Victor Ponta si Crin Antonescu i-au copiat Codul lui Boc. PSD si PNL critica in motiunea de cenzura modificarile Codului Muncii asumat de guvern, uitand ca aceleasi prevederi se regasesc si in proiectul depus de USL la parlament.Modificarile Codului Muncii nu sunt bune daca sunt facute de Emil Boc, dar numai potrivite daca poarta semnaturile lui Victor Ponta si lui Crin Antonescu. Practic, propunerile de schimbare in legislatia muncii, depuse la parlament de liderii USL alaturi de 59 de senatori si deputati, copiaza, pana la virgula, in unele cazuri, cea mai mare parte a Codului lui Boc. Mai mult, articole identice in cele doua proiecte sunt criticate de opozitie in textul motiunii de cenzura. Social-democratii si liberalii critica vehement in motiunea de cenzura faptul ca perioada de proba la angajare a fost marita de la 30 la 90 de zile pentru functiile de executie si de la 90 la 120 de zile pentru functiile de conducere, scrie EVZ.

politic showFoto: Colaj foto

Vasile Blaga: "Macovei si Preda nu iau nici 1%".Un reporter incognito RL a sunat mai multi lideri de la centru ai PDL si, pretinzand ca este membru al unei organizatii locale, i-a intrebat daca exista pericolul scindarii partidului. "Numele meu este Ionut Haralambie, sunt membru de-al dumneavoastra din 1992. Spuneti-mi, va rog frumos, suntem trei pensionari aicea pe-o banca: domne', se scindeaza partidul asta cu nebuna de Macovei si Preda ala?" Acesta a fost pretextul cu care am stat de vorba, la telefon, cu vicepresedintelui PDL, Sorin Frunzaverde. "Nu se scindeaza partidul. Sunati-ma maine dimineata la ora 10 si va spun mai multe, bine?", ne-a raspuns liderul PDL. Vasile Blaga a spus: "Nu draga, stai linistit ca ei nu iau nici 1%. Te pup". La sedinta Consiliului National de Coordonare de sambata, democrat-liberalii au respins aproape in unanimitate criteriile de integritate in partid sustinute de Monica Macovei, Cristian Preda si Sever Voinescu. Acestea prevedeau suspendarea automata din partid a membrilor trimisi in judecata. Unii dintre liderii cu vechime ai partidului i-au luat chiar peste picior pe initiatorii acestui proiect. Din cauza disensiunilor aparute, dupa sedinta de sambata au aparut zvonuri referitoare la o posibila sciziune a PDL si la faptul ca aripa reformatoare planuieste sa dea nastere unei noi formatiuni politice, scrie Romania Libera.

Elena Udrea vrea ca Romania sa fie vizitata de cat mai multi arabi. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a vorbit marti, in cadrul Forumului Consiliului de Cooperare al Golfului - Romania - Bucuresti: Oportunitati de Afaceri in Europa Centrala si de Sud, despre posibilitatea Romaniei de a deveni o atractie turistica pentru statele arabe. Udrea a declarat ca isi doreste ca tarile din zona Golfului sa se implice in programele dezvoltate de catre ministerul pe care il conduce, deoarece in Romania exista o traditie in schimbul de experienta si incheierea de parteneriate cu tarile din Golf. "In calitate de turist, pana sa fiu ministru, am vazut ca tarile din Golf merita vizitate si dupa ce delegatia se va incheia, sper ca si dansii vor spune acelasi lucru despre Romania", a spus aceasta, citata de Adevarul.

Vasile Blaga ii trage scaunul de sef al PDL lui Emil Boc. Vasile Blaga nu mai asteapta ca Emil Boc sa-si formalizeze intentiile in PDL si face prima mutare. Secretarul general al democrat-liberalilor isi va anunta oficial, saptamana viitoare, dupa motiunea de cenzura, intrarea in cursa pentru sefia partidului, au declarat pentru EVZ surse din PDL. De altfel, astazi el a deschis lista celor 35 de semnaturi pentru sustinerea motiunii cu care va candida la congresul din mai.In spatele lui Blaga se aliniaza greii partidului, multi dintre ei la pachet cu organizatiile pe care le conduc - Adriean Videanu, Radu Berceanu (Dolj) , Liviu Negoita, Ioan Oltean (Bistrita), Cezar Preda (Buzau), Gheorghe Albu. De asemenea, alaturi de secretarul general al PDL o serie de new-entry-uri in tabara democrat-liberala cum ar fi Gheorghe Flutur (Suceava), venit pe filiera PLD, sau europarlamentarul Traian Ungureanu. De altfel, sustinerea lui Blaga in filiale este foarte mare, acesta putandu-se baza si pe majoritatea voturile la congres venite din Alba, Bihor, Braila, Ialomita. Maramures, Olt, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Teleorman, Timis, Tulcea, Gorj, Vrancea, precum si din sectoarele 1, 3, 4 si 5 ale Capitalei, scrie EVZ.

Cristian Preda: PDL a luat distanta fata de Basescu, deranjat de propunerea cu premier tehnocrat. Europarlamentarul PDL Cristian Preda apreciaza, intr-un interviu pentru Revista 22, ca in acest moment exista o distanta luata de PDL fata de Traian Basescu, partidul fiind probabil deranjat sau chiar nemultumit de faptul ca i s-a propus alternativa unui premier tehnocrat. "Parerea mea este ca in acest moment exista o separatie, exista o distanta luata de PDL fata de presedinte, care a fost probabil deranjat, daca nu chiar nemultumit, de faptul ca i s-a propus alternativa unui premier tehnocrat. Si e vorba de asemenea de un partid in care cautarea unui lider veritabil a fost abandonata in favoarea unui soi de solutie de supravietuire, pentru termenul scurt al alegerilor de la anul, in care, in mod foarte clar, teritoriul va conta. Asta e si cauza, laitmotivul multora dintre discursurile din CNC, ca suntem un partid al primarilor", a declarat Preda, citat de Gandul.

In editorialul "Cum poate salva Basescu partidul Emo", Sabina Fati scrie: "PDL se autoflageleaza in public: accepta o dezbatere publica despre coruptia din partid, dar prefera sa o conserve si sa-i linseze pe cei care credeau in utopia curateniei, in vreme ce Traian Basescu urmareste circul de la distanta si se pregateste sa salveze partidul asa cum este, cu baroni si cu dosarele lor cu tot. Incapabil sa-si proiecteze viitorul, sa-si gaseasca rostul si sa-si identifice un lider care sa scoata partidul din starea de mahmureala prelungita, PDL a devenit depresiv si este pe cale sa se sinucida. <>, a spus ironic europarlamentarul Traian Ungureanu in fata reprezentantilor PDL, asezandu-se la jumatatea drumului dintre reformisti si ceilalti, cu gandul ca are mai putin de castigat de la primii si ca ar fi mai bine sa fie in balansoarul celor care vor avea puterea partidului. Provenit dintre <>, Ungureanu s-a acomodat mai repede decat ceilalti cu partidul si incearca sa joace rolul celui care face jonctiunea dintre elita intelectuala si activul PDL, de aceea atrage atentia ca <> si ca democrat-liberalii <>". Integral in Romania Libera.

In editorialul "Partidul Ne-Liberal", Grigore Cartianu scrie: "Discutiile pe marginea noului Cod al Muncii au aratat care este diferenta dintre vorbe si fapte. Dintre politicieni si oameni de afaceri. Dintre demagogie si responsabilitate. Dintre populism liberal si gandire liberala. Da, despre liberalism este vorba. Avem o Romanie cu inflatie de partide liberale, dar cu deficit de masuri liberale. In campaniile electorale din 2008 si 2009, Partidul National Liberal (PNL) si Partidul Democrat Liberal (PDL) - care au guvernat separat dupa ce guvernasera impreuna - s-au intrecut in masuri anti-liberale. In plina criza economica, unii mareau salariile bugetarilor cu 50%, altii gonflau pensiile cu 50%. N-aveau bani, dar nici nu-i interesa. Goana dupa voturi justifica orice nebunie. Cum populismul nu tine insa de foame, Guvernul Boc n-a mai putut juca multa vreme farsa bunastarii. Si atunci, mai mult de nevoie decat de voie, a trecut la redefinirea Romaniei. Legea unica a salarizarii bugetarilor. Legea pensiilor. Legea educatiei. Noi Coduri penale si civile. Noul Cod al Muncii. Si vartejul schimbarilor nu se opreste aici". Integral in Adevarul.