Vice-presedintele PDL Ioan Oltean afirma, la RFI, ca platforma de dezbatere in 35 de puncte lansata de tripleta Preda-Macovei-Voinescu "nu reprezinta o atitudine statutara". Oltean apreciaza totusi unele prevederi ale platformei, dar crede ca modul celor trei de a transmite mesaje a fost in general "nefericit".

Platforma de dezbatere propusa de Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu trebuie luata in calcul, chiar daca ea reprezinta o atitudine "nestatutara", declara Ioan Oltean.

"Orice initiativa care vizeaza modernizarea PDL, indiferent din partea cui vine, daca este serioasa si contine elemente ce fundamenteaza in plan teoretic politica partidului trebuie sa fie luata in seama si dezbatuta de partid. De aceea, aceasta platforma, care se vrea a fi un fel de motiune nestatutara in ultima instanta, in 35 de puncte, cuprinde foarte multe elemente care fie se regasesc in motiunile celorlalti doi colegi care le vor depune saptamana viitoare, fie se regasesc in programul de guvernare, iar unele reprezinta o noutate absoluta si merita a fi dezbatute in cadrul partidului", spune vice-presedintele PDL.

El precizeaza insa ca platforma propusa de cei trei democrat-liberali e la limita statutului: "Trebuie sa subliniez insa ca asa cum au fost depuse sau incearca sa se sugereze ca vor fi depuse, deocamdata ele constituie doar obiectul unei dezbateri publice, ele n-au fost inaintate din cate stiu eu catre o structura politica a PDL, pentru a sugera sau solicita dezbaterea, ele nu reprezinta o atitudine statutara, adica o modalitate statutara prin care partidul sa poata statutar sa le ia intr-o dezbatere oficiala".

Continuarea pe www.rfi.ro.