Crin Antonescu propune "sa ne gandim" la conditionarea dreptului de vot al romanilor din strainatate "de plata a cel putin unui impozit in tara". Crin Antonescu, liderul PNL, propune conditionarea dreptului de vot al romanilor care nu traiesc in tara de plata "a cel putin unui impozit" in Romania, potrivit unui interviu acordat publicatiei italiene gazetaromaneasca.com. Antonescu sustine ca subiectul merita dezbatut, in contextul in care "alegerea lui Basescu a fost decisa de voturile din strainatate, dar consecintele nu le suporta acestia, ci romanii din tara". Contactat de Gandul, Antonescu a confirmat veridicitatea interviului, insistand asupra faptului ca este "doar o ipoteza care merita dezbatuta", dupa cum ne-a declarat liderul PNL.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Udrea: Partidele se bat pe un electorat care vine la urne doar mituit cu plasa. Toate partidele din Romania se bat pe un electorat care vine la urne doar pentru ca este mituit cu "plasa la usa", a declarat, ieri seara, ministrul Turismului si al Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, la emisiunea "Nasul" de la 10TV. Ea a recunoscut, astfel, ca si PDL practica mita electorala. Invitata la emisiunea lui Radu Moraru, Elena Udrea a vorbit despre concurenta care exista intre formatiunile politice din tara si despre practicile mai putin legale folosite pentru a atrage cat mai multe voturi, scrie Adevarul.

PSD arde de grija PDL. Ponta: Boc il lasa pe Basescu sa se lupte cu Blaga. Dragnea: Blaga n-are curaj sa candideze. Cu Adrian Severin agatat de scaunul de europarlamentar, social-democratii si-au gasit o alta preocupare: lupta interna din PDL. Tonul l-a dat chiar seful PSD care nu pune mare pret pe "naivitatea" lui Emil Boc care l-ar fi trimis pe Traian Basescu sa se lupte cu Vasile Blaga in partid. Secretarul-general Liviu Dragnea i-a tinut isonul, dand ca sigur ca Blaga nu va avea curaj sa duca pana la capat cursa pentru sefia PDL. Pornind de la cazul lui Adrian Severin, Victor Ponta s-a lansat, pe blogul personal, intr-o analiza a naivitatii mimate de PDL-isti. "Boc nu e asa naiv cum pare, sa nu va lasati inselati. (...) Asa ca joaca in defensiva, se face ca ar demisiona de la Guvern, dar trage de timp cat poate, il lasa pe Basescu sa se bata cu Blaga pentrut sefia partidului, ca el sa nu se certe nici cu unul, nici cu altul si, in final, sa ramana cu ceva!", sustine Ponta, citat de EVZ.

Ce i-a sfatuit Adrian Nastase pe liderii Camerei Deputatilor sa invete din divortul lui Irinel de Monica Columbeanu si cel al Oanei Zavoranu de Pepe. Membrii Biroului Permanent al Camerei au criticat, in sedinta de miercuri, decizia Senatului de a-si infiinta Comisie pentru afaceri europene, in conditiile in care exista o comisie comuna, Adrian Nastase sfatuindu-si colegii sa invete cum sa procedeze din "cele doua divorturi celebre" de pe tv. Conform stenogramei sedintei Biroului Permanent al Camerei de miercuri, deputatul Ovidiu Gant a semnalat faptul ca Senatul a hotarat sa-si infiinteze propria Comisie de afaceri europene, dar comisia comuna inca functioneaza. El a aratat ca, de aceea, se impune de urgenta un plen comun pentru a adopta hotararea de desfiintare a comisiei comune, scrie Gandul.

Victor Ponta: "Udrea este adevaratul prim ministru al Romaniei". Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, este de parere ca Elena Udrea este adevaratul premier al Romaniei si de aceea americanii se intereseaza de relatiile acesteia. Ponta a comentat, pe blogul personal, ultimele informatii despre Romania oferita de catre WikiLeaks, precizand ca Elena Udrea este cea mai importanta persoana din jurul lui Traian Basescu. "Elena Udrea crede ca noi credem ca toti americanii, pana la Hillary si Obama, sunt foarte curiosi ce relatii intime are Dna. Udrea si cu cine! Nici vorba de asa ceva, ar fi prea vulgar si prea jenant. De fapt, americanii vor sa stie cine este de fapt Elena Udrea, pentru ca ei stiu foarte bine ca in acest moment doamna respectiva este adevaratul Prim Ministru al Romaniei, adevaratul presedinte al partidului de guvernare si cam adevaratul decident din spatele presedintelui tarii. Din acest motiv sunt asa de interesati, iar modul in care a ajuns Dna. Udrea la aceasta uriasa putere ii preocupa, deoarece e greu sa vezi ceva similitudini intre cariera Dnei. Merkel, de exemplu, sau a Dilmei Rouseff si cea a personajului nostru local", a spus Ponta, citat de Adevarul.

Preda: PDL are nevoie de unitate in demnitate, nu intr-un soi de maimutareala. Europarlamentarul Cristian Preda critica scenariul promovat de Valeriu Stoica al unui "consens poruncit" in PDL, in care toti democrat-liberalii sa se alinieze in spatele lui Emil Boc, excluzand astfel orice fel de competitie. "Am fost foarte surprins sa vad scenariul Stoica. Recent intr-un interviu domnul Stoica cerea tuturor sa se ralieze lui Emil Boc. Inclusiv lui Vasile Blaga, ii sugera sa se retraga intr-un soi de consens fabricat, ma rog nu fabricat, ordonat, poruncit", a spus Preda, citat de EVZ.

Antonescu: USL are doi lideri care nu au fost reprezentantii Securitatii la Anvers, ca Basescu. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca romanii trebuie sa aiba incredere in USL, o alternativa la "puterea corupta si incompetenta", intrucat are in frunte doi lideri "necompromisi", care nu au reprezentat Securitatea "la Anvers, ca Basescu". Antonescu a spus ca el, alaturi de Ponta, raspunde nevoii din acest moment a Romaniei. "Eu va indemn pe dumneavoastra toti sa aveti incredere ca astazi la puterea corupta si incompetenta, la regimul Basescu exista o alternativa puternica, care se numeste USL, care, indraznesc sa spun, are in frunte doi lideri necompromisi pentru ca nici eu, nici Victor Ponta, nici nu am guvernat si am fost corupti in aceasta tara, nici nu am fost comunisti, ca sa ni se strige tot timpul in fata acest lucru, nici nu am fost reprezentantii Securitatii romanesti la Anvers, inainte de 1989, ca Basescu". Integral in Romania Libera.