Chiliman: Udrea minte, dupa metoda patentata pe linia Scoala de la Baneasa-Anvers-Golden Blitz. Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, respinge acuzatiile formulate, joi, de presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, la adresa sa, mentionand ca acesta "minte cu nerusinare" si "cu tupeu", "dupa metoda patentata pe linia Scoala de la Baneasa-Anvers-Golden Blitz". "Calific atacurile Elenei Udrea la adresa mea drept reactia unui personaj care are o singura calificare: rostirea cu tupeu a minciunilor sfruntate, dupa metoda patentata pe linia Scoala de la Baneasa-Anvers-Golden Blitz. Inteleg disperarea Elenei Udrea ca planurile sale si ale grupului de interese politico-financiare din care face parte sunt incurcate de campania 'Apara Bucurestiul/Semneaza pentru referendum' prin care ii avertizam pe bucuresteni cu privire la adevaratele intentii care se ascund in spatele asa-numitei Legi a Capitalei. Inteleg ca disperarea o determina pe d-na Udrea sa raspunda cu armele pe care le cunoaste cele mai bine: minciuna, diversiunea, tupeul fara margini. Iesirea publica a unui personaj paralel cu civilizatia politica nu merita un raspuns", sustine Chiliman, citat de Gandul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Vosganian: Asumarea raspunderii pe tema salariilor profesorilor ar fi o oroare. Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri ca varianta asumarii raspunderii Guvernului pe o lege de plafonare a salariilor profesorilor ar fi o "oroare" si un atac la statul de drept, adaugand ca "un barbat de stat nu are dreptul sa conteste deciziile instantelor". "Daca Guvernul da o OUG de plafonare a salariilor, este o oroare, un atac la statul de drept. Iar daca isi asuma raspunderea pe o astfel de lege, nu diminueaza oroarea. Daca Boc crede ca, prin asumarea raspunderii, va face partas Parlamentul la acest demers, amplifica oroarea, ii face partasi pe acei parlamentari care nu vor vota motiunea de cenzura", a afirmat liberalul, subliniind ca Executivul ar trebui sa demisioneze, scrie Romania Libera.

Cristian Preda: Regret sclavia lui Ioan Oltean. Eu prefer sa fiu liber. Europarlamentarul Cristian Preda il taxeaza pe colegul sau Ioan Oltean, care a criticat platforma in 35 de puncte a reformistilor PDL. Preda sustine ca Oltean "si-a pierdut libertatea" si este "un sclav"."Dupa ce l-a comparat pe premierul Boc mai intai cu Stefan cel Mare, apoi cu Winston Churchill, dl Ioan Oltean si-a gasit timp pentru a arunca o privire platformei in 35 de puncte pe care, impreuna cu Monica Macovei si Sever Voinescu, am adresat-o colegilor din PDL si, mai general, publicului. Singurul comentariu al domnului Oltean a fost ca gestul nostru este o 'atitudine nestatutara'. Daca a vorbi liber e impotriva statutului, atunci domnia sa, care nu il incalca, de buna seama, niciodata, si-a pierdut libertatea. Regret sclavia dlui Oltean. Eu prefer sa fiu liber", a scris Preda pe blog. Integral in EVZ.

Partidul Poporului, "in ilegalitate". Curtea de Apel Bucuresti a decis, ieri, irevocabil, sa respinga cererea de inregistrare a Partidului Poporului, admitand recursul formulat la sentinta pronuntata in noiembrie 2010. La acea data, Tribunalul Bucuresti a admis cererea cu pricina, dar hotararea a fost atacata de Constantin Cojocaru, care, la inceput, facea parte din tabara lui Diaconescu. "Nu am vazut inca motivatia instantei, dar este evident ca PDL si Traian Basescu au dictat judecatorilor aceasta hotarare. Pentru ca le este frica de noi si pentru ca PDL vrea sa-si schimbe denumirea, dupa Congres, in Partidul Popular", a declarat Dan Diaconescu, patronul OTV, pentru Adevarul.

Cine crede ca propunerea Sulfinei Barbu este un "gest politicianist". Fostul presedinte al Comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati din Camera Deputatilor, Minodora Cliveti sustine ca propunerea legislativa a Suflinei Barbu este "un gest politicianist, avand ca scop evident incercarea de atragere a simpatiei electoratului feminin". Intr-un document remis redactiei romanialibera.ro, fostul deputat PSD, avocata Minodora Cliveti sustine ca propunerea initiata de Sulfina Barbu " nu va putea schimba in nici un fel proportia de femei in Parlamentul Romaniei decat daca se revine la votul pe liste si daca, in acest sistem, se aplica mecanismele de "discriminare pozitiva" agreate si recomandate atat de Consiliul Europei cat si de Parlamentul European", scrie Romania Libera.

Ioan Oltean: Nu-i privim cu reticenta pe Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu, dar transmit mesaje intr-un mod nefericit. Vicepresedintele PDL Ioan Oltean sustine ca pozitionarea lui Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu fata de partid este uneori "nefericita", precizand ca platforma pe care cei trei au lansat-o ieri "nu reprezinta o atitudine statutara", dar trebuie luata in seama. Liderul PDL a adaugat ca multe dintre ideile pe care Macovei, Preda si Voinescu le-au supus dezbaterii se regasesc in motiunile cu care Emil Boc si Vasile Blaga vor sa candideze la sefia partidului, iar altele prezinta o noutate absoluta si merita a fi dezbatute, scrie EVZ.

PNL a strans peste sase milioane de lei din donatii. Fostul primar al Bucurestiului Crin Halaicu a fost sponsorul cel mai generos al PNL in 2010, el oferind 140.000 de lei. Printre finantatorii liberalilor se numara si Alin Simota, patronul clubului de fotbal Jiul Petrosani. PNL a beneficiat, in 2010, de venituri de 6.501.186 de lei din donatii si cotizatii, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. Fostul primar general al Capitalei, Crin Halaicu, a avut contributia cea mai consistenta, dintre persoanele fizice: 140.000 de lei. Halaicu a oferit 115.000 de lei sub forma de donatie si alti 25.000 de lei drept cotizatie la partid, scrie Adevarul.

Ponta: Boc bate recordul incompetentei. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri ca intentia Guvernului de a plafona salariile cadrelor didactice este neconstitutionala, intrucat ar anula hotarari judecatoresti definitive. Ponta a afirmat ca intentia Guvernului de a promova o lege care sa plafoneze cresterile salariale pentru profesori este "profund neconstitutionala", intrucat ar modifica mai multe hotarari judecatoresti definitive. "In al doilea rand, aceasta lege privind majorarea salariilor profesorilor cu 50% a fost votata in unanimitate de parlamentarii PDL inainte de alegerile din 2008 si a fost si promulgata de presedintele Traian Basescu. Sper ca nu a uitat nimeni asta", a adaugat presedintele PSD, citat de Romania Libera.