Marian Vanghelie: Cum si-a pierdul pasaportul la Washington si cum isi da SMS-uri cu Basescu. La mai bine de o luna de la revenirea sa din State, Marian Vanghelie a povestit, in premiera, duminica seara, la emisiunea "Serviciul Roman de Comedie", de la PRO TV, cum si-a pierdut, pentru o scurta perioada de timp, identitatea, la Washington. Socul s-a produs la intrarea in Casa Alba, acolo unde era asteptat de unul dintre consilierii presedintelui american. In aceeasi emisiune, Marian Vanghelie a facut o scurta caracterizare a prieteniilor sale cu cativa dintre politicienii de top. "Cu Victor Ponta sunt intr-o relatie cordial corecta. Si cu Traian Basescu sunt in relatii cordiale - a completat Vanghelie in gluma. Ne dam SMS-uri si vorbim pe Facebook", relateaza Gandul.

politic showFoto: Colaj foto

Ce a mostenit Kelemen Hunor de la Marko Bela. Kelemen Hunor isi incepe mandatul de presedinte al UDMR cu restante pe relatia cu Budapesta si privind pozitionarea clara alaturi de PDL sau de alianta PSD-PNL Dupa aproape 20 de ani de mandat al lui Marko Bela, preluarea fraielor UDMR de catre Kelemen Hunor il plaseaza pe acesta, dincolo de victoria categorica din Congres, intr-o situatie deloc confortabila, informeaza EVZ.

Sulfina Barbu: Liderii PDL si premierul Boc au discutat, la sediu, despre organizarea CNC. Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca liderii PDL si premierul Emil Boc au discutat, la sediul partidului, despre organizarea sedintei din 5 martie a Consiliului National de Coordonare (CNC). Sulfina Barbu a precizat ca, printre liderii PDL prezenti la reuniune, s-au aflat prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, secretarul general Vasile Blaga, secretarul general adjunct Gheorghe Flutur, anunta Gandul.

Kelemen se opune "sugrumării" Capelei "Elisabeta Doamna". Ministrul culturii i-a cerut primarului Sorin Oprescu să nu avizeze planul Universităţii Bucureşti de a ridica două imobile în apropierea fostei capele a Reginei Elisabeta, monument istoric. Un hotel destinat studenţilor şi un imobil nou pentru Facultatea de Sociologie. Asta au plănuit mai-marii Universităţii Bucureşti să ridice în imediata vecinătate a Capelei "Elisabeta Doamna", de pe Dealul Cotrocenilor, monument istoric de clasa A, ridicat în 1870 şi reabilitat de curând, precizeaza EVZ.

Iliescu apreciaza ca actuala coalitie ramane, probabil, la guvernare pana la alegerile din 2012. Fostul presedinte Ion Iliescu a apreciat, duminica, la Europa FM, ca, cel mai probabil, actuala coalitie de guvernare va ramane la putere pana in 2012, termenul viitoarelor alegeri generale, potrivit Mediafax. Solicitat sa comenteze cu privire la intentia liderilor USL de schimbare a majoritatii parlamentare si de suspendare a presedintelui Basescu, eventual pana la 25 martie, presedintele de onoare al PSD a spus ca i s-a parut "nerealist", potrivit Romania libera.

Ion Iliescu isi scrie memoriile si alearga "pe banda" ca sa-si pastreze "sanatatea". Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, care implineste pe 3 martie 81 de ani, a spus ca isi doreste sanatate si vigoare, mai ales prosperitate intelectuala. Ca si in alti ani, Ion Iliescu isi va sarbatori parte din ziua de nastere impreuna cu membrii PSD Bucuresti intr-o locatie inca necunoscuta: "Ma intalnesc cu activul organizatiei de Bucuresti (n.r. - PSD Bucuresti)". Fostul sef de stat a povestit cum, in scopul sanatatii ce si-o doreste, face in fiecare dimineata miscare pe banda de alergare, relateaza Gandul.

Huiduieli pentru FIDESZ. Participantii la congresul UDMR au huiduit-o pe "Pelczne Gall Ildiko, vicepresedinta FIDESZ care, potrivit cotidianului "Nepszabadsag", a transmis amenintari mascate la adresa Uniunii. "Asa cum s-a intamplat anul trecut in Ungaria, si in cadrul UDMR a venit vremea schimbarilor", a spus vorbitoarea care a atras atentia ca atunci cand va decide despre viitorul presedinte, UDMR trebuie sa se gandeasca si la ce se intampla in jur, scrie Adevarul.