Disputa in USL: Chiliman il acuza pe Vanghelie de "trocuri" cu Udrea. Liderul liberalilor din Bucuresti spune ca semnarea protocolului USL la nivelul capitalei este blocata de colaborarea dintre Marian Vanghelie si PDL. Liderul PNL Bucuresti Andrei Chiliman l-a acuzat pe Marian Vanghelie ca prin intermediul consilierilor social-democrati sustine interesele PDL in Capitala. Chiliman a adaugat ca nu se va semna protocolu USL la nivelul Capitalei pana ce PSD nu va renunta la colaborarea cu PDL. "Nu am raspuns la aceasta intrebare, dupa parerea mea la PSD sunt o serie de lucruri care trebuie clarificate in interiorul partidului, diverse atitudini, si dupa ce vor fi clarificate, se va putea semna", a declarat Andrei Chiliman atunci cand a fost intrebat cand se va semna protocolul aliantei PSD-PNL la nivelul Bucurestiului, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Boc isi lanseaza luni candidatura, cu sloganul "Echipa dreptei pentru Romania puternica". Premierul Emil Boc le-a spus, marti seara, parlamentarilor PDL prezenti la Vila Lac 1 pentru a sustine candidatura sa pentru un nou mandat de presedinte al partidului, ca titlul motiunii sale este "Echipa dreptei pentru Romania puternica", au declarat surse din partid. Potrivit surselor citate, lansarea oficiala a candidaturii lui Emil Boc va avea loc lunea viitoare, la ora 13.00, cand se va organiza o "mica manifestare la Modrogan". Emil Boc a facut o prezentare a proiectului motiunii sale, aratand ca parlamentarii vor primi textul in cursul acestei saptamani. Potrivit surselor mentionate, Boc a spus ca primul obiectiv al partidului este castigarea alegerilor locale si, pana atunci, fiecare primar trebuie sa aiba un proiect in realizare, anunta Gandul.

Rovana Plumb a fost aleasa in functia de vicepresedinte al grupului socialistilor europeni. Eurodeputata PSD Rovana Plumb a fost aleasa, marti, vicepresedinta a grupului socialistilor din PE, urmand sa aiba atributii privind politicile in domeniul economic si social, precum si privind egalitatea de gen, informeaza un comunicat de presa remis NewsIn. "Sunt onorata de alegerea in functia de vicepresedinte cu responsabilitati in aceste domenii extrem de importante precum cele economic si social, asta in conditiile in care raspunsurile pe care vrem sa le dam in urmatorul an vor decide daca Europa va iesi din criza mai puternica sau daca se va adanci si mai mult in recesiune. Viziunea social democrata se bazeaza pe investitii, pe crearea de locuri de munca si nu pe taieri bugetare necugetate", a declarat europarlamentarul Rovana Plumb, potrivit comunicatului citat, informeaza Romania Libera.

Catalin Voicu a redevenit membru PSD de la sfarsitul lui martie. Pesedistii tin cu dintii de singurul senator care a stat dupa gratii si nu vor sub nici o forma sa-l excluda. PSD e foarte aproape de a stabili un nou record in ceea ce priveste imaginea de partid corupt: ar putea deveni primul partid postdecembrist care va avea ca membru un senator care se intoarce in Parlament dupa un an de puscarie. Catalin Voicu, acuzat de procurori ca a incercat sa mituiasca niste judecatori ai Curtii Supreme, e la un pas de a fi eliberat din arest preventiv. Iar Victor Ponta nu da nici un semn ca ar vrea sa-l excluda pe Voicu din PSD, desi, recent, s-a grabit sa-l dea afara din partid pe Adrian Severin, suspectat de fapte de coruptie pe care unii le-ar putea considera mult mai blande. Daca va fi eliberat, Catalin Voicu se va putea intoarce la Senat ca membru al grupului senatorial PSD, condus de Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta, scrie Puterea.

Senatorii juristi nu vor mai multe femei candidate la alegeri. Comisia juridica din Senat a adoptat, astazi, un raport de respingere a propunerii legislative prin care s-ar fi instituit obligativitatea ca 40% dintre candidatii partidelor la alegerile parlamentare sa fie femei. In timpul dezbaterilor din Comisie, senatorul democrat-liberal Iulian Urban a sustinut ca nu intelege utilitatea impunerii unei astfel de cote, desi propunerea ii apartine colegei sale de partid, Sulfina Barbu. "Maine o sa venim cu o cota obligatorie de reprezentare a femeilor intre 20 si 35 de ani in politica", a comentat el. "In plus, daca nu vor, atunci ce facem?", a continuat Urban, anunta EVZ.

Ciuhodaru si-a sustinut in plen o lege avertizand deputatii ca pot ajunge si ei "la Urgenta". Deputatul PC Tudor Ciuhodaru le-a cerut, marti, parlamentarilor sa voteze un proiect de lege care prevedea acordarea de sporuri pentru personalul medical, el sustinand ca argument faptul ca si deputatii ar putea ajunge "la Urgenta". "Proiectul de lege merita un pic de atentie din partea dumneavoastra, ca nu se stie cand veti ajunge la Urgenta", le-a spus Ciuhodaru deputatilor. Aura Vasile (PSD) a sustinut votarea proiectului, aratand ca Ministerul Sanatatii ar trebui sa gaseasca resurse pentru acordarea unor sporuri pentru "stabilizarea medicilor". Proiectul de lege a fost, insa, respins de deputati, el avand avize negative din partea comisiilor parlamentare de specialitate, informeaza Gandul.

De ce da vina Oprescu pe senzorii seismici. Senzorii pe care primarul general a dat vina pentru intarzierea inaugurarii pasajului Basarab au fost montati deja. De fapt, constructorii mai au de lucrat cel putin 45 de zile. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dat pentru Pasajul Basarab, intarziat deja doi ani, un termen de finalizare care "nu avea treaba cu stadiul lucrarilor", spune viceprimarul general Mircea Raicu. La sfarsitul lunii martie, cand ar fi trebuit inaugurat pasajul, Oprescu a facut o vizita pe santier si a spus ca obiectivul nu este gata, pentru ca mai sunt de montat senzori seismici. Totusi, oficiali ai primariei au declarat ieri pentru Romania Libera ca pasajul are deja "senzori seismici conectati la Institutul National pentru Fizica Pamantului de la Magurele si senzori de trafic, la nivelul solului". Mai trebuie facuta conexiunea intre sistemul de management al traficului si dispeceratul de la Institutul pentru Fizica Pamantului, iar softul care transmite informatia pentru a fi afisata pe panourile de avertizare trebuie upgradat, scrie Romania Libera.