PNL promite locuri in parlament PDL-istilor dezertori. PNL si PSD scot la mezat scaunele de senator si deputat pentru 2012, in schimbul "lepadarii" democrat-liberalilor de Emil Boc. Liberalii garanteaza si "reabilitarea in fata opiniei publice". Liberalii si social-democratii deschid in premiera pentru PDL-isti listele viitoarelor alegeri parlamentare. Cine pleaca acum din PDL si se alatura opozitiei isi va pastra fotoliul de senator sau deputat si dupa 2012. Aceasta este strategia cu care opozitia a pornit deja la atac in parlament, confirmata oficial de lideri ai PNL. "Ducem discutii cu parlamentari ai puterii. Cu PDL. E, ca sa zic asa, simpatia mea", a aratat presedintele PNL, Crin Antonescu, punctand ca "in unele cazuri, feedbackul e pozitiv", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Paraciosii WikiLeaks: cine sunt personajele care au parat la Ambasada SUA. Documentele WikiLeaks contin ocazional si adevarate mostre de etica "caragialesca". Problema cu alcoolul a presedintelui a scapat de sub control, PSD-istii sunt lacomi si prosti, Crin Antonescu nu poate duce mai mult de doua ore de munca pe zi, iar Geoana se viseaza cu telecomanda Guvernului in mana. Dincolo de planurile politice, strategiile diplomatice si luptele pentru preluarea puterii interne, documentele WikiLeaks scot la iveala si o alta fata a personajelor care apar in telegramele Ambasadei SUA. Aceste fragmente sunt imbibate de bine cunoscutul spirit balcanic, in care barfa, intrigile ieftine si lauda de sine ocupa un loc fruntas, anunta Adevarul.

Ana Birchall: ''Sunt persoane in PSD care imi datoreaza scuze. Am descoperit multe jigodii''. Implicata intr-un scandal sexual in timpul campaniei electorale din 2008, fostul secretar executiv al PSD, Ana Birchall, sustine ca adevarul a iesit la lumina dupa ce a castigat, la prima instanta, procesul pe care i l-a intentat jurnalistului Iosif Buble. Birchall l-a dat in judecata pe Buble acuzandu-l ca pe blogul acestuia a aparut o inregistrare porno in care era insinuat ca aparea ea. Totodata, a castigat si despagubiri morale de 70.000 de euro. In replica, Buble a declarat ca "are incredere in justitie", informeaza Puterea.

Declaratia anti-Orban a fost respinsa de deputati. Protestul opozitiei fata de declaratiile facute de reprezentantii guvernului de la Budapesta s-a stins in Parlament, o declaratie pe aceasta fiind respinsa astazi de Camera Deputatilor la un singur vot. PSD si PNL reclamasera iredentismul din mesajul transmis de premierul Ungariei Viktor Orban cu ocazia zilei de 15 martie. Initial presedintele de sedinta, PDL-istul Ioan Oltean a anuntat ca documentul a fost adoptat, insa dupa ce a verificat prezenta a constat ca din 284 de deputati doar 142 votasera "pentru", in conditiile in care era nevoie de 143 de voturi. Desi demersul a apartinut opozitiei, declaratia a fost votata si de noua democrat-liberali: Eugen Badalan, Octavian Bot, Nicolae Bud, Catalin Croitoru, Stelian Ghita, Mircia Giurgiu, Daniel Oajdea, Corneliu Olar si Maria Stavrositu, scrie EVZ.

PDL-ul a inceput deja sa arunce cu banii dupa alegatori. Agitatie mare in comuna Horia, judetul Tulcea. Pe 3 aprilie sunt alegeri partiale pentru Primarie, iar asta ii mai scoate din amorteala pe cei 1.600 de locuitori din satele Horia, Closca si Floresti. Nu-s decat patru candidati care se bat pe locul lasat liber de fostul primar PNL-ist, retras din motive de condamnare. PNL-istul care candideaza acum nu se agita prea tare, mai ales ca nici nu-l cunoaste lumea, stabilindu-se in comuna doar de vreo juma' de an. Peremistul se furiseaza noaptea pe langa curtile oamenilor si le arunca peste gard, conspirativ, niscaiva pliante. Ziua e de negasit. Batalia se da intre candidata PSD si omul PDL-ului. Iar daca la PSD se vede ca partidul zace de prea multa vreme in opozitie, PDL-ul face risipa de energie si fonduri pentru a mai sta cat de putin la putere. Pentru ca alegerile din acest mare centru rural care este Horia nu stabilesc decat primarul pentru urmatorul an, in iunie 2012 urmand sa se aleaga din nou. Integral in Academia Catavencu.

In editorialul "WikiLeaks: Ce se da la Ambasada SUA", Gabriel Bejan scrie: "Ce vroiau sa obtina in realitate politicienii romani care mergeau la ambasada americana pentru a-si trada propriii colegi sau pentru a-si injura dusmanii politici? Intrebarea are multe variante de raspuns. Una tradeaza insa o dorinta de parvenire pur romaneasca. Notele trimise de la Ambasada SUA din Bucuresti demonstreaza ca la usa acestei reprezentante diplomatice aproape s-a stat la coada in ultimii ani pentru obtinerea privilegiului de a schimba impresii sau barfe cu americanii. Evident ca multe dintre aceste intalniri s-au incadrat in limitele firescului si la fel de evident este ca multe dintre informatiile primite de americani reprezinta analize corecte despre functionarea - in general, proasta - a institutiilor din Romania". Integral in Romania Libera.