Teodor Baconschi, despre Preda, Macovei si Voinescu: "Ar trebui sa urmareasca reformarea partidului nostru, nu promovarea propriei persoane". Ministrul de Externe Teodor Baconschi spune ca, desi si-a exprimat initial sustinerea pentru Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu, acestia nu au fost solidari cu el si l-au exclus din grupul "reformistilor PDL", pe motiv ca este membru al Guvernului. In urma deciziei celor trei, Baconschi a decis sa voteze contra reformei. Intrebat de ce si-a schimbat opinia, ministrul a spus ca, desi este in continuare de acord cu includerea unor principii de integritate in practica partidului, crede ca aceasta includere nu trebuie facuta printr-o "polarizare ireductibila". Cu alte cuvinte, Baconschi este de acord cu reforma, dar a votat la unison cu colegii care o critica vehement, pentru a nu alimenta conflictul dintre reformisti si restul partidului, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Emil Boc promite pensii marite in anul electoral 2012. Premierul Emil Boc i-a anuntat astazi pe pensionari ca trebuie sa astepte anul electoral 2012 ca sa le fie marite pensiile. La o intalnire a PDL la Bacau, Emil Boc a aratat ca pensiile vor fi majoritate anul viitor, in raport cu rata inflatiei, dar si cu salariul mediu brut pe economie. "In 2012, legea ne arata ca pentru pensionari va fi indexata pensia cu rata inflatiei plus 50% din salariul mediu brut pe economie, media lui, asa cum este calculata in Legea pensiilor actuala. Nu-i mult, dar ce este sigur este ca acest lucru se va face si nu va fi o promisiune desarta care sa nu aiba acoperire", a afirmat prim-ministrul, anunta EVZ.

Parlamentarii, cu mic, cu mare, liberi azi si maine pentru ca este Ziua Maghiarilor. Pe parcursul unui an, senatorii si deputatii nu se prezinta la locul de munca in jur de 215 zile. Legislativul de la Bucuresti beneficiaza de trei luni de vacanta parlamentara si nu rateaza nicio sarbatoare religioasa sau laica. Decizia parlamentarilor de a-si lua liber astazi si maine, pe motiv ca pe 15 martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, lungeste lista zilelor in care senatorii si deputatii nu lucreaza. Senatorii si deputatii beneficiaza de trei luni de vacanta parlamentara - ianuarie, iulie si august, care totalizeaza 93 de zile libere. In restul lunilor anului, senatorii si deputatii se prezinta la Parlament de luni pana joi, iar vinerea au "activitati in teritoriu". Practic insa, majoritatea parlamentarilor pleaca de la Bucuresti de miercuri iar cei care se intalnesc cu adevarat cu alegatorii o fac joia, informeaza Adevarul.

Emil Constantinescu: Basescu este un presedinte contrabandist. Fostul sef al statului Emil Constantinescu a declarat, duminica, la Europa FM, ca elitele intelectuale sunt responsabile de starea de confuzie generala a societatii, in conditiile in care l-au girat pe "presedintele contrabandist" Traian Basescu, pe care il numeste fost nomenclaturist si colaborator al Securitatii. "Presedintele Basescu are o calitate, foarte importanta, pentru ca este vorba de o valoare in sine: sinceritatea. Deci, presedintele Basescu a spus totdeauna ce vrea sa faca. Si ne-a prevenit si cine este. El ne-a spus, de pilda, in primul moment, ca a fost contrabandist. Ne-a spus foarte clar: "Eu aveam bani, la sfarsitul regimului Ceausescu eram un om foarte bogat". Foarte bogat. Deci, nici un activist nu avea aceasta avere, "pentru ca faceam buf". Sigur, vorbeste in jargon. Asta insemna, faceam contrabanda. Stim foarte bine ca facea. Cu cine facea? Impreuna cu Securitatea, pentru ca puteai sa fi arestat daca aveai 5 dolari, nu daca aveai 100.000 de dolari. Deci ne-a spus: "eu am fost contrabandist", a declarat Emil Constantinescu, scrie Romania Libera.

Mircea Dinescu despre Crin Antonescu: "A ratat, in loc sa fie solist, a intrat intr-un cor". Membru in Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Mircea Dinescu a declarat ca regreta decizia lui Crin Antonescu de a se alia cu PC si PSD. Acesta a adaugat si faptul ca declaratia purtatorului de cuvant PNL, Mihai Voicu, cum ca "nu mai intereseaza pe nimeni chestia cu Securitatea" l-a dezamagit. Dinescu a declarat pentru ca "sansa lui Crin Antonescu era de alergator de cursa lunga, pusa sub sintagma singuratatea alergatorului de cursa lunga. In loc sa fie solist, el a intrat intr-un cor. El si-a ratat cariera de solist", anunta Gandul.