Iertarea pacatelor, cu bani de la buget. Deputatii au aprobat o lege prin care statul deconteaza 80% din costurile programelor sociale ale Bisericii. Potentialul electoral al bisericii nu este trecut cu vederea de parlamentari, care au dat unda verde ieri unei legi prin care pana la 80% din banii necesari proiectelor de asistenta sociala derulate de biserica sa fie suportati de la bugetul de stat. Restul de 20% ar urma sa fie acoperit din sponsorizari si donatii. Fondurile ar fi acordate de o comisie formata din sapte membri, trei reprezentanti ai administratiei locale si patru din partea cultelor. Legea parteneriatului dintre stat si biserica a fost votata ieri, deopotriva de parlamentarii puterii si cei ai opozitiei. Doar sapte deputati s-au opus adoptarii actului normativ, iar alti cinci s-au abtinut, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Politicienii si pretul benzinei. Videanu: "Sa vedeti la vara". Vreme: "Sa ne miscam mai mult pe internet". Udrea: "De ce ma intrebati pe mine?" Voinescu: "Ma enerveaza la culme". Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, nu parea foarte ingrijorat de scumpirea carburantilor, dand un raspuns in ton cu portofoliul sau: "Asta e. Vom incerca sa ne miscam mai putin in spatiul real si sa folosim mai mult internetul" a afirmat Vreme. Intrebata de Gandul cat de mult este afectata de majorarea tarifelor la pompa, ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a pasat raspunsul catre colegul sau de la carma Economiei. "De ce ma intrebati pe mine? Nu l-ati gasit pe ministrul Economiei? Nu stiu ce sa va spun" a spus, marti, Udrea in timp ce parasea plenul parlamentului, anunta Gandul.

Dan Sova, un avocat bogat, cu bani de la stat. Senatorul PSD Dan Sova a castigat, de-a lungul timpului, sute de mii de euro din bani publici, prin contractele obtinute de firma sa de avocatura. Cele mai importante contracte cu statul ale firmei de avocatura "Sova si Asociatii" au fost obtinute dupa cooptarea, ca partener, a actualului presedinte al PSD Victor Ponta. Critic fervent al clientelismului pe bani publici, senatorul PSD Dan Sova (38 de ani) a fost el insasi un abonat al contractelor cu statul. Casa de avocatura ce-i poarta numele a incasat milioane de euro pentru a reprezenta in instanta mai multe institutii publice. Printre clientii importanti ai SCA "Sova si Asociatii" se numara Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, dar si complexurile energetice Rovinari si Turceni, informeaza Adevarul.

Cum si-au rasfatat politicienii nevestele de 8 martie. De Ziua Femeii parlamentarii si-au dus nevestele la circ, la peste, le-au dat cremsnit, parfumuri, aur, o icoana, alimente de regim, 100 de euro pentru sosete si agrafe de prins parul. Unii le-au oferit sotiilor chiar persoana lor. Prima politiciana sarbatorita de 8 martie a fost deputata Aura Vasile, care a deschis pleoapa in acorduri muzicale: "In 1982 am intentat actiune de divort, am finalizat divortul in 1984, am ramas cu doi copii atatica si am fost taticul lor. Nu sunt necajita pentru ca am doi copii care sunt ochii si lumina mea. Fecioara mea care e plecata in momentul asta in strainatate mi-a trimis un set de zorzoane din sticla de Murano, iar feciora-miu a venit cu un buchet de flori si cu lupul alsacian dupa el la ora 6.30 dimineata si mi-a cantat "La multi ani" in momentul in care eu ma trezeam", scrie Romania Libera.

In editorialul "Sa recunoastem: si Adrian Nastase ar fi un bun presedinte al PDL!", Mircea Marian scrie: "Unde sa se duca alegatorul preocupat de lupta cu coruptia (o specie pe cale de disparitie)? La PSD, unde Ponta si Vanghelie tocmai au promis ca se vor razbuna pe judecatorii si procurorii care l-au arestat pe Constantin Nicolescu? La PNL, ca sa-l sprijine pe Dan "Felix" Voiculescu sa ajunga presedintele Senatului sau poate chiar premier? Bietul cetatean va vota tot "raul cel mai mic", reprezentat de PDL-ul lui Traian Basescu - este calculul cinic care le-a permis liderilor PDL sa se debaraseze de criteriile de integritate pe care Macovei dorea sa le introduca in statutul partidului". Integral in EVZ.

In editorialul"Cum sa faci un parlamentar sa lucreze pentru tine", Gabriel Bejan scrie: "Poti sa-i folosesti pe alesi cum crezi de cuviinta: sa-ti aranjeze intalniri, sa deschida usi, in general, sa-si foloseasca relatiile si influenta pentru prosperitatea afacerilor tale. Din acest punct de vedere, Romania este o tara ieftina. Deputatul PDL Iosif Blaga s-a umplut de ridicol dupa ce a dat curs propunerii-capcana, venita din partea unui ziarist incognito RL, de a-i facilita unui fond de investitii arab (fictiv) cumpararea unor terenuri valoroase in Romania. Parlamentarul nu a avut nici o retinere de a se intalni cu "investitorii" si a discuta termenii afacerii, inclusiv forma in care-si va primi recompensa: "nu comision, ca e periculos", ci mai degraba o renta viagera. Dovada de spirit practic, ce-i drept, pentru ca banii cum vin asa se duc, pe cand renta este, dupa cum ii spune si numele, pe viata". Integral in Romania Libera.