Legalizarea prostitutiei, respinsa de senatorii juristi. Comisia juridica a Senatului a respins astazi, cu unanimiate de voturi, proiectul de lege privind legalizarea prostitutiei, promovat de PDL-istul Silviu Prigoana. Acesta a incercat sa-i sensibilizeze pe senatori, sustinand ca beneficiarul cel mai important al aplicarii unei astfel de legi nu ar fi bugetul de stat, care ar castiga prin impozitarea activitatii de prostitutie, ci persoanele care o practica, pentru ca ar beneficia de protectie sociala, asigurari de sanatate, indemnizatii de somaj si chiar pensie. Fara un cadru legal, majoritatea acestor persoane sunt, practic, "niste sclavi", a spus el. De alta parerea a fost insa reprezentantul MAI, chestorul Vasile Viorel, care a aratat ca prin legalizare s-ar amplifica inclusiv fenomenul traficului cu femei "'frumoase si inca sanatoase" din Romania, care vor presta astfel de activitati la preturi inca foarte mici in alte tari europene. Reprezentantul Patriarhiei la dezbatere a apreciat si el ca "nu o lege este in discutie, ci pacatul in sine", iar legiferarea prostitutiei ar insemna o ruptura intre lege si morala, pana acum ambele avand acelasi obiect al sanctiunii, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Adrian Nastase despre justitie: Eu am dreptate, UE greseste. Cu trei dosare de coruptie pe rol, liderul PSD critica raportul intermediar al Comisiei Europene pe justitie si le reproseaza oficialilor UE ca o cred orbeste pe Monica Macovei. "Cine se mai indoia ca MCV este un instrument politic inventat de fostul procuror ceausist Monica Macovei are astazi dovada", isi incepea ieri Adrian Nastase pledoaria pe blogul personal, intr-un comentariu intitulat "Raportul meu despre Raportul lor". Reprezentantii Comisiei, spune fostul premier, se pliaza "dupa cum canta europarlamentarul Monica Macovei si "independentul" ministru al Justitiei, Catalin Predoiu". Adrian Nastase diseca apoi raportul preliminar pe justitie, facut vineri public de Comisia Europeana, si enumera care sunt, in viziunea sa, erorile, anunta Romania Libera.

Tokes le cere explicatii liderilor UDMR despre banii primiti de la Bucuresti si Budapesta. Frunda ii raspunde ca Uniunea a luat bani doar din Romania. Liderul Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, a afirmat la Oradea, ca sefii UDMR au creat un sistem de ONG-uri prin care atrag bani atat de la bugetul Romaniei, cat si de la bugetul Ungariei, si cere Congresului Uniunii, care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, "sa dea socoteala pentru acesti bani". "In '90, UDMR s-a legitimat prin revolutia pornita la Timisoara. A fost cel mai democratic din tara si fruntas al schimbarii de regim, dar intre timp organizatia s-a deteriorat si azi e unul din celelalte partide ale paletei politice din Romania, ca un oarecare partid postcomunist. Singura deosebire este ca limba oficiala este limba maghiara, dar nomenclatura din UDMR face parte din nomenclatura politica din Romania, fara deosebire", a declarat Tokes astazi, la Oradea, informeaza Gandul.

Sotia vamesului arestat Bogatu, in chirie la familia lui Dan Radu Rusanu. Afacerile senatorului PNL Dan Radu Rusanu se intrepatrund cu cele ale familiei lui Eugen Bogatu, directorul Domeniilor Portuare, fost vames - arestat luna trecuta pentru participarea la o retea care ar fi incercat inselarea statului roman cu 60 de milioane de euro si eliberat duminica. Atat Eugen Bogatu, cat si sotia sa, Codruta Bogatu, fac afaceri cu nevasta liderului liberal, Anca Daniela Rusanu. Potrivit unui raport anual de activitate al societatii hoteliere International - semnat de Anca Daniela Rusanu si postat pe site-ul companiei - timp de trei ani (2007, 2008 si 2009) Corex&C.B. a platit aproximativ un milion de euro catre compania controlata de familia liderului PNL. Banii au fost achitati pentru inchirierea foarte multor spatii din interiorul hotelului: doua restaurante, doua baruri, magazii, vestiare etc. De altfel, Corex&C.B. este principala societate care asigura serviciile de alimentatie puse la dispozitia clientilor hotelului International, scrie EVZ.

Udrea: In politica, indecizia e un pacat capital. Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, sustine, intr-o postare pe blogul sau, ca in politica "indecizia e un pacat capital", ea subliniind ca este necesar ca, dupa Congresul UDMR, programat la sfarsitul acestei saptamani, PDL sa ia "o decizie transanta" pentru recastigarea increderii romanilor. Conform Elenei Udrea, criza economica pe care a traversat-o Romania a fortat Guvernul si majoritatea parlamentara sa iasa din logica solutiilor minimale, care evitau problemele de fond. "Nu am mai operat cu jumatati de masura si am atacat frontal problemele dezechilibrului bugetar. Singura cale de iesire din criza era si inca este reforma", adauga ea, anunta Romania Libera.