Nastase: Isarescu nu va mai accepta sa fie pompier de serviciu. Un premier-pansament in fruntea guvernului nu va rezolva problemele tarii, iar mecanismul prin care presedintele isi cauta premier este in afara prevederilor constitutionale, a declarat duminica la Realitatea tv presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, "este clar ca lucrurile merg rau in tara nu din cauza unui guvern condus de unul sau de altul, ci din cauza deciziilor pe care le ia Basescu". "Iar mecanismul prin care Traian Basescu incearca sa impuna un prim-ministru trebuie sa inceteze", a adaugat Nastase, citat de Romania libera.

politic showFoto: Colaj foto

Elan Schwartzenberg: Boc nu e baron, nu a furat, dar a nenorocit o tara. Omul de afaceri considera ca, daca in Romania ar exista mai putini oameni care fura doar pentru ei si mai multi baroni locali ca Radu Mazare si Marian Oprisan, populatia ar trai mai bine. Marea tragedie din Romania este ca Emil Boc nu este considerat baron, pentru ca "nu si-a luat nimic acasa", insa a nenorocit o tara, considera omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care figureaza in "Top 300 Capital" al celor mai bogati romani, cu o avere de 45-50 milioane euro, informeaza EVZ.

Boc a ridicat-o in slavi pe Roberta Anastase pentru Legea pensiilor. Roberta Anastase a fost "recompensata" cu un nou mandat de presedinte al organizatiei PDL Prahova, seful partidului, Emil Boc, atribuindu-i "meritul" de a fi trecut Legea pensiilor prin Parlament, act normativ care a starnit protestele Opozitiei din cauza fraudarii votului. Dupa modelul alegerii Elenei Udrea in fruntea organizatei Bucuresti, scrutinul de la PDL Prahova s-a transformat intr-un prilej de "omagii" aduse de premier celei care a fost acuzata de frauda din Camera Deputatilor si pe care acesta a calificat-o drept "un om cu suflet de adevarat pedelist", relateaza Adevarul.

Pana sa ajunga la UDMR, PSD se aliaza cu Vadim. Ponta: "Organizatiile noastre se pot alia cu oricine, in afara de PDL". Sambata, la Ilfov, organizatia judeteana a PSD a semnat un protocol de colaborare cu organizatia PRM Ilfov. Liderul local al peremistilor, Marius Marinescu, spune pentru gandul ca, pana la sfarsitul anului, vor fi semnate astfel de documente in toate judetele tarii. "Nu-i normal ca dupa asta sa semnam si un protocol la nivel national?!" se intreaba retoric vicepresedintele PRM. "Nu" ii raspunde, categoric, Ponta de la Bucuresti. Protocolul - valabil pana la 31 decembrie 2019 - stipuleaza ca organizatiile ilfovene ale celor doua partide se vor sprijini reciproc la alegerile locale, la cele pentru Parlamentul Romaniei, Parlamentul European, precum si la alegerile prezidentiale, scrie Gandul.

Nu vor sa le mai vedem dosarele. Daca initiativa politicianului democrat-liberal ar trece la vot, jurnalistii care publica informatii fara acordul partilor implicate in dosare penale aflate pe rol ar putea face inchisoare de la 6 luni la 3 ani. El insusi "victima" a presei "malitioase", deputat PDL si avocat cu o cariera controvresata, Mihail Boldea, intentioneaza sa modifice legea 544/2001 in sensul scoaterii din categoria informatiilor de interes public a dosarelor penale aflate in faza de urmarire sau ajunse in instanta, relateaza Romania libera.

Un slagar de altadat': coruptie fara corupti. Ce s-a intamplat, in ultimii trei-patru ani, incat romanii, care pareau obsedati de lupta impotriva coruptiei, sa fi devenit nu doar indiferenti, ci fatis ostili acestei idei? Simplu: si-au insusit punctul de vedere al celor implicati in jaf, escrocherie si imbogatire pe spinarea statului. Va mai aduceti aminte de veritabila garda pretoriana convocata de pesedisti ori de cate ori s-a pus problema cercetarii unuia de-al lor? Ati observat cu ce viteza s-a raspandit molima sabotarii justitiei? E mai usor sa ajungi la secretele piramidei lui Keops decat la Ridzi si Pasat, potrivit EVZ.

Opinie Cristian Hostiuc: Ei sunt mai politicieni decat politicienii. Presedintele Basescu cauta un premier. Un alt model de premier. Premierul Boc, cel care a incasat toate suturile caderii economice, ale programului de austeritate si taieri bugetare, a ajuns la mal. Dar epuizat. El nu mai poate fi un activ pentru partid, pentru tara, chiar daca o parte din partid face scut in jurul lui. Schimbarea/uciderea celui mai bun camarad este un calcul politic cinic al presedintelui. Poporul vrea un cap. Dar de unde sa ia Basescu un alt premier? Zestrea de cadre a PDL este saraca. Principalul partid de guvernamant nu prea are ce sa ofere. Ori sunt vechi combatanti, harsiti in lupta politica, dar care nu prind la public, nu au charisma de a aduce voturi - gen Vasile Blaga, ori prea talibani - gen Monica Macovei, de nu stii unde poti sa ajungi cu ea, ori gen Cristian Preda, Sever Voinescu sau Baconschi, care nu sunt iubiti de propriul partid, scrie Ziarul Financiar.