Boc isi incepe turneul electoral la Giurgiu. Emil Boc ia startul campaniei interne din PDL la Giurgiu, unde isi va prezenta marti motiunea cu care s-a inscris in cursa pentru sefia partidului. "Suntem incantati si onorati ca prima organizatie judeteana din tara unde Emil Boc isi va prezenta motiunea pentru sustinerea la obtinerea functiei de presedinte al partidului va fi organizatia judeteana a PDL Giurgiu, mai ales ca acest lucru vine la initiativa domnului Emil Boc, iar eu personal mi-am declarat sustinerea pentru Emil Boc", a declarat astazi, citat de Agerpres, presedintele PDL Giurgiu, Marin Anton. La Conventia Nationala a PDL, organizatia judeteana Giurgiu va participa cu 24 de delegati care vor avea mandat de sustinere pentru Emil Boc, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Geoana condamna "abuzul de procedura asumarii raspunderii". Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca intentia Guvernului de a-si asuma raspunderea in Parlament pe Codul de Dialog social si pe legea privind salarizarea profesorilor reprezinta un abuz si un atac brutal la adresa statului de drept, relateaza Mediafax. El a calificat drept "inacceptabile" modificarile unor reglementari esentiale privind dialogul social prin procedura angajarii raspunderii, ocolind atat Parlamentul, cat si dezbaterea cu principalii actori sociali. "Acest abuz de asumare reprezinta un asalt sistematic si brutal asupra statului de drept. (...) Asistam la cele mai brutale atacuri la adresa democratiei, este o viciere a sistemului democratic, o nesocotire a Parlamentului", a spus Mircea Geoana, anunta Romania Libera.

Cum explica Victor Ponta semnarea protocolului USL la Bacau: "I-am schimbat lui Stavarache ochelarii de cal cu ochelari de orb". Descins pentru acest weekend la Brasov, in calitate de concurent la Raliul Brasovului - ce debuteaza, vineri seara, cu o "speciala" de viteza pe un circuit in centrul urbei de sub Tampa - liderul PSD, Victor Ponta, si-a facut incalzirea cu o etapa politica. El a participat, la amiaza, impreuna cu omologul sau de la PC, Daniel Constantin, la semnarea protocolului USL de catre sefii organizatiilor judetene ale PSD-PNL-PC. Alaturi de ei, ar fi trebuit sa se afle si presedintele PNL, Crin Antonescu, care insa a declarat forfait in ultimul moment, pe motiv de "treaba in alt judet", dupa cum l-au scuzat subalternii sai de partid, informeaza Gandul.

Crin Antonescu: Guvernul sufera de "autism politic". Crin Antonescu sustine ca USL va discuta saptamana viitoare despre depunerea unei motiuni de cenzura dupa asumarea codului de dialog social, apreciind ca guvernul sufera de "autism politic" nefiind in stare sa ia decizii consultandu-i pe cei pe care acestea ii afecteaza. "A adopta legislatie care afecteaza direct viata si profesia a milioane de oameni fara nicio forma de dialog social, fara o minima dezbatere parlamentara, a adopta Codul Muncii fara nicio forma de dialog social cu sindicate sau patronate, a adopta coduri, legi de reglementare de salarizare, legi ale unei pretinse reforme fara niciun fel de dialog cu societatea cui opozitia politica, cu societatea civila, cu asociatiile profesionale inseamna o forma foarte periculoasa de autism politic si rezultatele se vad", a sustinut liderul PNL, scrie EVZ.

Razboiul Boc-Blaga, faza motiunilor cu acelasi titlu. Batalia pentru sefia PDL a depasit faza negocierilor si a intrat in faza acuzatiilor voalate de furt. Este vorba de furtul titlului motiunii si furtul startului. Desi se anuntase ca Emil Boc si Vasile Blaga isi vor prezenta luni programele cu care intra in cursa, vicepresedintele PDL, Valeriu Stoica, a aruncat ieri pe piata numele motiunii premierului: "Romania dreapta, Romania puternica". In plus, Stoica a aratat, din postura de coordonator al echipei care redacteaza motiunea lui Boc, ca textul a fost definitivat si contine masuri de continuare a reformei institutionale, dar si de trecere la performanta economica, anunta Romania Libera.