Secretul votului secret din PDL: ce inseamna indicativul "Boc 66". Cu doua luni inainte de Congresul care va desemna noua conducere a PDL, in Modrogan a fost stabilit numarul de delegati pentru fiecare filiala in parte. Desi, majoritatea organizatiilor sunt inca impartite intre Emil Boc si Vasile Blaga, primele calcule care privesc electorii au fost deja facute. Lupta pentru sefia PDL devine din ce in ce mai dura, taberele lui Emil Boc si Vasile Blaga straduindu-se sa isi pastreze sustinatorii si sa-si atraga cat mai multi electori din teritoriu. Dupa ce si-au testat influenta prin strangerea semnaturilor de sustinere din partea liderilor de filiale, cei doi candidati si-au refacut calculele odata cu stabilirea numarului de delegati care vor vota la congresul din mai, scrie Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Guvernul ar putea trimite ajutoare Japoniei. Pe lista de sedinta a Executivului de azi sunt luate in calcul mai multe acte, printre care si o informare a Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare si a Ministerul Sanatatii privind situatia aparuta dupa cutremurul din Japonia. Un alt proiect se refera acordarea de ajutoare umanitare de urgenta Japoniei. Ministrii vor mai discuta azi, incepand cu ora 17.00, proiectul Legii Turismului, cel privind cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor si un proiect de Ordonanta de Urgenta care, daca va fi aprobat, le va interzice centrelor de fier vechi sa mai achizitioneze metale feroase si neferoase si a aliajelor acestora de la persoane fizice, anunta EVZ.

Hasotti: PDL a pierdut sentimentul patriotic de dragul de a sta la guvernare. Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, la Constanta, ca PDL a acceptat ca istoria romanilor sa fie jignita "intr-o maniera incalificabila", doar "de dragul de a sta la guvernare". "Faptul ca PDL, de dragul guvernarii, accepta ca trecutul nostru istoric, personalitatile noastre istorice si Romania, romanii sa fie jigniti intr-o maniera incalificabila este mai mult decat o slabiciune, este pur si simplu tradarea unui sentiment patriotic pe care il avem cu totii. PDL a pierdut sentimentul patriotic de dragul de a sta la guvernare si acest lucru ii acuza mai mult decat orice. Noi putem sa iertam totul, inclusiv dezastrul acestei guvernari, dar nu putem uita ca PDL-ul accepta ca Romania sa fie jignita in demnitatea ei", a afirmat Puiu Hasotti, informeaza Romania Libera.

Monica Macovei: Cer demisia imediata a lui Adrian Severin din Parlamentul European. DNA trebuie sa declanseze cercetarea penala. Eurodeputatul Monica Macovei a declarat, intr-o postare pe blogul personal, ca Adrian Severin ar trebui sa-si dea demisia din PE si, daca acest lucru nu se va intampla, Victor Ponta ar trebui sa-l excluda din PSD. "Cer demisia imediata a lui Adrian Severin din Parlamentul European. Daca nu isi da demisia, astept ca Victor Ponta si conducerea PSD sa il excluda din partid si sa-si ceara iertare pentru faptele acestuia", a scris eurodeputatul, scrie Gandul.

In editorialul "Si Ponta se balaceste in jacuzziul lui Voiculescu", Mircea Marian scrie: "Cand Victor Ponta s-a ascuns in lanul de papusoi si a spus ca nu-l intereseaza dosarul de turnator al lui Dan Voiculescu nu pricepeam nicicum ce se intampla. Trecusera doar doua-trei luni de cand acelasi Ponta declara peste tot ca "Felix" este cea mai mare vulnerabilitate a USL si ii cerea presedintelui fondator al PC sa nu participe la ceremonia de infiintare a aliantei pentru a nu compromite momentul festiv. Acum, aparent fara explicatie, din dusman declarat, Voiculescu s-a transformat, pentru Ponta, intr-un aliat cat se poate de util". Integral in EVZ.

In editorialul "PDL, PNL si disensiunile interne", Tom Gallagher scrie: "Liderul PNL, care isi domina ograda pseudoliberala aidoma unui cocos furios, a decretat ca subiectul trecutului lui Dan Voiculescu este, de-acum, unul inchis pentru PNL - in pofida deciziei Curtii Supreme de a mentine verdictul de colaborare a acestuia cu fosta Securitate. Adriana Saftoiu si Ludovic Orban ar face, asadar, bine sa se astepte la repercusiuni - mai ales daca au de gand sa cracneasca in front si pe viitor. "Uno duce, una voce", vechiul slogan al fascistilor italieni, pare a fi devenit intre timp motto-ul zilei in PNL". Integral in Romania Libera.