Ce au facut noii ministri in sase luni de la preluarea mandatului? Se implinesc sase luni de cand jumatate dintre membrii ultimului cabinet Boc si-au luat in primire mandatele de ministri. Ce au modificat ei in aceasta perioada in modul de functionare a Guvernului? Saptamana trecuta incercarea presedintelui Traian Basescu de a schimba guvernul a dat gres, pentru a doua oara in jumatate de an. Prima tentativa a fost facuta in septembrie trecut, cand grupul din PDL atasat presedintelui a cerut demisia intregului Cabinet, scrie Ziarul Financiar.

politic showFoto: Colaj foto

Boldea o da la-ntors: "Nu pedepsesc jurnalistii". Dupa ce initiativa sa a ajuns in presa, deputatul PDL Mihail Boldea si-a schimbat radical explicatiile in privinta proiectului de lege care ii poarta semnatura si care prevede pedeapsa cu inchisoarea de la sase luni la trei ani pentru publicarea unor date din dosare aflate in lucru. Iritat de faptul ca proiectul a "starnit atata interes din partea mass-media", Boldea a sustinut ca, de fapt, nu a avut in intentie ca textul cu pricina sa se refere la jurnalisti, informeaza Adevarul.

Flutur: Azi, in coalitie si la PDL nu s-a discutat despre remanieri sau despre Boc. Secretarul general adjunct al PDL, Gheorghe Flutur, a sustinut ca in sedinta coalitiei de luni nu s-a discutat despre niciun fel de remaniere a Guvernului sub nicio forma, aratand ca nici in BPN al PDL nu s-a discutat despre sutinerea lui Emil Boc in functia de premier. Intrebat in legatura cu o posibila remaniere a Guvernului sau despre schimbarea lui Emil Boc din functie, Flutur a precizat ca o coalitie responsabila poate sa aiba in vedere si anumite remanieri, dar ca nu s-a discutat nimic concret in acest sens, potrivit Gandul.

Mazare nu stinge tigarile de dragul turistilor de pe litoral. Primarul din Constanta, Radu Mazare, se opune initiativei legislative care vizeaza interzicerea fumatului in baruri, discoteci, restaurante si cluburi. Initiativa deputatului PSD Manuela Mitrea privind interzicerea fumatului nu are sustinerea lui Radu Mazare, primarul Constantei. Mazare este seful filialei PSD Constanta, iar Manuela Mitrea este deputat de Constanta, potrivit EVZ.

Vadim: USL e o alianta ridicola. Protocolul de colaborare de la Ilfov dintre PSD si PRM, semnat fara stirea lui Crin Antonescu, ar putea periclita relatiile in Uniunea Social-Liberala. Privind in perspectiva, UDMR este chiar mai ingrijorat de prezenta in ecuatie a lui Corneliu Vadim Tudor. Oficializarea colaborarii dintre social-democratii ilfoveni si peremistii din judet s-ar putea transforma in subiect de disensiuni intre PSD si PNL. In timp ce partidul lui Victor Ponta se gandeste inclusiv la candidati comuni in judetele in care exista protocoale similare celui de la Ilfov, liberalii exclud complet varianta cooptarii PRM in USL, relateaza Romania libera.

Udrea, grabita sa-l schimbe pe Boc. Inlocuirea actualului premier Emil Boc ar reda increderea romanilor in Guvern, sustine ministrul Dezvoltarii si Turismului. Desi a laudat Cabinetul Boc pentru scoaterea tarii din criza, Elena Udrea crede ca relansarea economica ar putea incepe cu un nou premier. Schimbarea prim-ministrului ar putea fi decisa "cat mai repede", potrivit ministrului Dezvoltarii si Turismului Elena Udrea. "Putem s-o facem cat mai repede, avem si conditionarea alegerilor, dar vom vedea", a declarat Elena Udrea pentru "Adevarul", refuzand sa nominalizeze un posibil inlocuitor, precizeaza Adevarul.

Traian Basescu, despre cumetria dintre Bercea Mondial si Mircea Basescu: "La ce i-a folosit? A fost arestat". Seful statului spune ca pentru justitie nu a contat ca Sandu Anghel - devenit celebru drept Bercea Mondial- are o nepoata botezata de fratele sau, Mircea Basescu, legea a fost aplicata, dovada fiind arestarea pentru 29 de zile. Presedintele Traian Basescu a declarat ca Bercea Mondial nu a fost protejat in fata justitiei de relatia pe care si-a facut-o cu Mircea Basescu care i-a botezat o nepoata, scrie EVZ.