Sorin Oprescu, paravan pentru tensiunile dintre PSD si PNL. Cu Marian Vanghelie si Andrei Chiliman facand presiuni pentru participarea separata a PSD si PNL la alegerile pentru Bucuresti, Victor Ponta si Crin Antonescu mimeaza unitatea in alianta, folosindu-l drept paravan pe Sorin Oprescu. Pana acum strategia le-a iesit. Sorin Oprescu a ramas pe pozitii, iar liderii PSD si PNL par sa fie de aceeasi parte a baricadei. "Ca primar independent voi participa si la viitoarele alegeri. Nu mi-am cumparat niciodata sprijin si, daca sprijinul a venit, am multumit celor care au avut incredere in mine ca pot sa duc la bun sfarsit ceea ce bucurestenii mi-au incredintat", a jucat Sorin Oprescu pe cartea independentei care il mentine in topul preferintelor de vot la Capitala pentru 2012, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Chiliman: Udrea vrea, prin Legea Capitalei, sa puna mana pe 2,5 miliarde de euro. Presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a criticat duminica la Europa FM Legea Capitalei promovata de Elena Udrea, mentionand ca aceasta doreste sa puna mana, prin promovarea actului nomativ, pe 2,5 de miliarde de euro. "Legea asta, pe langa cuvintele frumoase, ascunde un singur lucru: dorinta de a pune mana pe cele 2,5 miliarde de euro si a le pune la dispozitia intereselor politico-financiare din spatele dansei si al PDL", a spus Andrei Chiliman, citat de Romania Libera.

Tokes, la resfintirea statuii lui Mathias Rex (Matei Corvin): "In era lui Ceausescu si a lui Funar a fost rau si greu sa fii maghiar in Transilvania". Restaurata anul trecut, gratie contributiei financiare a guvernelor roman si ungar - care si-au impartit frateste costurile de 760.000 de euro - statuia lui Mathias Rex (Matei Corvin), din centrul municipiului Cluj-Napoca, a fost "inaugurata" sambata dupa-amiaza, in cadrul unei "ceremonii de resfintire" la care, alaturi de liderii UDMR si reprezentantii guvernului ungar, au participat circa 2000 de clujeni, aproape toti etnici maghiari. Iata ce le-au spus acestora oficialii romani si ungari perindati la microfon: Kelemen Hunor: "Adevarul a invins! Adevarul a invins fiindca cel care a condus luptele noastre din '92 pana acuma a fost regele Mathias, Matei Corvin, Mathias Rex. Aici, la Cluj, a fost un primar - nici nu merita sa-i amintesc numele - care a vrut sa scoata statuia regelui Matei din piata centrala". Integral in Gandul.

PSD traieste mai mult din cotizatii. Anul de opozitie 2010 a afectat vistieria social-democrata intr-o masura mult mai mare decat pe cea liberala. Cel putin asa rezulta din datele transmise Monitorului Oficial de reprezentantii celor doua partide. Daca PNL a primit, anul trecut, cu titlu de cotizatii si donatii, putin peste 6,1 milioane lei, PSD s-a bazat mai mult pe participarea membrilor, decat pe generozitatea sponsorilor. Cotizatiile social-democratilor s-au ridicat la 3,58 milioane lei, de aproape trei ori mai putin decat in 2009, cand s-au cifrat la 10,3 milioane lei. La cotizatii s-au adunat venituri din alte surse, in valoare de 269.381 lei. Spre comparatie, PDL a avut in 2010 4,34 milioane lei din cotizatii si 4,46 milioane lei din donatii, scrie Romania Libera.

In editorialul "Imorala cuvantare a lui Antonescu la Congresul Partidului Antena 3", Horia Ghibutiu scrie: "Mii si mii de delegati din toata tara au participat ieri la Congresul Extraordinar al Partidului Conservator. Acest eveniment se va inscrie in istorie drept congresul marilor victorii social-liberale, al triumfului principiilor social-liberale in transformarea revolutionara a societatii romanesti. Anticipand magistralul raport prezentat de inaltul oaspete roman Crin Antonescu, copresedintele Uniunii Social-Liberale, oamenii conservatori ai muncii au sosit in numar impresionant la Sala Palatului din Bucuresti, dand o expresie vibranta a sentimentelor de dragoste, recunostinta si deplina incredere in victoria USL. La randul sau, Daniel Constantin, presedintele PC, insufletit de cuvantarea "celui mai apropiat partener", Crin Antonescu, a avut o stralucita contributie la desfasurarea congresului". Integral in EVZ.

In editorialul "Minijupa lui Emil Boc", Dan Radu scrie: "In timp ce unii dintre noi spunem numai cateva cuvinte, dansul editeaza perfect cateva fraze". Faimoasa declaratie a Elenei Basescu despre capacitatile de bun comunicator ale lui Emil Boc a fost intarita de premier insusi, cand, in fata tineretului PDL, le-a explicat viitorilor politicieni cum sta treaba cu discursurile: 'Un discurs trebuie sa fie ca un minijup: suficient de scurt ca sa fie atragator si suficient de lung ca sa acopere totul'. Asa este! Prea ocupati sa criticam actiunile premierului, uitam adesea sa ne bucuram de modul sublim in care acesta stie sa le vorbeasca contribuabililor. Iata rand pe rand punctele forte ale premierului, insotite de extrase din discursurile aferente". Integral in Gandul.