, vreti niste voturi?", striga peste multime cateva voci. In acest timp, o batrana de etnie roma roaga un licean sa o ajute sa scrie ceva. "Domnu' primar, va rog sa ma ajutati sa imi iau si eu camera cu chirie", scrie pe foaia rupta dintr-un caiet. Batrana alearga spre edil, il ajunge, dar cineva ii spune ca degeaba ii da biletul, daca nu are un nume pe el. "Rezolva pe dracu", spune Gheorghe Ungureanu, care acuza ca, pe Aleea Livezilor si pe strazile din jur, iluminatul public nu mai merge de cateva luni bune. Aleea are o gramada de blocuri insalubre, dispuse in forma de U, scrie EVZ.

In editorialul "De ce nu se va opri Basescu", Dan Cristian Turturica scrie: "Care este, de fapt, problema lui Basescu cu "greii" din PDL? Si de unde aceasta nevoie urgenta de a o transa acum, urgent, fara nici cea mai mica intarziere? Cel mai simplu de explicat este impetuozitatea. Un Basescu strabatand orasul ca o vijelie, sarind dintr-o intalnire in alta, cand la Banca Nationala, cand la Vila Lac, cand la Parlament, semnaleaza un singur lucru: se pregateste de o batalie majora. In astfel de momente, o alta specie de presedinte, Iliescu, de exemplu, obisnuit mai degraba sa castige razboaie in negocieri sopocaite, nu ar fi facut sa tremure nici perdelele in drumul sau spre tinta. Basescu tropaie si zornaie nu atat pentru ca ar vrea sa-si timoreze adversarul, cat pentru ca nu prea il intereseaza ce mai au de spus nici viitoarele victime si cu atat mai putin chibitii. O data ce si-a fixat obiectivul, inainteaza spre el cu o determinare care unora le sugereaza curaj, altora un spirit de kamikaze, iar altora o fixatie vecina cu nebunia. Atitudinea lui tradeaza un singur gand: ce-o fi o fi! Bine sau rau, o sa aflam dupa". Integral in Romania Libera.