Cat costa sa-ti faci un prieten. Pentru cei care cred ca o pisica sau un catel le-ar da prea multe batai de cap, hamsterii, perusii sau broscutele testoase sunt cateva variante ieftine, iar toata afacerea costa intre 200 si 460 de lei. Avantajul micilor prieteni de apartament e ca ocupa putin spatiu. In plus, nu mananca mult si nu trebuie sa-i scoti afara. Necesita insa o ingrijire speciala, scrie EVZ.

utileFoto: Colaj foto

Cum invingem monstrul numit furie. Exista multe studii care demonstreaza ca am avea o sanatate mai buna daca nu ne-am lasa prea des prada emotiilor negative. Furia este o astfel de emotie. De aceea, trebuie sa gasim echilibrul intre reprimarea si exprimarea ei. Sentimentele pozitive, precum bucuria sau afectiunea, dar si cele negative, precum furia sau ura, sunt semne de sanatate emotionala. Dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca unele stari pot fi reactii excesive la situatii care nu justifica un consum psihic intens, precizeaza Adevarul.

Cum intretinem aparatele electrocasnice? Va luptati cu petele de grasime? Murdaria nu cedeaza in ciuda frecarii insistente? Nu stiti daca detergentul pe care il folositi este potrivit pentru curatarea cuptorului sau aragazului? In randurile de mai jos veti afla cum se intretine fiecare tip de aparat electrocasnic si ce produse de curatare trebuie utilizate. Specialistii in electrocasnice afirma ca o intretinere corecta a aparatelor electrocasnice nu doar ca le prelungeste viata, dar contribuie totodata si la o buna functionare a acestora. Mai mult, folosind produse de curatare adecvate, aragazul sau cuptorul dvs. vor arata pentru multa vreme ca noi desi le intrebuintati zilnic, informeaza Romania libera.

Leacuri pentru tratarea sindromului de ochi uscati. Fara lacrimi, ochii sunt vulnerabili in fata impuritatilor si a infectiilor. In plus, pot aparea mancarimi, usturimi si incetosarea vederii. Pentru a-ti redobandi confortul vizual, ai la indemana cateva solutii simple. Aerul uscat, poluarea, vantul, fumatul, purtarea lentilelor de contact sau timpul indelungat petrecut in fata televizorului ori calculatorului afecteaza capacitatea ochilor de a mai produce lacrimi, determinand aparitia sindromului de ochi uscati, anunta Adevarul.

Aerul poluat declanseaza mai multe atacuri de cord decat cocaina. Poluarea aerului este una din cele mai importante cauze ale declansarii atacurilor de cord alaturi de alcool, cafea si efort fizic. Conform acestui studiu publicat in jurnalul medical The Lancet, realizat prin examinarea datelor din alte 36 de studii, poluarea cauzeaza mai multe atacuri de cord decat cocaina, de exemplu. Asta se intampla pentru ca la nivelul intregii populatii, cu mult mai multi oameni sunt expusi poluarii, mai ales in marile orase, decat cocainei. Studiul a fost realizat examinand care este procentul de atacuri de cord determinate de anumite cauze din numarul total, noteaza EVZ.

De ce este bine sa mancam migdale. Delicioase si hranitoare, migdalele reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci cand esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului acestor fructe nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc in componenta migdalelor, scrie Adevarul.