Cum creste Sulfina Barbu reprezentarea femeilor in Parlament prin dezbateri numai cu barbati. Deputata Sulfina Barbu a propus o initiativa legislativa de crestere a reprezentarii femeilor in Parlament si a organizat, astazi, o dezbatere pe aceasta tema, la care a invitat exclusiv barbati. Vom avea sau nu mai multe femei reprezentate in viata politica", se intreaba deputata in introducerea invitatiei lansate pentru dezbaterea de astazi. "Raspunsul il au barbatii, majoritatea covarsitoare a clasei politice, pentru ca ei au puterea de decizie", continua aceasta. Invitatia cuprinde si cateva argumente: "cresterea reprezentarii politice a femeilor afecteaza intreaga societate, insa punctul de vedere al barbatilor este rareori solicitat sau auzit. Puterea de decizie in ce priveste adoptarea cotei obligatorii pentru desemnarea femeilor drept candidati in alegerile parlamentare, apartine parlamentarilor barbati. Cifrele ne arata ca barbatii sunt reprezentati in Parlament in procent de aproximativ 90%", scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Dilema zilei la Bruxelles: Cine il investigheaza pe Severin? Dupa ce Parlamentul European declinase initial competenta Oficiului European de Lupta Antifrauda in investigarea lui Adrian Severin, Legislativul a revenit asupra deciziei - dar partial. In 22 martie, la doua zile dupa aparitia articolului din Sunday Times care ii incrimina pe trei parlamentari europeni, printre care si Adrian Severin, pentru ilegalitati comise in functie, birourile celor trei acuzati erau sigilate si puse sub paza de catre autoritatile Parlamentului European. OLAF s-a sesizat din oficiu - aceasta este procedura corecta in asemenea cazuri - si a cerut acces la informatiile aflate in birourile respective, anunta Romania Libera.

PDL, noua milioane de lei din donatii. Honorius Prigoana este printre cei mai generosi sponsori ai actualei Puteri, el oferind PDL aproape 70.000 de lei in 2010. In topul celor care au finantat partidele aflate la guvernare se afla si senatorul Attila Verestoy, care a cotizat la UDMR cu 1.200.000 de lei. PDL a beneficiat, in anul 2010, de venituri de 9.125.585 de lei din donatii si cotizatii, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. Cel mai generos donator PDL in 2010 din categoria persoanelor fizice, cu o donatie de 80.000 de lei , este un roman nascut in Iran, Rahmati Ahadollah. In prezent, numele sau figureaza in doua firme: Dariush Product SRL, specializata in productia de inghetata, si a carei activitate a fost intrerupta anul trecut, si Rahmati Ahadollah, cu obiect al activitatii comertul cu imbracaminte, informeaza Adevarul.

Cine sponsorizeaza partidele la putere. In 2010, PDL a incasat 4,34 milioane lei din cotizatii si 4,46 milioane lei din donatii primite de la persoane fizice si juridice. Desi par mari, sumele sunt incomparabil mai mici decat cele corespunzatoare anului 2009, an cu doua randuri de alegeri: europarlamentare si prezidentiale. Mai exact, in pusculita PDL s-au strans atunci 13,26 milioane lei din cotizatii si 27,65 milioane lei din donatii. Daca in 2009 cea mai mare donatie (200.000 lei) venea de la primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, acum cel mai generos sponsor este Rahmati Ahadollah, un iranian devenit cetatean roman in 2002, asociat intr-o fabrica de inghetata, aflata in procedura de dizolvare la solicitarea asociatilor, scrie Romania Libera.

In editorialul "Toti oamenii candidatului Oprescu", Silviu Sergiu scrie: "Campania electorala neoficiala pentru Primaria Capitalei a inceput ieri. Victor Ponta si Crin Antonescu au facut prima mutare dintr-o strategie la capatul careia se afla sustinerea primarului Capitalei, Sorin Oprescu, pentru un nou mandat. Liderii Uniunii Social-Liberale (USL) au anuntat ca reprezentantii lor in CGMB ii vor da lui Oprescu consiliul de care are nevoie pentru a conduce eficient Bucurestiul. Liderii USL nu au prezentat sustinerea lui Oprescu drept o certitudine. Crin Antonescu a precizat ca USL nu a luat o decizie, insa aceasta ipoteza nu poate fi exclusa. In prima etapa, electoratul trebuie obisnuit cu ideea acestui parteneriat, iar reactiile alegatorilor trebuie masurate de sondajele de opinie, pentru a vedea daca miscarea este sau nu castigatoare. Daca bucurestenii vor respinge aceasta alianta, Oprescu si USL se pot replia cu usurinta". Integral in EVZ.